Liga prvaka, skupina D, 4. kolo, 02.11.2010, 18:30 h
Rubin Kazan
Rubin Kazan 0:0 Panathinaikos
Panathinaikos

Rubin i PAO se udaljili od prolaska

Josip Piršljin • utorak, 02.11.2010.
Rubin i PAO se udaljili od prolaska
Foto: EPA

U prvom susretu četvrtog kola skupine D Lige prvaka, nogometaši Rubina i Panathinaikosa odigrali su u Kazanu mršavih 0:0 čime su si bitno otežali šanse za prolazak u osminu finala.

RUBIN KAZAN - PANATHINAIKOS 0:0

Nakon što su u prošlom kolu u Ateni prikazali lošu igru i odigrali 0:0, Rubin i Panathinaikos ponovno nisu uspjeli zabiti ni gola. Domaći su bili nešto bolji u utakmici u kojoj su obje momčadi tražile tri boda kako bi se približile Kopenhagenu. Ipak, s dva remija u dvije utakmice prolazak skupine biti će teško ostvariti i Rusima i Grcima.

I jedna i druga momčad su krenule s imperativom pobjede, no u prvom poluvremenu nismo gledali pretjerano uzbudljiv nogomet. Rubin je bio nešto konkretniji, više je napadao i bio je bliži postizanju pogotka. Najbolje prilike za prelazak u vodstvo imali su domaći igrači Sergej Kornilenko i Aleksandr Rjazancev, no nisu bili precizni.

Trener gostiju, Nikos Nioplias, utakmicu je započeo s petoricom obrambenih igrača, te se njegova momčad uglavnom koncentrirala na obranu i zaustavljanje protivničkih napada. Djibril Cisse je bio najistureniji igrač Panathinaikosa, no nije bio prevelika opasnost za domaćeg vratara Sergeja Rižikova.

Rubin je i u drugom poluvremenu bio bolja momčad. Igrači Kurbana Berdijeva kontrolirali su igru i stvarali više šansi, no do pogotka nisu mogli doći. Panathinaikos je prijetio iz kontranapada i uputio par opasnih udaraca, ali ništa više od toga. Desetak minuta prije kraja Rusi su propustili zatresti mrežu Alexandrosa Tzorvasa preko Rjazanceva i Cesara Navasa koji iz blizine nisu bili efikasni.

Do kraja susreta Rubin je stvorio još par izglednih situacija u kojima su se našli Nigerijac Obafemi Martins i Talijan Salvatore Bocchetti, ali početnih 0:0 se nije mijenjalo. Ovom podjelom bodova najzadovoljniji može biti Kopenhagen koji sad ima tri boda više od Rubina i četiri od Panathinaikosa.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rubin Kazan0:0Panathinaikos
København1:1Barcelona
1Barcelona 614:3+1114
2København 67:5+210
3Rubin Kazan 62:4-26
4Panathinaikos 62:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!