Nogomet

Važnije prvenstvo nego Kup

Ivana Strahija • utorak, 09.11.2010.
Važnije prvenstvo nego Kup
Foto: Sandro Donda

Sasvim iskreno predstavio je trener Varaždina Samir Toplak ciljeve njegove ekipe ove sezone: važnije je biti dobar u prvenstvu nego u Kupu, pa se od susreta s Rijekom ne očekuje previše.

Toplak nije zadovoljan subotnjom utakmicom, za koju kaže da osim Brezovca nije bilo raspoloženog igrača u varaždinskim redovima: "Samo u prvom poluvremenu imali smo 21 neforsirano pogrešno dodavanje. To je dokaz totalne dekoncentracije koja se ne smije ponoviti. Nitko osim Brezovca nije zadovoljio, Punčec je bio mnogo bolji u veznom redu u drugom dijelu, Glavica je dosta griješio, Šimek i Kvesić su na bokovima bili ispod prosjeka, a Brlečić sterilan."

Do sad u Kupu

1992. 1/8 finala
Varteks – Rijeka 2:0
Rijeka – Varteks 1:0

2005. polufinale
Rijeka – Varteks 3:2
Varteks – Rijeka 2:3

2006. finale
Rijeka – Varteks 4:0
Varteks – Rijeka 5:1

Mnogo toga dakle Varaždinci imaju za popraviti, a igrači treneru moraju pokazati da se radi o kiksu koji se neće ponoviti. Prilika za to je Kup protiv Rijeke: "Opet mi dolazimo u poziciju igrati s momčadi koja je upravo dobila novog trenera. To nam se ove sezone dogodilo već par puta, ali je veći problem to štos u Hrvatskoj treneri mijenjaju bez rezona, zbog pritiska javnosti i navijača. Rijeka je promijenila trenera a šesta je na tablici, nije čak ni imala dva poraza za redom i to zbilja nema smisla", počeo je Toplak, no zaustavio se uz rečenicu: "To je na kraju njihov problem."

Okrenuo se stoga Rijeci Elvisa Scorije kao protivniku i rekao: "Očekujem izuzetno discipliniranu momčad, znam točno kako Scorijine ekipe igraju. Rijeka u Varaždinu može igrati zatvoreno jer ima drugu utakmicu kod kuće, pred svojim fenomenalnim navijačima. Volio bih da su naši takvi, a ne da povikuju pogrde igraču koji nosi ekipu ove sezone."

U sastavu za Kup doći će do promjena u odnosu na subotu, pa će na vrata umjesto Krkleca Dreven, dok se F. Škvorc, Hojski i Sačer očekuju u igri od prve minute. Brezovec će također odraditi 90 minuta, jer je zbog tri žuta kartona out idućeg vikenda, a neće biti Šafarića i Glavice koji su bolesni te Golubara koji ima bolove u stopalu.

"Nama je prvenstvo mnogo važnije nego Kup, jer nas to drži na životu i kroji nam status. Riječani su od nas uspješniji u tom natjecanju, nama je sad važno odigrati dobro i shvatiti to kao odličnu pripremu za subotu i za Inter", kaže Toplak.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa igra se na gradskom stadionu u Varaždinu u utorak od 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 15:16
    glupi stav,sve tekme su važne !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 13:42
    hahahahahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 12:53
    nisam ja naopako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2010. u 11:42
    pila naopako
    Obrisan korisnik