Hrvatski kup, Četvrtfinale, 10.11.2010, 17:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 300
Suci: Ante Vučemilović (Osijek), Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek)
Zagreb
Zagreb
Damir Šovšić 87'
1:1 Slaven Belupo
Josip Milardović 32'
Slaven Belupo

Remi u Zagrebu

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.11.2010.
Remi u Zagrebu
Foto: FaH

Prvi Kup dvoboj između Zagreba i Slaven Belupa završio je, u konačnici, realnim remijem. Milardović je put do mreže pronašao u prvom poluvremenu, koje je po igri pripalo Pjesnicima, dok su "bijeli" izjednačili u trenucima kada je igrao i napadao Slaven...

Zagreb
Slaven Belupo
12
Hrvoje Višić
5
Mario Tokić
6
Jefthon Ferreira
(do 81')
7
Josip Jurendić
(do 61')
8
Igor Jugović
11
Mateo Pavlović
19
Damir Šovšić
21
Ivica Džolan
26
James Dens da Silva
28
Lovro Medić
(do 61')
29
Ivan Krstanović
Pričuvni igrači
25
Sven Dedić
61'
16
Besart Abdurahimi
61'
13
Marin Oršulić
81'
Trener
Luka Pavlović
17
(do 59')
20
(do 76')
Pričuvni igrači
Trener
Mile Petković

U prvi susret četvrtine finala Kupa nogometaši Zagreba ušli su opterećeni posljednjim domaćim porazima, dok je gostima u mislima bio nedavni neuspjeh od "bijelih" iz Koprivnice. Baš kao i u dvobojima s Karlovcem i Cibalijom zagrebaši su od prve minute zagospodarili terenom, stvorili niz prilika, no niti jedna nije rezultirala pogotkom.

Krstanovićevi pokušaji iz treće i sedme minute završili su tek udarcima iz kuta, a jednak je epilog imao i udarac Jamesa iz 16. minute. Gosti su se pred Višićem našli u devetoj minuti, kada je iskosa loše pucao Mujanović, te pet minuta kasnije, no brzu kontru gostiju pred Bagarićem zaustavlja domaći čuvar mreže.

Brojne kornere "bijeli" nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, a kako to obično i biva u Kranjčevićevoj, umjesto dominantne momčadi slavili su gosti. Iz kuta je u 32. minuti centrirao Poljak, a glavom je u mrežu, na drugoj vratnici, poentirao Milardović.

I ostatak prvog dijela protekao je u znaku loših reakcija bijelih ofenzivaca, a posebno loše je u 37. minuti reagirao Medić. Njegovom je pokušaju prethodio udarac glavom Matea Pavlovića, no Nurković je uspio izbiti.

Nakon pet minuta drugog dijela na scenu je još jednom stupio Medić - umjesto posluživanja slobodnog suigrača odlučio se na udarac - loše i neprecizno. Ostatak drugog poluvremena, sve do izjednačujućeg pogotka, pripao je Farmaceutima. Promašajima su prednjačili Vojnović i Bagarić, a dobrim reakcijama domaći Višić i Pavlović.

Bolje poluvrijeme gostiju pogotkom su zapečatili Pjesnici. Tri minute prije isteka regularnog dijela po desnoj se strani sjurio Abdurahimi, centrirao na drugu vratnicu gdje je, slično kao i Milardović, glavom pogodio Damir Šovšić. Posljednja prilika pripala je probuđenim zagrebašima, no Labudović stiže očistiti ispred Krstanovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 20:23
    e moj Mediću, meni bi bilo neugodno
    Obrisan korisnik