Rukomet

Kljaić: "Svakom možemo biti neugodni"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • nedjelja, 28.11.2010.
Kljaić: "Svakom možemo biti neugodni"
Foto: Davor Sajko

Nenad Kljaić želio je pravu reakciju svojih igrača nakon što u Flensburgu nije išlo po željama, pogotovo u prvom poluvremenu, a momčad mu je odgovorila kako se i nadao. Nakon pet pogodaka prednosti na domaćem terenu protiv Flensburga, zagrebačko Croatia osiguranje potpuno je u utrci za drugo mjesto skupine D, a za izdanje protiv gostiju iz Njemačke igrači su od trenera dobili vrlo visoku ocjenu - osmicu na skali od jedan do deset...

Nakon što su u posljednjoj domaćoj utakmici u Ligi prvaka uzeli bod protiv Ciudad Reala, a bilo je prilike i za oba, Zagrebaši su potvrdili da su sve jači pred svojim navijačima s 32:27 protiv Flensburga. Na krilima 9.500 ljudi na tribinama, koje su podignuli na noge u drugom poluvremenu, hrvatski prvaci nadoknadili su poraz iz Njemačke i sada s optimizmom mogu gledati prema nastavku puta u skupini D.

"U Flensburgu smo prespavali prvo poluvrijeme, uvijek kažem da je utakmica najbolji trening da vidiš kako momčad stoji, a pauza od Ciudad Reala do nastavka Lige prvaka trajala je predugo", osvrnuo se Nenad Kljaić na prošlotjedno izdanje prije nego se okrenuo puno boljem, prikazanom ove nedjelje.

"Danas smo od početka smo stisnuli, igrali smo puno bolje, s kontaktom, dok u Flensburgu u prvom poluvremenu nismo napravili pošteni faul. Bez faula ne možeš igrati rukomet", dodao je trener Zagrebaša, naglasivši što se može očekivati od njegove momčadi: "Slično kao i Flensburg, ne spadamo u svjetsku top-klasu, ali možemo svakog iznenaditi i svakom u Ligi prvaka biti neugodan protivnik".

Neno Kljaić bio je zadovoljan igrom Antonija Kovačevića, koji je došao kao zamjena nakon teške ozljede Ljube Vukića: "Dečko je prvi put igrao u Areni, ovo mu je bilo prvo takvo iskustvo. Dobro je odradio posao, osobito u obrani".

Za nešto više ponajprije nedostaje iskustva: "Imamo još jako puno posla, puno mladih igrača s kojima moram raditi osnove rukometa, kako treba stajati u obrani, kako se blokira, dok taktiku praktički ne stignemo". No, kada ide kao ovog puta, izgleda odlično: "Ocjena u rasponu od jedan do deset? Osam od deset, bilo je odličnih faza, a svatko ima žute minute, i vrhunske momčadi imaju faze utakmice kada igraju katastrofalno".

Zlatko Horvat zabio je deset golova, a nakon pobjede požalio se što Zagrebašima fali malo širine, poneki jaki adut više: "Mladi igrači moraju pomoći starijima, Ivano se, recimo, potroši i ne može disati na kraju utakmice, fali nam ta širina da ne padnemo u deset minuta. Flensburg je pred kraj utakmice napravio seriju kad više nismo imali snage".

Ipak, sve najvažnije dogodilo se ranije, uz važnu Horvatovu ulogu: "Stvarno smo se borili danas, Škof je odlično branio, nismo srljali, čekali smo priliku i dočekali je u drugom poluvremenu, tu smo napravili razliku". U drugom poluvremenu "procurilo" je i njemu, gosti ga nisu mogli zadržati: "Kada se otvori, samo ide... U prvom poluvremenu nismo imali toliko polukontri i kontri, u drugom mi je to pomoglo, u postavljenoj obrani nisu davali puno prostora meni i Štrleku".

Gostujući trener Ljubo Vranješ čestitao je Zagrebašima: "Odigrali su puno bolje nego u Flensburgu, bili su kući, publika ih je dignula. Našom igrom nisam zadovoljan, u obrani nam neke stvari nisu funkcionirale, igrali smo slabije nego govori pet golova razlike na kraju - nekako smo smanjili minus, ali Zagreb je danas bio puno bolji nego mi".

Koliko može Zagreb? Vranješ smatra da niti njegova momčad ni hrvatski prvaci nisu među glavnim kandidatima za Final Four, iako su u stanju biti prijetnja: "Za završni turnir bi i nama i Zagrebu trebalo dosta sreće, može se dogoditi da odmaš ideš na jakog protivnika". Prvi cilj ipak je završiti drugi u grupi, od čega Flensburgov trener nije dignuo ruke, još je puno do kraja.

Lasse Svan Hansen je kao glavni razlog visokog poraza izdvojio propuste njegove momčadi: "Napravili smo puno grešaka u ovoj utakmici, Zagreb je bio efikasan u njihovom kažnjavanju, zabili su puno golova iz kontri. Odigrali su vrlo dobru utakmicu, prošlog tjedna smo mi igrali dobro protiv njih, danas se sve okrenulo".

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg29:26CSM Constanta
Atletico de Madrid32:17Bosna BH Telecom
RK Zagreb31:26Flensburg
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz28.11.2010. u 21:27
    Ovaj frk sa slike je bio fenomenalan, prvo je napravio budale od halfa i beka, a onda i od golmana, haha, Balic legenda
    Yurraz
  • johnny00828.11.2010. u 21:16
    svaka cast!
    johnny008