Nogomet

Golijada u Enschedeu, potop Intera

Josip Piršljin • utorak, 07.12.2010.
Golijada u Enschedeu, potop Intera
Foto: EPA

U posljednjem kolu Lige prvaka u skupini A vidjeli smo dvije vrlo zanimljive utakmice. Tottenham je na gostovanju kod Twentea odigrao 3:3 što mu je donijelo prvo mjesto u skupini jer je Benitezov Inter doživio uvjerljiv poraz u Bremenu protiv Werdera od 3:0.

TWENTE - TOTTENHAM 3:3
(Landzaat 22', Rosales 55', Chadli 64'/Wisgerhof ag. 12', Defoe 47', 59')

Tottenham je u Nizozemsku došao po tri boda kojim bi ostao na čelu skupine A. Izvukli su samo remi, no zbog poraza Intera u Njemačkoj osvojili su prvo mjesto. U sastavu ekipe iz Londona konačno su od prve minute zaigrali hrvatski reprezentativci Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka, dok Luka Modrić i Stipe Pletikosa nisu bili u kadru za ovaj susret. Ćorluka je odradio svih 90 minuta, a Kranjčar je zamijenjen u 86. minuti.

Domaća ekipa pokazala je puno više od Tottenhama u prvom poluvremenu. Od početka su se bolje postavili na terenu, držali loptu u svojim nogama i uputili veliki broj udaraca prema vratima Heurelha Gomesa. Unatoč tome, prvi je poveo Tottenham.

Igrala se 12. minuta kada je veliku pogrešku napravio vratar Twentea Sander Boschker. Peter Wisgerhof mu je vratio jednu loptu, no Boschker ju je u stilu Paula Robinsona promašio i ona se otkotrljala u gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Nakon nesretno primljenog gola nogometaši Twentea krenuli su po izjednačenje, a ono je uslijedilo u 22. minuti. Benoit Assou-Ekotto je u svom šesnaestercu igrao rukom i sudac je pokazao na bijelu točku, a precizan izvođač jedanaesterca bio je Denny Landzaat. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao unatoč inicijativi momčadi iz Enschedea.

Samo tri minute nakon početka drugog dijela Spursi dolaze do novog vodstva. Aaron Lennon je lijepo asistirao Jermainu Defoeu koji šalje loptu iza leđa Boschkera. No, niti nakon tog pogotka igrači Twentea se nisu predali i nastavili su s napadima. To im se isplatilo u 55. minuti kada ponovno poravnavaju rezultat.

Theo Janssen je ubacio s lijeve strane u šesnaesterac Tottenhama, a najviši u skoku bio je Roberto Rosales koji odmjerenim udarcem glavom svladava Gomesa. Golijada u Enschedeu nastavlja se četiri minute kasnije kada Wilson Palacios krade jednu loptu i puca prema Boschkeru koji brani, no odbijenu loptu u gol posprema Defoe.

U 64. minuti Twente po treći put na utakmici dolazi do izjednačenja, a strijelac za 3:3 bio je Nacer Chadli nakon slobodnog udarca. Obje ekipe su do kraja susreta imale dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

WERDER - INTER 3:0
(Prödl 38', Arnautović 49', Pizarro 88')

Inter je želio pobjedom u Bremenu doći do prvog mjesta u skupini ispred Tottenhama, no momčad Rafaela Beniteza doživjela je uvjerljiv poraz. Trener Intera u početni sastav nije uvrstio neke standardne igrače i protiv raspoloženih domaćina se nije moglo.

Werder je od samog početka utakmice dominirao i njegovi igrači su bili konstantna prijetnja Paolu Orlandoniju koji je večeras branio za Inter. Unatoč brojnim prilikama, momčad iz Bremena do vodstva je došla tek u 38. minuti. Strijelac za 1:0 bio je Sebastian Prödl glavom nakon kornera kojeg je izveo Torsten Frings.

Nijemci su na odmor otišli s minimalnim vodstvom, no nakon samo četiri minute nastavka povećali su svoju prednost. Hugo Almeida je ubacio u šesnaesterac gostiju iz Milana gdje se najbolje snašao Marko Arnautović koji postavlja 2:0.

Werder je i dalje pritiskao obranu europskih prvaka, a do trećeg pogotka na utakmici došli su u 88. minuti. Strijelac za velikih 3:0 bio je Claudio Pizzaro odmjerenim udarcem izvan šesnaesterca gostiju. Werder je već prije ispao iz kombinacija za treće mjesto i nastavka igranja u Europskoj ligi, no ovom pobjedom bitno su popravili dojam.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Twente3:3Tottenham
Werder Bremen3:0Inter
1Tottenham 618:11+711
2Inter 612:11+110
3Twente 69:11-26
4Werder Bremen 66:12-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!