Nogomet

Kopenhagen ostvario povijesni uspjeh

Lovro Štrbinić • utorak, 07.12.2010.
Kopenhagen ostvario povijesni uspjeh
Foto: EPA

U posljednje kolo natjecanje po skupinama danski Kopenhagen je ušao s drugog mjesta na tablici i s velikim šansama da tamo i ostane, te prođe u osminu finala. Za to mu je trebala domaća pobjeda protiv Panathinaikosa ili Rubinov posrtaj na Nou Campu. Ipak, osluškivanje rezultata iz Barcelone nije bilo potrebno jer je Kopenhagen deklasirao Grke i uvjerljivom predstavom ostvario povijesni uspjeh danskog nogometa.

KOPENHAGEN - PANATHINAIKOS 3:1 (Vingaard 26', Gronkjaer 50' Cisse (ag) 73'/ Kante 90')

Vrlo važnu utakmicu danas su pred sobom imali nogometaši danskog kluba. Mogli su postati prvi klub iz te skandinavske države koji će uspješno odraditi natjecanje po skupinama i proći u osminu finala Lige prvaka. Svojom današnjom izvedbom su dokazali da mjesto među 16 najboljih europskih momčadi i zaslužuju, a Panathinaikos je jednostavno bio protivnik s premalo kvalitete, ali i premalo motiva.

Od samog početka dvoboja se vidjelo koja je momčad odlučnija u namjeri da dođe do pogotka. U prvih dvadesetak minuta zaprijetili su domaćini u nekoliko navrata, a mrežu Grka načeli su u 26. minuti kada je Martin Vingaard doveo u trans gledatelje na stadionu Parken. Prilikom postizanja pogotka iskoristio je asistenciju Christiana Bolanosa. Do kraja prvog dijela nije bilo više pogodaka iako su njemu bili bliži gosti koji su u nekoliko navrata pred sama kraj poluvremena bili u izglednim situacijama za poentiranje.

U nastavku je ponovno prva prilika bila za Kopenhagen. No, bila je to najbolja moguća prilika jer je sudac dosudio jedanaesterac kojeg je sigurno realizirao Jesper Gronkjaer. Nakon tog pogotka idućih desetak minuta proteklo je isključivo u znaku Danaca. Prijetili su u više navrata, a najbliže pogotku bio je N'Doye u 57. minuti kada je pogodio stativu. Međutim, ono što nisu uspjeli igrači domaćina uspjelo je Djibrilu Cisseu iz gostujućih redova. On je u 73. minuti poslao glavom loptu u mrežu, ali na njegovu nesreću bila je to kriva strana terena i Kopenhagen je od tog trenutka vodio 3:0 autogolom Francuza.

Počasni pogodak za PAO uspio je u posljednjim minutama postići napadač Cedric Kante iskoristivši tako asistenciju Sotirisa Ninisa.


BARCELONA - RUBIN 2:0 (Fontas 51', Vazquez 82')

Ovaj susret je mnogo više značio gostima nego domaćoj Barceloni. Tome u prilog govori i činjenica da je Guardiola na teren izveo poprilično šareni sastav u kojem su jedini standardni prvotimci bili Pique i Busquets. No, to nije pomoglo gostima iz Kazana da dođu do bodova koji su im mogli značiti nešto više da je Kopenhagen kiksao na svom terenu.

Početak susreta donio je više prigoda Katalonaca, a gosti su svoje prijetnje uglavnom provodili preko Karadeniza. No, niti jedan pokušaj nije bio dovoljno točan i na odmor se otišlo bez pogodaka. U prvom dijelu Barcelona je napravila čak dvije izmjene jer su zbog ozljeda teren morali napustiti Bojan i Jeffren.

Drugi dio donio je i prvi pogodak na susretu. U 51. minuti Andreu Fontas je bio precizan nakon asistencije Thiaga Alcantara. Nastavila se poslije toga terenska inicijativa Barce, a u 63. minuti u igru je ušao i Lionel Messi. I on se u nekoliko navrata našao u prigodi za postizanje pogotka, ali drugi gol ipak nije djelo omalenog Argentinca već Victora Vazqueza. Ovaj put ulogu dodavača preuzeo je Adriano. Taj pogodak bio je i posljednji na utakmici i Barca s prvog mjesta može u miru čekati ždrijeb kako bi saznala protivnika u osmini finala. Rubinu predstoji proljeće u Europskoj ligi.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barcelona2:0Rubin Kazan
København3:1Panathinaikos
1Barcelona 614:3+1114
2København 67:5+210
3Rubin Kazan 62:4-26
4Panathinaikos 62:13-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2010. u 09:53
    i desnoj Bravo Barcaaa!
    Obrisan korisnik
  • irilov08.12.2010. u 15:09
    pa se vi mislite ko su sad fontas i vasquez...
    irilov
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 10:10
    Ovom pobjedom nemožete izbrisati ranija 3 susreta sa Rusima.. I dalje stoji da su vam veoma neugodan protivnik.. Odigrano 4 susreta po jedna pobjeda oba tima i dva neodlučena ishoda.. Btw. Čestitke na pobjedi,ovaj Thiago je pravi "fantazista".Mogao bi biti izuzetno dobar ukoliko "ne nestane u masi"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 09:51
    i adriano me ugodno iznenadia, igra je livo krilo, skroz ok partija, njega se može po ciloj livoj strani terena koristiti..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 09:34
    Nego di su mi ovi realovci šta kažu da barca ima frku s rubinom, b momčad čoviče, u pravom smislu B momčad barce
    Obrisan korisnik