Nogomet

Benfica izborila Europsku ligu

Josip Piršljin • utorak, 07.12.2010.
Benfica izborila Europsku ligu
Foto: EPA

U posljednjim susretima skupine B Lige prvaka Schalke je pobjedom u Lisabonu protiv Benfice osigurao prvu poziciju, dok su u Lyonu minute dijelile Hapoel iz Tel Aviva od trećeg mjesta i plasmana u Europsku ligu gdje će ipak nastupati Benfica.

BENFICA - SCHALKE 1:2
(Luisao 87'/Jurado 20', Höwedes 81')

Nogometaši Benfice i prije posljednjeg kola ostali su bez šansi za prolazak u osminu finala Lige prvaka, no protiv Schalkea im je svejedno trebala pobjeda kojom bi osigurali treće mjesto i šesnaestinu finala Europske lige. Do nje ipak nisu došli, ali rezultat iz Lyona im je išao na ruku. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za svoj Schalke.

Schalke je pokazao bolju igru početkom susreta, te su poveli u 20. minuti. Lukas Schmitz je poslao loptu u šesnaesterac domaćih gdje je Raul uposlio Jose Manuela Jurada. Španjolac je snažno opalio po golu vratara Benfice Roberta i doveo svoju momčad u vodstvo.

S rezultatom 1:0 se otišlo na predah, a novi gol vidjeli smo tek krajem drugog poluvremena. U 81. minuti igrači Felixa Magatha povećavaju svoju prednost na 2:0 kada se u strijelce upisuje Benedikt Höwedes nakon slabe reakcije domaće obrane. Do kraja susreta Portugalci su uspjeli tek smanjiti rezultat na 2:1, a taj pogodak postigao je Luisao u 87. minuti.

LYON - HAPOEL TEL AVIV 2:2
(Lopez 62', Lacazette 88'/Sahar 63', Zahavi 69')

Lyon se nadao kako u zadnjem kolu može doći do prvog mjesta na tablici ukoliko se posloži rezultat iz druge utakmice ove skupine koja se igrala u Lisabonu. Ipak, na kraju su se morali spašavati od poraza protiv Izraelaca koji su lovili treću poziciju i Europsku ligu.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, ali i bez prave igre. Lyon je imao veću kontrolu lopte i veći broj prilika od gostiju iz Tel Aviva, no mreže su mirovale u prvih 45 minuta. U nastavak utakmice i jedna i druga ekipa ulaze znatno bolje što je na kraju rezultiralo s četiri pogotka.

Najprije je povela domaća momčad u 62. minuti preko Lisandra Lopeza koji je iskoristio nekoliko grešaka koje su napravili obrambeni igrači Hapoela. Samo minutu nakon toga gosti su izjednačili, a strijelac je bio Ben Sahar. U 69. minuti Izraelci dolaze do potpunog preokreta prekrasnim škaricama Erana Zahavija i u tom trenutku bili su na trećem mjestu pošto je Benfica gubila protiv Schalkea. Ipak, njihovi snovi o Europskoj ligi razbijeni su par minuta prije kraja kada Alexandre Lacazette postavlja konačnih 2:2.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lyon2:2Hapoel Tel-Aviv
Benfica1:2Schalke 04
1Schalke 04 610:3+713
2Lyon 611:10+110
3Benfica 67:12-56
4Hapoel Tel-Aviv 67:10-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 11:38
    Hvala Lyonu! Kad je već Benfa tako nesposobna da na svom terenu dobije Schalke :tres: Usput,prvi gol Schalkea je sporan,jer je Raul u padu igrao rukom,a bilo namjere ili ne,nije baš bila uz tjelo,niti u najprirodnijem položaju.Nema veze,epilog je bitan,iako me ne vesele dva poraza SLB zaredom u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 10:05
    Drugo "triler" poluvrijeme u Lyonu.. Sva 4 gola u drugom poluvremenu.. Zasluženo dalje prolaze Schalke i Lyon!
    Obrisan korisnik