Nogomet

Vaha: "Ostavite se suđenja!"

Iz Gradskog vrta:Mario Plavčić • petak, 10.12.2010.
Vaha: "Ostavite se suđenja!"
Foto: Sandro Donda

Dinamo je pobjedom u Gradskom vrtu potvrdio prolazak u polufinale, no nažalost, ono najzanimljivije zbivalo se izvan travnjaka. Bilo je previše nervoze s obje strane na klupama i tribinama, a sve je kulminiralo na press-konferenciji nakon susreta...

Trener gostiju Vahid Halilhodžić zadovoljan je ishodom susreta koji je protekao u gotovo neregularnim uvjetima: "Prije svega moram čestitati svojim igračima, ali i domaćinima jer su po ovakvom vremenu odigrali vrlo dobru utakmicu. Nažalost, ono čega sam se pribojavao to se i dogodilo. Vrsaljko je morao napustiti teren zbog ozljede, a koliko je ona ozbiljna tek će se vidjeti."

"Smatram da je pobjeda moje momčadi potpuno zaslužena, bili smo bolji u oba susreta iako je Osijek dobro ušao u utakmicu. Ako uzmemo u obzir u kakvim se uvjetima igrala ova utakmica, mislim da smo odigrali jednu solidnu partiju", izjavio je trener Dinama.

Vezane vijesti

Strateg osječkog prvoligaša Branko Karačić potajno se nadao čudu: "Očekivali smo da će Dinamo ući nešto opuštenije u ovaj susret što im omogućava komotan rezultat iz prvog susreta. Nadali smo se ranom pogotku što nam se i ostvarilo, a zatim smo propustili još jednu stopostotnu prigodu da potpuno neutraliziramo prednost gostiju."

"Međutim, nakon Dinamovog izjednačenja, pala je odluka o konačnom pobjedniku. Bila je to kardinalna pogreška - imali smo loptu na njihovoj polovici, ali i igrača manje na terenu što se osjetilo u kontri kada je nastala rupa u prostoru. Možda je postojao i prekršaj Beqiraja na Pelaiću kod primanja lopte, ali ne bih to navodio kao alibi za slabu reakciju obrane kod tog pogotka."

Vaha je bio poprilično neraspoložen, kako na samoj utakmici kada se raspravljao s publikom, tako i na press-konferenciji, a doslovno je eksplodirao kada mu je postavljeno pitanje o sumnjivom jedanaestercu u korist njegove momčadi:

"Ovo nije normalno! Vi u Hrvatskoj samo postavljate pitanja o jedanaestercima! Pa toga nema nigdje na svijetu! Zašto me ne pitate o vremenu? Stalno ista pitanja o suđenju. Smatrate li možda da je Dinamo privilegiran kod sudaca? Ostavite suce na miru! Vi ste se raspisali da je bio čisti jedanaesterac za Villarreal, ali ja ne mislim tako. Na ovo pitanje o jedanaestercu ne želim odgovoriti."

Na ovo se nadovezao i Karačić: "Siguran sam da jedanaesterac nije postojao, ali smatram i da je start na Vrsaljku bio za isključenje. Ja učim svoje igrače da igraju vrlo korektno protiv protivnika i da se izbjegavaju ovakvi startovi koji mogu imati trajne posljedice."

Halilhodžić je priznao da se pribojava susreta s Grcima, posebice zbog silnih poteškoća oko kadra: "Bišćan je svakako izvan konkurencije, danas se ozlijedio Vrsaljko, ali je i Sammir dobio neugodan udarac i tek će se vidjeti koliko je to opasno, Cufré je i dalje vrlo upitan tako da je neizvjesno u kakvom ćemo sastavu igrati protiv PAOK-a."

Karačić, koji je pretrpio salve uvreda za vrijeme susreta od Zdravka Mamića, pressicu je zaključio u pomirljivim tonovima poželjevši sreću Modrima na velikom ispitu protiv grčke momčadi: "Čestitam im na ovoj pobjedi, ali još više od toga, želim im da budu uspješni protiv PAOK-a jer to je u interesu hrvatskog nogometa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2010. u 22:01
    Ja mislim da su neki clanovi foruma vise put spomenuli suce nego igrace. to je na svakom clanku vezanom uz Dinamo. svi se svakam petljamo. a da idemo za promjenu malo gledati igrace kak igraju ili kakav se nogomet igra?
    Obrisan korisnik
  • chepo11.12.2010. u 20:59
    Hvala Osijeku što je ozlijedio Vrsaljka i što je pokušao ozlijediti Sammira. To može samo hrvatski prokleti jal.
    chepo
  • 280410.12.2010. u 18:41
    Osim što je Vaha veliki trener, veliki je i čovjek. Uči sve nas da se ne petljamo tamo gdje nam nije mjesto. Mi sve "znamo", a u stvari ne znamo puno, govorimo da smo europljani, a po ponašanju daleko smo od Europe :)
    2804
  • Obrisan korisnik10.12.2010. u 17:19
    ma najbitnije je to što je špehar zabio dinamu..a daj e trebalo bilo bi još penala za dinamo u zadnje 3 tekme osijeka i dinama dinamo je imo 3 penala, al to je već nešto s čim se moramo pomiriti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2010. u 15:46
    @tonny55 cega si se ti uvatjo..na maxu ste bili sretni sto nije bilo 10-0 od silnih sansi.sad ste izgubili pa nek bude 1-2 bez penala..hajd da je bilo pitanje o pobjedniku npr 1-1 tamo i 1-1 tu pa ajde ali ovako je mlacenje prazne slame ?
    Obrisan korisnik