Košarka

"Dečki su me odlično prihvatili"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 27.12.2010.
"Dečki su me odlično prihvatili"
Foto: FaH

Dan uoči posljednje ovogodišnje utakmice, u 13. kolu NLB lige protiv Partizana, Cibona je predstavila dva pojačanja s kojima će krenuti u nastavak sezone. Gordan Giriček vratio se u dres Cibosa, a momčad Zdravka Radulovića bit će jača i za Antu Krapića, 25-godišnjeg Zadranina koji će pomoći na unutarnjim pozicijama...

Cibona će u utorak dočekati Partizan s prvim pojačanjima u momčadi otkako je u klub došla nova uprava. Gordan Giriček vraća se u Draženov dom u domaćem dresu nakon više od devet godina igranja u inozemstvu, dok Antu Krapića čeka dosad najveći izazov u karijeri - 25-godišnji 203 cm visoki Zadranin, dosadašnji član Zaboka, ubuduće će se boriti pod obručima u NLB ligi.

"Zadovoljan sam što sam se vratio, nadam se da ćemo dovesti Cibonu tamo gdje zaslužuje. Bit će to težak proces, ali ne i nemoguć", kazao je Giriček, koji se u 34. godini vratio među Cibose nakon što je više od dva mjeseca bio u kontaktu s trenerom Zdravkom Radulovićem.

Vezane vijesti

Cibonin predsjednik Ivica Lovrić tvrdi da do kraja sezone nema prodaje, bez obzira što su igrači traženi u Europi, u prvom redu Bojan Bogdanović i Leon Radošević: "Imponira nam da su naši igrači zanimljivi drugima, ali vidite da smo u situaciji da dovodimo igrače, a ne da ih prodajemo".

Pored toga, klub je počeo vraćati ono što se duguje igračima, trenerima i zaposlenima u radnoj zajednici: "Platili smo jedan dio radnoj zajednici, ali ni igrači ni zaposlenici nisu dobili sve što im pripada. No, radit ćemo na tome da to riješimo do kraja".

"Imao sam neke druge planove, u kombinacijama je bila NBA liga, ali nije se dogodilo i nakon toga sam pristao pomoći Ciboni. No, bilo je puno razloga da dođem - vratio sam se iz Turske u svibnju, bio sam cijelo vrijeme ovdje, u Zagrebu, a u mojim godinama je teško vani kada se vratiš kući. Tu mi je obitelj, tu su prijatelji, poklopilo se puno stvari", nastavio je Gira, ne želeći detaljizirati koje su to NBA varijante bile u igri.

"Uvijek sam otvoren za NBA, bio sam tamo šest godina, ali sada kad sam u Ciboni ne razmišljam o tome. Do kraja sezone koncentrirat ću se na to da pomognem ovim mladim dečkima da napravimo rezultat", dodao je bivši hrvatski reprezentativac, koji vjeruje da će Cibonina sezona na koncu zaslužiti "palac gore": "Da ne smatram da ćemo biti u igri za trofeje, ne bih ni došao. Vidio sam da je atmosfera u momčadi odlična, mladi dečki su me odlično prihvatili. Ovo su sve mladi talentirani momci, igraju 'na nož' i ne sumnjam da možemo biti uspješni".

Za pravog Giričeka moglo bi trebati vremena, povratak u košarkaški ritam nakon što je prošle sezone napustio Tursku neće ići preko noći, iako se Gira, jasno, nije zapustio - no, dugo je bio bez utakmica: "Bez obzira na to, već sutra dat ću najviše što mogu, kod mene dosad nije vrijedilo jesam li u formi ili ne. Za ovakve utakmice moram biti u formi, nadam se da će tako biti i protiv Partizana. Bio sam puno skeptičniji u početku, ali u ovih nekoliko dana na treningu to izgleda dosta dobro".

Na povratku, dodao je, ne očekuje puno topline s tribina. "Iskreno, mislim da će biti zvižduka, ali pomalo sam mazohističan i bolje funkcioniram kad su protiv mene nego za mene. Imam osjećaj da će mi zviždati barem u prvoj utakmici, a ako budu ovacije - super, još bolje, ali spreman sam i na najgore".

Ante Krapić istaknuo je da je sretan što je dobio ovu priliku. "Presretan sam što sam došao u velik klub kao što je Cibona, nadam se da ću igrama ispuniti trenerovo povjerenje", veli 25-godišnji Zadranin, koji je ove sezone u dresu Zaboka u prvom dijelu A-1 lige imao 17,6 poena i 9,4 skokova po utakmici: "Nadam se da ću igrati već protiv Partizana, dat ću sve od sebe".

Prvi test bit će u utorak protiv Partizana, a u sastavu će, najavio je Radulović, biti i oporavljeni Leon Radošević. "Mislim da će sutra biti pravi, uz Gordana i Antu, bit će nam to dodatni impuls za ovu utakmicu".

"Partizan nam je velik rival, u svježem sjećanju nam je prošlosezonsko finale NLB-a koje su dobili sretno u zadnjoj sekundi", nastavio je trener Cibosa: "Ovo je za nas specifična utakmica, ako dobijemo, možemo ući u pravu seriju, iza toga imamo vremena za trening, nemamo više Euroligu - dosad nismo imali deset igrača na treningu i ovo je za mene veliko olakšanje".

S nova dva igrača u sastavu (i na treningu), Zdravko Radulović vjerojatno je bio najsretniji čovjek na Girinom i Krapićevom predstavljanju. "Predsjednik i direktor donijeli su novu energiju u klub, doveli smo Giru koji mi je već neko vrijeme bio želja, čekao je druge opcije, no i sada je došao na vrijeme. Nadam se da će ovoj mladoj momčadi pomoći u sazrijevanju i odrastanju, da Bogdanović, Zubčić, Radošević i svi ostali budu još bolji. Girina uloga je vrlo zahtjevna, trebat će doprinijeti i iz drugog plana ako treba".

"Krapića sam već gledao, ali u ovih nekoliko dana otkako je s nama me ugodno iznenadio", rekao je trener Cibosa o drugom pojačanju: "Ovo pokazuje da i u hrvatskoj ligi ima igrača za Cibonu i sve naše klubove koji igraju NLB ligu i europska natjecanja. U našim klubovima se dobro radi".

Radulović je dodao da se još traži jedno pojačanje, organizator igre, a "udica" je bačena prema SAD-u. "Neven Spahija nam pomaže s informacijama, danas bismo mogli dobiti podatke za jednog mladog igrača iz NBDL-a, ali ne bih o imenima. Volio bih nekoga tko dosad nije igrao u Europi, takav igrač obično donese novu energiju".

Ambicije, tvrdi trener Cibosa, nisu promijenjene u odnosu na početak sezone. U Savskoj i dalje žele biti ispred svih hrvatskih konkurenata u borbi za nastup u Euroligi, a s novim igračima, ali i oporavkom Marina Rozića i Jure Lalića, to bi trebalo ići lakše.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren28.12.2010. u 14:51
    da mi je znat koji bi to NBA klub htio 34-godišnjeg europljanina skoro na zalazu karijere.
    Zdren
  • allen27.12.2010. u 23:50
    nadajmo se napokon nekoj prekretnici u redovima cibone...nadma se da ce gira pomoci
    allen
  • Obrisan korisnik27.12.2010. u 20:19
    tako je joda, svaka čast!!! svi sutra na tribine, ko izda .izda!!
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda27.12.2010. u 19:07
    zaboravimo sve što je bilo i okrenimo se budućnosti cibone.mi obični ljudi jedino možemo pomoć tako šta dolazimo na utakmice i zato ajmo sutra svi u draženov dom podržat cibose.hea hea cibosi
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik27.12.2010. u 17:57
    šta je tu je cibosima trebaju igrači jer sa ovom postavom osvajanje prvenstva je nemoguća misija dečki su ipak preneiskusni !
    Obrisan korisnik