FA kup, osmina finala, 19.02.2011, 18:15 h
Manchester United
Manchester United 1:0 Crawley Town
Crawley Town

Petoligaš zabrinuo Manchester United

Marin Vuković • subota, 19.02.2011.
Petoligaš zabrinuo Manchester United
Foto: EPA

Crawley Townu, drugoplasiranoj momčadi pete engleske lige, nedostajalo je tek malo sreće i kvalitete da na Old Traffordu priredi senzaciju i izbori najmanje ponovljenu utakmicu na svom stadionu.

Jedino čime Alex Ferguson može biti zadovoljan nakon susreta osmine finala FA kupa s Crawley Townom je konačan rezultat, minimalna pobjeda kojom je vodeća momčad Premier lige izborila mjesto u četvrtfinalu. Sve ostalo pospremit će u zaborav, jer ono što je Manchester United večeras odigrao zaslužuje samo kritike i prijekor.

U odnosu na ogled s Manchester Cityjem, a uoči susreta s Marseilleom u Ligi prvaka, Ferguson je napravio deset izmjena u momčadi i na travnjak poslao gotovo u cijelosti rezervnu momčad, no i takva su se imena morala lakše obračunati s klubom 93 mjesta ispod Uniteda.

Jedini je pogodak u mrežu Crawley Towna pospremio Wes Brown nakon lijepog ubačaja Darrona Gibsona u 28. minuti, a osim još nekoliko prilika iz prvoga dijela bilo je to sve što je jedna od najtrofejnijih engleskih momčadi pokazala u ovom susretu.

Crawley Town je nošen podrškom čak 9000 navijača odigrao vrlo dobru utakmicu, a u drugom poluvremenu čak je i nadigrao United, u trenucima kada je domaćin u svojim redovima imao i nekolicinu prvotimaca. U završnici su pritisnuli United, stvorili nekoliko opasnih situacija pred Lindegaardom, ali do pogotka nisu mogli.

Kakva bi to priča bila da je u drugoj minuti sudačke nadoknade Richard Brodie umjesto grede glavom pogodio vrata Uniteda, ali večeras im očito nije bilo suđeno. Crawley Town kući se vraća uzdignute glave, luksuz kakav si večeras ne mogu priuštiti igrači Manchester Uniteda.

FA kup

osmina finala

Birmingham City3:0Sheffield Wednesday
Stoke City3:0Brighton & Hove
Manchester United1:0Crawley Town
Fulham0:1Bolton
Leyton Orient1:1Arsenal
West Ham 5:1Burnley
Everton0:1Reading
Manchester City3:0Aston Villa
Arsenal5:0Leyton Orient

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!