FA kup, osmina finala, 20.02.2011, 17:30 h
Leyton Orient
Leyton Orient 1:1 Arsenal
Arsenal

Video: Trećeligaš "zapaprio" Arsenalu

Marin Vuković • nedjelja, 20.02.2011.
Video: Trećeligaš "zapaprio" Arsenalu

Iako veći dio utakmice na Brisbane Roadu nije predstavljao ozbiljnu prijetnju Arsenalu, trećeligaš Leyton Orient uspio je u osmini finala FA kupa doći do senzacije i rezultatom 1:1 izboriti novu utakmicu.

Igrači Leyton Orienta uoči nadmetanja na Brisbane Roadu najavili su dati sve od sebe i Arsenalu pružiti što je moguće jači otpor, a bude li prilike izboriti i pravo čudo i plasman u četvrtfinale FA kupa.

Do plasmana u četvrtfinale nisu uspjeli doći, no s drugoplasiranom momčadi Premier lige odigrali su 1:1 i novu će priliku za to, kao i velik dio financijskog kolača, dobiti u ponovljenoj utakmici na Emiratesu.

Arsene Wenger je u odnosu na momčad koja je u srijedu svladala Barcelonu izmijenio čak desetoricu igrača, a u obrani je debitantski nastup dao mladom Španjolcu Ignasiju Miquelu.

Takvoj je momčadi, uz ipak posve očekivanu prevlast u posjedu lopte, trebalo čak 53 minute da pronađe put do mreže žilavog, ali ne pretjerano kvalitetnog domaćina.

Tada je nakon dosta petljanja u šesnaestercu Leyton Orienta, iz prilike koja nije previše obećavala, na ubačaj Nicklasa Bendtnera odlično reagirao Tomas Rosicky i glavom preusmjerio loptu u kut domaćeg gola.

Topnici su se zadovoljili vodećim pogotkom i sve rjeđe zalazili u šesnaesterac domaćina, što im se na kraju i osvetilo. Posljednju priliku Arsenala tri minute prije kraja propustio je Andrej Aršavin pogodivši vratnicu, a onda je u 89. minuti džoker s klupe Jonathan Téhoué odlučio sve riješiti sam.

Primio je loptu na 30-ak metara od gola, prošao kroz dvojicu Arsenalovih stopera i snažnim prizemnim udarcem svladao Manuela Almuniju. Brisbane Road je eksplodirao od oduševljenja, a s konačnih 1:1 putnika u četvrtfinale saznat ćemo tek nakon nove utakmice na Emiratesu. Ulog je velik, pobjednik ovoga dvoboja putuje na Old Trafford "na noge" Manchester Unitedu.

FA kup

osmina finala

Birmingham City3:0Sheffield Wednesday
Stoke City3:0Brighton & Hove
Manchester United1:0Crawley Town
Fulham0:1Bolton
Leyton Orient1:1Arsenal
West Ham 5:1Burnley
Everton0:1Reading
Manchester City3:0Aston Villa
Arsenal5:0Leyton Orient

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 22:07
    Svi osim Herculesa u Španjolskoj > Real.
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX20.02.2011. u 22:05
    Koji dribling Tehouea!! Svaka čast!
    JeremijaX
  • woogla20.02.2011. u 21:34
    ne damo tehouea
    woogla
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 21:25
    city sigurno kupuje theouea :D strasan gol
    Obrisan korisnik
  • woogla20.02.2011. u 20:09
    Leyton Orient pride of East London!! šteta, Arsenal je igrao preko one stvari umjesto da se dečki koji manje igraju dokažu, a mi nismo dovoljno kvalitetni da to iskoristimo. Up The O's!!
    woogla