Nogomet

Arsenal putuje na Old Trafford

Marin Vuković • srijeda, 02.03.2011.
Arsenal putuje na Old Trafford
Foto: EPA

Nogometaši Arsenala i Manchester Cityja autoritativno su odradili susrete osmine finala FA kupa i uvjerljivim se pobjedama plasirali među osam najboljih. Topnici su na svom Emiratesu s 5:0 svladali Leyton Orient, a na Eastlandsu je Manchester City ispratio Aston Villu s 3:0.

Sve je na Emiratesu bilo gotovo već nakon prvih 45 minuta, tijekom kojih je Arsenal s čak tri pogotka u mreži Leyton Orienta riješio pitanje pobjednika i otklonio bilo kakvu mogućnost novog iznenađenja. Već u sedmoj minuti Tomas Rosicky je prošao desnom stranom i asistirao Marouaneu Chamakhu za 1:0.

Gosti su na pogodak Arsenala reagirali s nekoliko dobrih prilika pred vratima Manuela Almunije, no u 30. minuti ponovno su kapitulirali. Ovaj put ubačaj je stigao s lijeve strane, a Nicklas Bendtner bio je najviši u skoku i glavom povisio na 2:0.

Dvije minute prije odmora Danac je ponovno u centru pozornosti, ovaj put sam se izborio za udarac i plasirao preciznu loptu u donji lijevi kut vratara Jamieja Jonesa.

Povratka za Leyton Orient više nije bilo, a u 62. minuti Bendtner je odličan nastup zaokružio hat-trickom. U šesnaestercu Leyton Orienta srušen je Kieran Gibbs, a loptu je na bijelu točku postavio Bendtner i postigao četvrti pogodak Arsenala.

Ni tu nije bilo gotovo, Topnici su 15 minuta prije kraja zaokružili "petardu" lijepom akcijom koju je dovršio Gael Clichy za konačnih i uvjerljivih 5:0.

Gerard Houllier je u izjavama uoči utakmice dao naslutiti kako će Aston Villa na Eastlandsu krenuti na pobjedu, no bila je to pila naopako. Francuz je izmijenio čak osmoricu igrača i već u petoj se minuti našao u rezultatskom zaostatku. Nakon kornera lopta je u šesnaestercu gostiju došla do Yaye Tourea, kojemu je s dva metra preostalo tek zakucati loptu u mrežu Brada Friedela.

City je i dalje dominirao i u 25. minuti došao do novog pogotka. Ovaj put Toure je dugom loptom pronašao Marija Balotellija, a ovaj lijepim i odmjerenim udarcem pogodio gornji desni kut Villina gola.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0, a 20 minuta prije kraja David Silva je zapečatio sudbinu večeras slabe i indisponirane Aston Ville. Obrana gostiju loše je očistila ubačaj s desne strane, lopta je došla do Silve, a on prizemnim udarcem nepogrešivo pogodio za 3:0.

Manchester City će tako u četvrtfinalu na Eastlandsu dočekati Reading, a prava nas poslastica čeka na Old Traffordu, gdje u goste Manchester Unitedu dolazi Arsenal. Četvrtfinalni susreti igraju se 12. i 13. ožujka.

FA kup

osmina finala

Birmingham City3:0Sheffield Wednesday
Stoke City3:0Brighton & Hove
Manchester United1:0Crawley Town
Fulham0:1Bolton
Leyton Orient1:1Arsenal
West Ham 5:1Burnley
Everton0:1Reading
Manchester City3:0Aston Villa
Arsenal5:0Leyton Orient

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bolan03.03.2011. u 08:07
    Bendtner je u formi, mogla bi Barcelona.
    bolan
  • Mihalj03.03.2011. u 02:52
    dođite po porciju na OT
    Mihalj
  • Obrisan korisnik02.03.2011. u 23:35
    Dobro bi Arsenalu dosao na Camp nou Chamakh kao s pocetka sezone, veliki je hendikep neigranje Walcotta i v.persia. To je izgleda sudbina toga kluba, da nonstop imaju problema s konstantnosti zbog ozljede, oni nemaju kontinuitet prve momcadi duze od par utakmica sto rezultira ovakvim oscilacijama
    Obrisan korisnik
  • woogla02.03.2011. u 23:12
    gotov je jedan lijep san. na kraju nismo uspijeli izvući ni častan poraz.šteta šta kod 1-0 mcgleish ili revell nisu realizirali jednu od svojih dobrih šansi i malo im zagorčali život.ovo je realnost, ova druga ekipa arsenala igrala bi bez problema u premier ligi, a naši najbolji igrači u premier... [više na forumu]
    woogla
  • Dinaminjo02.03.2011. u 22:59
    Poznavajući Arsenal ući će u finale i izgubiti ga..
    Dinaminjo