Nogomet

Stoke i Birmingham "tricama" među osam

Marin Vuković • subota, 19.02.2011.
Stoke i Birmingham "tricama" među osam

Poslijepodnevni raspored osmine finala FA kupa donio je dva ogleda premierligaša i trećeligaša, a oba su susreta završena glatkim pobjedama klubova iz najvišeg razreda engleskog nogometa.

Stoke City je na Britanniji bez ikakvih problema pobijedio Brighton & Hove Albion, prvoplasiranu momčad treće lige, i s glatkih i uvjerljivih 3:0 prošao u četvrtfinale FA kupa. Utakmica je riješena već u prvih 45 minuta, kada je domaćin postigao sva tri pogotka.

Već u 14. minuti nakon ubačaja sa strane Roryja Delapa, već po prokušanom receptu u pogodak je pretvorio John Carew, a osam minuta kasnije Jon Walters glavom je udvostručio prednost. Konačnih 3:0 dvije minute prije odmora postavio je Ryan Shawcross.

Birmingham je posve identičnim rezultatom u svoju korist riješio ogled sa Sheffield Wednesdayjem, šesnaestom momčadi treće lige, i također su vrlo rano osigurali pobjedu nad očigledno slabijim protivnikom.

Već je u šestoj minuti na asistenciju Leeja Bowyera pogodio Jean Beausejour, a kad je Obafemi Martins u 17. minuti povisio na 2:0 bilo je jasno da iz ovog ogleda kao pobjednik može izaći samo Birmingham. Potvrda toga stigla je u 53. minuti pogotkom Davida Murphyja, koji je Cityju osigurao plasman u četvrtfinale.

FA kup

osmina finala

Birmingham City3:0Sheffield Wednesday
Stoke City3:0Brighton & Hove
Manchester United1:0Crawley Town
Fulham0:1Bolton
Leyton Orient1:1Arsenal
West Ham 5:1Burnley
Everton0:1Reading
Manchester City3:0Aston Villa
Arsenal5:0Leyton Orient

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!