Nogomet

Slaven traži čudo, Dinamo odrađuje

Ante Pažanin, Ante Zovko • srijeda, 20.04.2011.
Slaven traži čudo, Dinamo odrađuje
Foto: FaH

Nakon prvog polufinalnog dvoboja Hrvatskog nogometnog Kupa u kojem je na Maksimiru Dinamo savladao Slaven Belupo s visokih 4:1 danas nas na Gradskom stadionu u Koprivnici očekuje uzvrat. Nogometaši Slavena nadaju se čudu, dok Dinamo dolazi ozbiljno i usredotočeno obaviti posao do kraja i plasirati se u finale...

Usprkos tome što je u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Slaven Belupo teško nastradao od Dinama s 4:1 koprivnički nogometaši u dobrom raspoloženju očekuju uzvrat na svom terenu. Otkad je za trenera postavljen Roy Ferenčina igra i atmosfera su se poboljšali, a goste iz Zagreba Farmaceuti dočekuju na krilima pobjede u Vinkovcima u prošlom prvenstvenom kolu.

Dinamo je veliki favorit, a zbog pobjede od 4:1 zadatak je za Slaven još teži. U Zagrebu su individualne pogreške igrača Slavena presudile i to će se na Gradskom stadionu u Koprivnici morati svesti na najmanju mjeru. Isto tako nakon što je Dinamo u prvenstvu izgubio od Istre može se igrati i na kartu još jedne opuštene utakmice zagrebačke momčadi.

Usprkos gotovo nemogućem zadatku koprivnički nogometaši će dati sve od sebe i nadati se čudu kako najavljuje i trener Ferenčina: "Treba biti realan i reći da Dinamo ima značajnu prednost te da je favorit za plasman u finale Kupa. Usprkos tome mi se ne namjeravamo predati, igrati ćemo napadački i pokušati iskoristiti svaku priliku koja se ukaže. Nadam se da će gledatelji uživati u našoj igri."

Što se tiče sastava Slavena sigurno je da neće nastupiti Josip Milardović zbog ozljede nosa, a u sastav se vraća Goran Mujanović nakon što protiv Cibalije nije igrao zbog kartona. Ferenčina će protiv Modrih na teren poslati najjači sastav s Leonom Benkom, koji je u sedam utakmica zabio šest pogodaka, i Tomislavom Bušićem, koji nakon povratka igra sve bolje, u vrhu napada.

"Slaven Belupo je kvalitetna momčad, a poslije onoga u Puli sigurno će i oni probati do iznenađenja. Međutim, to mi ne smijemo dopustiti", poručio je Vahid Halilhodžić uoči uzvrata u kojem Dinamo brani 4:1 iz Maksimira.

Međutim, realno, Dinamo je već prošao u finale. Ako se i ostvare najave iz domaćeg tabora i Slaven napadne novog-starog prvaka, Modrima će to sigurno odgovarati jer su tada najbolji. Dakako, ovisno kakva će motivacija biti pred koprivnički ogled, ali prolazak u finale ne bi trebao biti upitan.

Halilhodžić će i u Koprivnici opet s izmijenjenim sastavom u odnosu na prijašnju utakmicu, kao i mnogo puta ove sezone. Ozljede su napale svlačionicu pa će u sastav vjerojatno morati i nezaliječeni Bišćan. Upitan je o dosad neupitni Kelava zbog udarca koji je dobio u Puli. Na popisu ozlijeđenih našao se i Pedro Morales zbog bolova u leđima. No, tko god da istrči, finale protiv Varaždina ili Cibalije trebao bi biti rutinski posao.

Do kraja sezone igrači će imati priliku dokazivati se treneru, a u Koprivnici bi se u momčadi mogao naći pokoji mladi talent. Bez obzira na to, Vaha traži maksimalan pristup jer, kako je rekao: "Poručio sam svojim igračima poslije Pule da opuštanje neću tolerirati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 13:42
    Da da da, naravno da je tako. Dinamo kvalitetom pripada dnu ljestvice i samo ga urota drzi na celu inace super jakog HNLa. Realnost nema sta.
    Obrisan korisnik
  • Assassin5520.04.2011. u 13:26
    @mccmxi budimo realni, Dinamo ne valja ništa i nikog živog nemrete dobiti više od 1 razlike. Čak ste uspili zgubiti od predzadnjeg na tablici. Prva tekmu ste dobili zbog 2 PENALA i poklonjenog gola... Realno! AJMO SLAVENE!!!
    Assassin55
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 11:42
    @tomica4ever budimo realni, Dinamo će im danas zabiti 5 komada. Tako je trebalo biti i u prvoj utakmici... Nakon pljuske od Istre na Slavenu će se iskaliti. Realno!
    Obrisan korisnik
  • raazak20.04.2011. u 11:08
    da nismo dobili onaj četvrti gol u zg-u,imali bi neke šanse...ovo je kup pa se sportski nadati...nek benko da gol u prvih 15min pa da vidiš onda...AJMO SLAVENE!!!
    raazak
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 09:19
    budimo realni Slaven je u Koprivnici mnogo puta u bližoj prošlosti pobijedio i jači Dinamo. AJMO SLAVENE!!!
    Obrisan korisnik