Košarka

Domaćini na mukama

Lovro Štrbinić • subota, 30.04.2011.
Domaćini na mukama
Foto: Bruno Karadža

Deseto kolo Lige za prvaka je pred nama, a još uvijek postoji nekoliko nedoumica oko konačne raspodjele pozicija. Splićani će u Zadru kod Borika tražiti vrijedne bodove, dok će Zadar i Zagreb na neugodna gostovanja Alkaru i Zaboku. Većih problema mogli bi imati Mravi jer će Sinjani zaigrati na krilima vjerne publike, ali i velike pobjede iz Splita.

Proteklo kolo obilježili su neočekivani rezultati, odnosno gostujuće pobjede Cibone i Alkara, a ovaj put poraženi iz tih dvoboja, Zadar i Split, imaju imperative pobjede. Zadar bi trebao imati nešto lakši posao jer gostuje kod Zaboka koji je dosad u Ligi za prvaka pokazao najmanje i sve osim pobjede trenutno trećeplasirane momčadi bilo bi ravno senzaciji.

"Mi smo favoriti, međutim, svjesni smo da pobjeda neće doći sama po sebi. Ozbiljnim pristupom trebamo što prije riješiti pitanje pobjednika kako bi nam u nastavku susreta bilo lakše. Sjećam se da nam prošle godine nije bilo lako na tom gostovanju pa je oprez nužan", izjavio je ponajbolji igrač Zadra Marko Car za eZadar.hr pred nadolazeći dvoboj. Iako su Zadrani relativno sigurni na drugom mjestu ova pobjeda im je nužno potrebna radi vraćanja samopouzdanja i dobre atmosfere u momčad.

Vezane vijesti

Nešto teži posao je pred Splitom jer gostuje baš u Zadru, kod sedmoplasiranog Borika. Momčad koja domaće utakmice igra u Jazinama većini je favorita ove sezone pokazala zube, a Splićani, k tome, u ovaj susret ni ne ulaze kao favoriti. Susret je to izjednačenih ekipa koje se nisu odrekle plasmana među četiri najbolje ekipe, iako je Borik svoje šanse uvelike umanjio visokim porazom u Draženovom domu.

Za eZadar je utakmicu najavio sportski direktor Borik Puntamike, Pero Perić: "Nepoznanica među nama nema, sve je poznato. Protivnik je to s kojim možemo igrati i kojeg smo ove sezone već pobijedili. Pred nama je teških četrdeset minuta, ali ja vjerujem da ćemo na kraju imati mnogo više razloga za zadovoljstvo od Splićana." Inače, Split je ove sezone već jednom gostovao u Jazinama kod Borika i tad je upisao poraz od 24 razlike, no uzvratio je s dva domaća slavlja izražena s 15 poena prednosti.

Također, zanimljiv susret mogao bi biti i onaj između Zagreba i Alkara koji se igra u Sinju, a pred svojim vjernim Maliganima domaći igrači nikom ne žele priznati da je bolji dok to ne dokaže na parketu. Doduše, u prvom ogledu ove sezone Mravi su ih nadigrali sa 100:84, no ovo bi mogao biti nešto drugačiji dvoboj u kojeg Alkar ulazi osokoljen gostujućom pobjedom na splitskim Gripama.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 10:44
    Mnogi ce se smijati ono sta cu sada reci,al' danas ce Alkar na krilima sjajne publike pobjediti Zagreb! Igrajte na kladionici, imate u nekima da je 10 kvota na Alkara! :) Cujemo se nakon utakmice :)))
    Obrisan korisnik