Liga prvaka, završnica, polufinale, 04.05.2011, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 4:1 Schalke 04
Schalke 04

United uvjerljvo do reprize s Barcelonom

Ante Zovko • srijeda, 04.05.2011.
United uvjerljvo do reprize s Barcelonom
Foto: EPA

Manchester United s rezervnom je postavom osigurao svoje peto finale Lige prvaka. Nikakvo se čudo nije dogodilo niti pomoglo Schalkeu koji je pretrpio još teži poraz nego na domaćem terenu, 4:1. Crveni vragovi bez većine glavnih igrača osigurali su reprizu finala iz 2009. protiv Barcelone na Wembleyju.

United je praktički prošao prošlog tjedna, dobivši Schalke u Gelsenkirchenu 2:0 i to se zorno vidjelo iz postave koju je Alex Ferguson poslao na teren. Predstojećeg vikenda na Old Traffordu slijedi mnogo važniji dvoboj, protiv Chelseaja, koji će najvjerojatnije odlučiti o naslovu prvaka Engleske. Zato Rooney i Ferdinand nisu bili ni na klupi, a većina glavnih aduta utakmicu je promatrala s klupe.

Ipak, oni koji su izašli na teren odlično su odradili posao i osigurali peto finale Kupa/Lige prvaka za Manchester United. Kako većina njih neće biti na terenu protiv Barcelone, utjehu mogu naći u odličnoj igri kojom su zabavili raspjevani Old Trafford.

Tri su finala najvećeg europskog klupskog natjecanja bila sretna za United, četvrto, ono protiv Barcelone u Rimu 2009., ne baš i bit će to prilika za revanš u utakmici u kojoj će oba kluba tražiti četvrti naslov europskog prvaka.

Manchester se u početku utakmice postavio autoritativno, kako i priliči domaćinu i favoritu, ali prvi su se naživcirali domaći navijači. Jefferson Farfan u osmoj je minuti iskoristio višak prostora u sredini i opalio pred Johnnyja Evansa, međutim iako je Van der Sar poletio za tom loptom, nije bilo opasnosti.

Greška Uchide u 26. minuti na sredini terena omogućila je ekspresnu akciju akciju domaćina, gotovo u tri-četiri poteza. Gibson šalje lijepu loptu Valenciji, a ovaj prizemnom loptom ruši sve nade Nijemaca da će trčati Wembleyjem.

Bio je to početak mnogo otvorenije i zanimljivije utakmice. Šest minuta kasnije i druga je lopta završila iza Manuela Neuera, a taj se gol djelomično može pripisati njemačkom reprezentativcu. Nakon konfuzije u obrani, Gibson je opalio, lopta se odbila od Neuerove ruke pa od stative i konačno iza gol-linije.

Unitedu su dva gola dala krila i činilo se kako bi Nijemci mogli teže stradati, ali su napravili ono najbolje za sebe - postigli su pogodak - Unitedova je obrana uzvratila zbunjenošću u svojim redovima, a nakon nekoliko odbijanja u kaznenom prostoru, Jurado šalje "bombu" u nebranjene rašlje.

Nakon zatišja na kraju prvog poluvremena, u drugo se ušlo puno življe. Prvo je Schalke malo pritisnuo United na njegovu polovicu, a nakon nekoliko poluprilika, Anderson je ispružio Neuera. S dva pogotka u mreži Schalke se malo otvorio. Iako se nije bacio na glavu, bilo je to dovoljno da ga domaćin iskontrira.

Konačnu potvrdu pobjede u uzvratu postavio je Anderson u 71. minuti. Glavninu posla odradio je raspoloženi Nani. Probio je desno krilo, ubacio u šesnaesterac, a nakon što je spriječen prvi put, Anderson se dobro zagradio i iskoristio slabo čuvanje gostujućih braniča kako bi konačno matirao najveću Schalkeovu uzdanicu. Da lijepa večer za Andersona bude još ljepša, pobrinuo se Berbatov nesebično ga uposlivši u jednoj kontri, a ovaj to s lakoćom sprema u mrežu.

Pokušavao je Schalke postići još jedan utješni pogodak u opuštenoj igri s obje strane, ali u stihijskim napadima obje momčadi situacija na semaforu nije se mijenjala, što nije smetalo navijačima koji su ispratili i United i Schalke pjesmom i pljeskom.

Liga prvaka, završnica

polufinale

Schalke 040:2Manchester United
Real Madrid0:2Barcelona
Barcelona1:1Real Madrid
Manchester United4:1Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 10:26
    hmm... ne bih se složio za smallinga, dobar je igrač, jučer mu je bio samo malo slabiji dan. u to sam uvjeren jer kako je odigrao sa vidićem dok nije bilo ferdinanda, svaka mu čast, svaku tekmu je bio među boljima, ima on potencijala samo što nema dovoljno iskustva za velike utakmice, a tu će ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 09:37
    Arsenal je potpuno nadigrao Man.United u svim elementima igre,a što će tek da im radi Barcelona. Barcelona-Man.United 3:0
    Obrisan korisnik
  • matbaric05.05.2011. u 09:16
    Nemojmo se zavaravati, ManU je bio malo slabiji samo u zadnjoj liniji, sto je jasno demonstrirao Chirs Smalling, ostali kolko tolko u redu. Veza i napad su bili dobri, Berbatov se dva puta speltjao pred golom Neuera. Dobivamo u nedjelju i 28 Barcu.
    matbaric
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 08:28
    kad pedro vidi rooneya kak uletava prema njemu i još se divljački dere mislim da će gaodnijet na nosilima i više se neće vraćati, real je pekmez za manu. kad se zabiju u ferdinanda i vidića onda će vidjeti što je čvrstoća, spoznat će osjećaj zabijanja u stijenu. a prije toga ih još čeka i carrick i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 05:06
    ma on se zabrinuo jer je skontao da je bezveze dolazio. manchester niti ce igrati sa b sastavom niti ce biti ovako postavljen na wembleyu. a zbog schalkea sigurno nije dosaoinace, kod drugog gola u obrani schalkea nije bilo konfuzije nego su jednostavno izigrani u 3 poteza
    Obrisan korisnik