Liga prvaka, završnica, polufinale, 03.05.2011, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 1:1 Real Madrid
Real Madrid

Bez čuda na Camp Nou

Damir Žbulj • utorak, 03.05.2011.
Bez čuda na Camp Nou
Foto: EPA

Nije se dogodilo čudo na Camp Nou. U uzvratnom susretu polufinala nogometne Lige prvaka igrači Barcelone sačuvali su veliku prednost iz prve utakmice. Peti ovosezonski El Clasico završio je bez pobjednika što je nogometašima Barce osiguralo londonski finalni nastup...

Nogometaši Barcelone u uzvratni susret polufinala Lige prvaka ušli su s velikom prednošću od dva pogotka, ostvarenoj na gostovanju u Madridu na Santiago Bernabeu. Četvrti El Clasico, u samo 20-ak dana, trebao je donijeti odluku o sudioniku londonskog finala, no, rezultat iz prvog dvoboja Kataloncima je gotovo osigurao nastup na Wembleyju.

U posljednjih tjedan dana nogomet je bio stavljen u drugi plan. Međusobno prozivanje za nesportsko ponašanje i simuliranje, optužbe na račun suca prvog susreta, zamijenili su ono o čemu smo trebali raspravljati nakon prvog ovosezonskog europskog dvoboja ovih protivnika. Ipak, igrači Barcelone i Reala večeras su na Camp Nou imali još jednu, posljednju ovosezonsku, priliku kako bi nogometnim zaljubljenicima prikazali vrhunsku nogometnu predstavu i spektakl vrijedan polufinala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Real je u Barcelonu stigao bez suspendiranih Jose Mourinha i Pepea, koji su zaradili isključenje u prvom dvoboju. Na klupu gostiju sjeo je Aitor Karanka, a sastav je doživio i neke male izmjene. Diarra i X. Alonso zaigrali su na poziciji defenzivnih veznih igrača, umjesto Özila zaigrao je Kaka, dok je u vrhu napada od prve minute zaigrao Higuain. Barcelona je također napravila poneku promjenu. Stoperski par bili su Mascherano i Pique, na poziciju lijevog beka stao je Puyol, dok se u vezni red vratio Iniesta, koji je zamijenio Keitu.

Prvih 20-ak minuta dvoboja proteklo je bez pravih prilika, međutim bilo je puno trke i borbe između dva kaznena prostora. Tada na scenu stupa Messi, koji je odličnim prodorom po lijevoj strani te povratnom loptom, stvorio opasnost pred vratima Reala. U 21. minuti kombinaciju Pedra i Alvesa zaustavila je obrana gostiju, dok je samo minutu kasnije Barcelona stvorila prvu pravu priliku na utakmici. Ubacivanje s desne strane, Busquets, glavom s pet metara, loptu šalje ravno u ruke vratara.

Nakon pola sata igre ponovno se javio Messi te tada kreće ofenziva Barcelone. Argentinac je, nakon solo prodora, pucao s ruba 16-erca, ali obranio je Casillas. U 33. minuti Messi je ponovno u akciji. Primirio je loptu prsima, varkom izbacio dvojicu čuvara, ali udarac odlazi pored gola. Samo minutu kasnije, kontru tri na dva s centra je povukao Messi, asistirao za Villu, no, njegov udarac odlično brani Casillas. Pedro je u 35. minuti pucao s 20-ak metara, otišlo je pored gola, dok je u 37. minuti Messi još jednom sjajno pucao, a još bolje je obranio vratar Reala.

Pred kraj poluvremena živnuli su gosti. Prvo je akciju Higuaina, u 38. minuti, zaustavila obrana Barce, dok je u 40. minuti kontru Reala potegao C. Ronaldo, ali njegovo ubacivanje s desne strane zaustavio je Valdes.

Pred samo otvaranje drugog dijela publiku je zagrijao jedan navijač, koji je imao potrebu utrčati u teren i pozdraviti igrače, a nogometni dio nastavka započeo je poništenim pogotkom za Real. Nakon prodora C. Ronalda, lopta dolazi do Higuaina, koji vara golmana domaćih, ali sudac De Bleeckere, zbog dvojbenog prekršaja Portugalca, nije priznao gol gostima.

Odgovor Barcelone bio je pogodak. Igrala se 54. minuta, Iniesta je fantastičnom loptom pronašao Pedra, koji utrčava sam ispred Casillasa te sigurnim udarcem vara vratara gostiju. Nakon sat vremena igre na terenu, Kaku je u igri zamijenio Özil, jer Brazilac u 60 minuta igre nije pružio očekivanu partiju. Koju minutu ranije, umjesto Higuaina ušao je Adebayor. Izmjene su probudile goste, a nagrada je stigla u 64. minuti. Di Maria je pogodio vratnicu, lopta mu se vratila u noge, a Argentinac odlično na petercu pronalazi Marcela, koji ju šalje u mrežu Barcelone.

Završnica susreta protekla je u pokušajima Reala da još jednim pogotkom u mreži Katalonaca probude nadu u moguće iznenađenje, ali umjesto opasnosti pred Valdesom, vidjeli smo dobre pokušaje domaćih iz kontranapada. Iz jedne takve situacije, Messi je u 73. minuti pokušao glavom, iz teške pozicije, ali lopta je otišla daleko od okvira gola.

Posljednjih desetak minuta povećala se grubost na terenu, nekoliko igrača Reala nagrađeno je žutim kartonima, ali u ovom susretu nismo vidjeli isključenje. U posljednjoj minuti regularnog dijela susreta dogodio se fantastičan trenutak za simpatizere Barcelone, ali i sve ljubitelje nogometa. Pod ovacijama navijača, teren je napustio kapetan Puyol, dok je u igru ušao, nedavno operirani, povratnik u sastav, Eric Abidal.

Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, a nogometaši Barcelone sada mogu u miru pogledati drugi polufinalni susret, nakon kojeg će saznati hoće li im se u velikom londonskom finalu pridružiti Schalke ili Manchester United, koji brani prednost iz prvog dvoboja.

Liga prvaka, završnica

polufinale

Schalke 040:2Manchester United
Real Madrid0:2Barcelona
Barcelona1:1Real Madrid
Manchester United4:1Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 17:07
    neka ti drogba da najbolji odgovor http://www.youtube.com/watch?v=ejY4-OEigsc&feature=related
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 16:36
    Nisu
    Obrisan korisnik
  • Cholo04.05.2011. u 16:33
    jesu možda ovi igrači zaslužili crvene kartone... http://www.youtube.com/watch?v=wMjWwHgPMdg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Ynm5cf9n-mw&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=FqNMmgRzXDk
    Cholo
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 15:06
    dosad sam cijenio tvoje mišljenje ne više nakon ovoga.najveća pljačka u povijesti profesionalnog nogometa ti ideš reći da su oni skoro jednako oštećeni ti ćeš meni reći da je ono penal na henryjem pa daj onda napiši barem da su SVI penali trebali bit za chelsea.navijam za taj klub i barca mi se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 15:05
    nije real toliko pokraden ko što neki ovdje pričaju eto malo objektivnosti od mene
    Obrisan korisnik