Nogomet

Ferguson: "Ondje smo gdje želimo biti"

Ante Zovko • srijeda, 04.05.2011.
Ferguson: "Ondje smo gdje želimo biti"
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Schalkea Alex Ferguson dao je minutažu uglavnom igračima iz rezervne postave koji se odužili lepršavom igrom i pobjedom 4:1. Učinili su ga ponosnim, rekao je veliki trener.

Manchester United peti će put igrati finale elitnog europskog klupskog natjecanja. Kao i prije dvije godine, bit će to protiv Barcelone, i to na Wembleyju.

Treće finale u posljednje četiri godine u uzvratu protiv Schalkea osigurala je rezervna postava Uniteda, dok su se ključni aduti odmarali za susret sa sudbinom u nedjelju protiv Chelseaja, utakmicu koja će vjerojatno iznjedriti pobjednika ovosezonskog Premiershipa.

"Učinili su me ponosnim", sjao je od sreće Alex Ferguson nakon lepršave predstave Crvenih vragova. "Bilo je ovo polufinale, a činjenica da je ovo tako važna utakmica u svijesti vam stvara malo sumnje tipa, 'Činim li pravu stvar?', ali mi je drago da smo se iskazali."

Ralf Ragnick, trener Schalkea: "Igrali smo protiv jednostavno bolje momčadi. Nekakve izglede smo imali do primanja prvog pogotka, ali on je bio koban, presjekao nas je."

"Ovo je fantastična stvar za klub. Ondje smo gdje želimo biti. Mnogo sam puta rekao tijekom godina da bismo trebali biti bolji u Europi i mislim da ova momčad može osvojiti naslov."

Edwin van der Sar jedan je od članova momčadi koja je posljednji put u Moskvi 2008. podignula "kantu" europskog prvaka. Legendarni vratar rezonirao je kako je susret sa Schalkeom bio okončan već u Njemačkoj.

"Bilo je savršeno. Nakon prve utakmice riješili smo dobar dio posla tako da smo mogli odmoriti većinu igrača za veliku utakmicu u nedjelju."

Na putu prema četvrtom naslovu prvaka Europe Uniteda stoji Barcelona: "Vidjeli smo kako je Barcelona jučer emotivno reagirala, a naša je reakcija možda bila nešto manje izražena jer oni imaju veliko rivalstvo s Realom."

"Barcelona igra izvanredan nogomet i naravno da će biti teško, to su dokazali u finalu 2009. Mi moramo pokazati da smo naučili lekciju iz te utakmice i biti bolje pripremljeni", upozorio je Van der Sar.

Liga prvaka, završnica

polufinale

Schalke 040:2Manchester United
Real Madrid0:2Barcelona
Barcelona1:1Real Madrid
Manchester United4:1Schalke 04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 12:51
    Vidi,jedna utakmica se igra i sve je moguce ali vjerujem da ce i Ferguson zatvorit igru i sigurno nece srljat ali da li moze zaustavit Barcin vezni red koji beskonacno tocnim dodavanjem uspava obrane pa jednom dubinskom,prodorom ili izbacivanjem na krilo moze drzat koncentraciju 90 minuta nisam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • snoopy05.05.2011. u 12:42
    susret  dvije najbolje ekipe ove sezone, prava poslastica, iako mislim da je barca jača i po svemu bi trebala pobjedit nikad se ne zna i nemogu kao gore neki olako reći da je to sigurno, uglavno nadam se dobrom nogometu... vrhuncu sezone
    snoopy
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 12:38
    Tek sada se vidi koliko neki ( strastveni )navijači koji ne vole najljepši stil nogometa koji igra Barcelona znaju o nogometu.Svi bi takvi poznavaoci nogometa najvjerovatnije htjeli da Barcelona nestane sa ovih prostora.Stav večine nogometnog svijeta je da Barcelona igra najljepši nogomet i od toga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Falcao 905.05.2011. u 12:00
    Barcelona-Manchester United 0:6
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 11:56
    Puno srece sportske ce vam trebati ,bez obzira sto kao kolektiv izgledate MOCNO...I samo jedno je jasno da ste cisti kao suza usli u finale .Svaka cast na tome .
    Obrisan korisnik