Nogomet

Krka osvajač županijskog Kupa

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • srijeda, 18.05.2011.
Krka osvajač županijskog Kupa
Foto: Martina Japundžić

Nakon što su prošle sezone u ruletu jedanaesteraca ostali bez trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa Šibensko-kninske županije, nogometaši lozovačke Krke, lidera Četvrte nogometne lige, ovog su puta otišli do samog kraja. Kao i lani protivnik je bio trećeligaš Zagora iz Unešića, a poslije 90 minuta zanimljive utakmice radovali su se Lozovčani koji su slavili s 2:1 pogocima Vrljića i Vukovića, dok je strijelac za Zagoru bio Emer.

Zagora – Krka 1:2 (1:1)

Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja 600

Sudac: Ivo Krečak – Šibenik

Pomoćnici: Goran Perica – Šibenik, Daniel Storić – Vodice

Strijelci: Emer 9' – Vrljić 13', Vuković 84'

Žuti kartoni: Škugor 52', Menđušić 64' – Matić 22', Vuković 84, Bumbak 90'

Zagora: Vukić, Junaković (od 68. Alfirević), Milić, Škugor, Mornar, Emer, Povijač, Grbeša, Bačelić (od 77. A. Maleš), Menđušić, Škomrlj (od 55. Dujmović). Trener: Davor Višić.

Krka: Jelić, Gaćina, Matić, Vrljić, Šubić, Mikić (od 75. Pešić), Vuković (od 90. Ćaleta), Gatara, Klarin, Bumbak (od 90. Skorić), Grgas-Grando. Trener: Zoran Slavica.

Momčad Davora Višića nije uspjela obraniti naslov pobjednika Kupa Šibensko-kninske županije. U finalnoj utakmici odigranoj pred dobro popunjenim tribinama stadiona na Šubićevcu četvrtoligaš je pobijedio trećeligaša s Borovišta, što je rezultiralo i velikim razočaranjem među brojnim Pašajicama. Zadovoljni su, s druge strane, bili navijači Krke koji su također u velikom broju stigli na finale.

Prvu opasniju akciju na utakmici stvorili su Unešićani: Menđušić je pucao, no, njegov je udarac, uz pomoć stative, zaustavio vratar Krke Jakov Jelić. Tri minute kasnije isti su akteri ponovno u glavnim ulogama, ali i ovog je puta vratar Bijelih iz Lozovca bio uspješniji od veznjaka Zagore. Nije zato Jelić bio uspješniji od Blaženka Emera koji je glavom u devetoj minuti svoju momčad doveo u vodstvo.

Nije Zagora dugo vodila, samo četiri minute, jer već u 13.-oj došlo je do izjednačenja: Gaćina je poslao dugu lopta na desnu stranu za Vrljića, vratar Vukić istrčava, a igrač Krke lobom prebacuje vratara suparničke momčadi i svoju dovodi do izjednačenja. Sve do kraja poluvremena uglavnom je prijetila Krka, pokušavali su i Grgas-Grando, Bumbak, Vuković, ali nije bilo većih opasnosti za Vukićev gol.

I drugo poluvrijeme dobrom prilikom otvorila je Zagora: Povijač je prošao desnom stranom, no, centaršut je bio malo previsok za njegove suigrače. A u 51. minuti momčad Davora Višića još je jednom pogodila stativu: ovog puta pogodio ju je Povijač nakon asistencije Bačelića. Krka uzvraća udarcem Grgasa-Granda iz poluvoleja, pogodio je dobro postavljenog Vukića. U 70. minuti pogreška jednog od najboljih igrača Krke, Marija Gaćine, nije ipak imala težih posljedica za njegovu momčad: Povijač je izašao sam pred Jelića, ali je vratar Krke spriječio pogodak igrača Zagore. Dobro je Jelić reagirao i nešto kasnije kad je loptu pokupio ispred Emera.

Krka je zaprijetila preko Vukovića, ali rezultat se nije mijenjao. Poslao je 15-ak minuta prije kraja trener Krke Zoran Slavica pričuvnog vratara Krasničija na zagrijevanje, bio je spreman i na opciju jedanaesteraca, no, na kraju mu to nije bilo potrebno. Ali, neposredno prije pobjedničkog gola kluba iz Lozovca odličnu su priliku imali i Unešićani: ponovno se u prilici našao Povijač, dobro je pucao, no, gotovo sa same gol crte loptu je izbio Gatara. Samo minutu kasnije, u 84. minuti Krka je došla do pogotka vrijednog trofeja.

Kao i kod prvog gola asistent je bio Mario Gaćina. Poslao je dugu loptu za Vukovića, a najbolji strijelac Četvrte lige prošao je istrčalog vratara Zagore i s loptom se gotovo ušetao u nebranjenu mrežu. Bio je to i znak za početak slavlja kluba iz Lozovca, jer do kraja utakmice Zagora nije uspjela ozbiljnije ugroziti gol Jelića.

Pobjednički trofej županijskog Kupa Krki iz Lozovca, inače lideru Četvrte lige, uručio je Željko Dulibić, predsjednik Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!