Nogomet

Capello: "Igrali su s više energije od nas"

Ante Zovko • nedjelja, 05.06.2011.
Capello: "Igrali su s više energije od nas"
Foto: Kristijan Komarica

Engleska je na Wembleyju izbjegla teži šok i spasila bod protiv Švicarske nakon zaostatka. Izbornik Fabio Capello potužio se na nespremnost pojedinih igrača.

Kako su u gostima slavili 3:1, očekivalo se da će Englezi rutinski arhivirati Švicarsku na Wembleyju, ali ih je dočekalo neugodno iznenađenje i na kraju su izvukli 2:2 uz dva poklona vratara Joea Harta.

Stvar su donekle spasili Frank Lampard pogotkom s bijele točke i zamjena Ashley Young. Izbornik Fabio Capello tvrdi kako su neki njegovi izabranici na izmaku snaga.

"Neki su igrači u posljednjih deset minuta ušli bez energije. U modernom nogometu ne možete pritisnuti u takvim okolnostima. Zato sam sretan zbog reakcije i šansi koje smo stvorili, ali sam u posljednjih deset minuta bio zabrinut. Švicarci su izgledali jako, jako dobro."

Talijanski trener odbacio je novinarsku tvrdnju kako je podcijenio švicarsku momčad: Poštujem sve igrače. Fokusiran sam cijelo vrijeme na utakmicu. Švicarski igrači igraju u velikim momčadima. Šestorica igraju u Italiji, neki dolaze iz Njemačke i odavde iz Engleske. Njihova kvaliteta je neosporna. Igrali su s više energije od nas."

Capello je pojasnio zašto je zamijenio strijelca Lamparda na poluvremenu: "Mijenjao sam jer se nešto moralo mijenjati. Trebao sam jednog igrača koji će napadati prostor i jednog bržeg igrača. U prvom smo poluvremenu odigrali mnogo kratkih dodavanja, ali nismo se probijali prema golu. Bila je to taktička odluka, apsolutno."

Ovim ishodom Engleska je ostala na vrhu skupine G zajedno s Crnom Gorom (po 11 bodova).

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!