Tenis

"Spreman sam za Wimbledon"

Tanja Vučić • četvrtak, 16.06.2011.
"Spreman sam za Wimbledon"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski treći reket za Sportnet je najavio predstojeći Wimbledon i prokomentirao najbolji plasman u karijeri kojeg je osigurao prošlog tjedna u Njemačkoj.

Prošlotjednim plasmanom u osminu finala Hallea, Ivan Dodig osigurao je najbolji renking karijere, 42. mjesto. Ovaj tjedan Ivan nastupa u nizozemskom Hertogenboschu, gdje ga danas očekuje četvrtfinalni meč protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija. Za Sportnet Ivan je kratko prokomentirao najbolji plasman u karijeri te najavio Wimbledon.

"Veseli me svaki najbolji renking i nadam se da sam za Wimbledon napravio sve kako bih bio spreman i da ću igrati dobar tenis. To je najvažnije u ovome trenutku za mene. Naravno, dosta ovisi od ždrijeba, kako će se posložiti, ali mislim da je puno bitnije kako ću igrati jer s dobrom igrom dolaze rezultati", rekao je Ivan.

Dodig se ovog tjedna u Hertogenboschu prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale ATP turnira na travi. Bit će mu to četvrto ovogodišnje četvrtfinale na Touru nakon Zagreba (gdje je otišao do kraja), Barcelone (polufinale) i Delray Beacha (poraz od Janka Tipsarevića u četvrtfinalu).

Na Wimbledonu će Hrvatska imati jednog postavljenog predstavnika, Marina Čilića koji će biti 27. nositelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 01:37
    ajmo uci u 16, mozes ti to
    Obrisan korisnik
  • derivoje16.06.2011. u 17:28
    sutra u podne je ždrijeb...
    derivoje
  • Obrisan korisnik16.06.2011. u 15:36
    Kad je ždrijeb Wimbledona? NAPRIJED IVANE!
    Obrisan korisnik
  • ElKun1016.06.2011. u 15:19
    Sigurno će odigrat bolje od Čilića.
    ElKun10
  • danchy16.06.2011. u 13:56
    nažalost moram se složit s jukiem, svaka čast Ivanu koji je trenutno uz Ljubu naš najbolji igrač, ali bez sreće u ždrijebu neće dalje od 2. ili 3. kola... vjerujem da bi i to bio uspjeh... al nema predaje, svaki meč 100 %, pa što bude
    danchy