Tenis

Dodig: "Sretan sam rezultatom"

Vedran Babić • subota, 18.06.2011.
Dodig: "Sretan sam rezultatom"
Foto: EPA

Ivan Dodig nije se osladio ATP titulom na travi Hertogenboscha, no nije djelovao pretjerano razočaran. A zašto i bi? Upisao je nove četiri pobjede i pun samopouzdanja kreće put All England Cluba gdje u ponedjeljak počinje Wimbledon. Novopečeni pobjednik Dmitrij Tursunov smatra kako mu je na putu do sedmog naslova u karijeri pomoglo iskustvo...

Osvojeni PBZ Zagreb Indoors iz veljače ove godine ostat će jedini ATP naslov Ivana Dodiga. Zasad. S obzirom na to da igra najbolji tenis karijere, 26-godišnji Međugorac vrlo lako bi mogao ovom Zagrebovom dodati još pokoji naslov. No, o tom potom.

Iako je izgubio u finalu Hertogenboscha (6:3, 6:2), Dodig ne žali previše. "Bilo je teško. Počeli smo, pa onda stali. Mislim da sam u drugom setu, do kišnog prekida, polako počeo pronalaziti svoju igru, no u konačnici on je bio puno bolji i zaslužio je pobjedu. Uživao sam na ovom turniru i jako sam sretan rezultatom."

Vezane vijesti

Dvije godine stariji Rus istaknuo je jedan poen u završnici prvog seta za koji smatra da je bio ključan. "Kod 5:3 i 30/30 na mom servisu on je imao smeš koji je odigrao izravno na moj reket. Tko zna što bi bilo da je dobio taj poen jer tada sam bio malo nervozan. Nakon kišnog prekida igrao sam prilično agresivno, a mislim da mi je i iskustvo u ovakvim situacijama pomoglo."

Nakon turbulentnog početka sezone i razočaravajuće australske turneje (jedna pobjeda u tri meča), Tursunov, početkom godine tek 198. tenisač svijeta, samopouzdanje i formu počeo je graditi uglavnom na Challengerima (osvojio Singapur i Bath, bez borbe predao finale Atene), no pobjede protiv Ivana Ljubičića i Jürgena Melzera te tijesan poraz od Tomaša Berdycha u polufinalu Rotterdama pokazali su da Rus još nije rekao svoju zadnju riječ.

Potvrdio je to i današnjim trijumfom. "Imao sam puno dobrih rezultata, ali ne na ATP razini. Početak sezone bio je užasan. U Australiji nisam odigrao dobro i nisam očekivao da ću se vratiti ovakvoj razini na igre. Već sam jako dugo u tenisu i svjestan sam da jedan tjedan može biti odličan, a već onaj sljedeći loš. Ovog tjedna sam radio prave stvari u pravo vrijeme i zato sam pobijedio", rekao je Tursunov, u ATP krugovima nadaleko poznat po svom vanserijskom smislu za humor.

Rođeni Moskovljanin prije ovog turnira bio je 70. tenisač svijeta, a s novih 250 bodova popet će se sve do negdje 50. pozicije, što je još uvijek daleko od njegova najboljeg renkinga iz listopada 2006. (20.). Napredovat će i Dodig, koji će ponovno poboljšati vlastiti renking karijere. Trenutno je 42., a utržak od 150 bodova donijet će mu skok od 3-4 pozicije.

Lijepa najava za Wimbledon, složit ćete se. Obojice tenisača...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo19.06.2011. u 10:59
    Baš gledam ždrijeb Wimledona, u drugom kolu vjerojatno ide na Ferrera. Ako to prođe onda bi stvarno mogao daleko.
    cimbo
  • vlacng19.06.2011. u 00:29
    fali mu kostanstosti u mecu..nikako da od pocerka krene puno parom pa ga to kasnije puno kosta
    vlacng
  • Obrisan korisnik19.06.2011. u 00:09
    Bravo Dodiže :) Idemo do barem osmine finala u Wimbledonu! :)
    Obrisan korisnik