Tenis

Hrvatski dvoboj, Karlo i Martić

Ivor Krapac • nedjelja, 19.06.2011.
Hrvatski dvoboj, Karlo i Martić
Foto: Kristijan Komarica

S obzirom da su u gornjem dijelu ždrijeba, koji je na rasporedu u ponedjeljak, Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović bit će u akciji prvog dana muškog turnira Wimbledona. U ženskoj konkurenciji zaigrat će Petra Martić...

Marin Čilić i Ivan Ljubičić jedan na drugoga, a Ivo Karlović na Janka Tipsarevića, ili na nekog drugog, odustane li 23-postavljeni Srbin od nastupa zbog ozljede desnog kuka pretrpljene u subotnjem finalu Eastbournea - tako izgleda ponedjeljak s muškim hrvatskim adutima na Wimbledonu, dok će među tenisačicama zaigrati Petra Martić, koju u prvom kolu čeka Amerikanka Vania King.

Prognoza najavljuje kišu

Dio Londona u kojem se igra treći Grand Slam turnir sezone u ponedjeljak bi mogla posjetiti kiša, govori vremenska prognoza. Najavljuje se oblačan dan s povremenim pljuskovima, a loša vijest je da bi to moglo potrajati od jutra do večeri - ostvari li se ta prognoza, tenisačima i tenisačicama ne preostaje ništa drugo nego naoružati se strpljenjem, barem onima koji nisu na središnjem terenu, koji ima pomični krov.

Hrvatski ogled 27-postavljenog Marina Čilića i Ivana Ljubičića igrat će se na terenu broj 3, koji je ove godine u novom ruhu, izgrađen na vrijeme za ovogodišnje izdanje turnira, s novim kapacitetom od 2.000 mjesta. Marin i Ljubo na rasporedu su kao treći iza 13 sati po našem vremenu, nakon Britanke Katie O'Brien i 40-godišnje Japanke Kimiko Date-Krumm u ženskom, pa Talijana Potita Staracea i 14-postavljenog Švicarca Stanislasa Wawrinke u muškom prvom kolu.

Teren na kojem će igrati Marin i Ivan, inače, u posljednjih nekoliko godina ima zanimljivu povijest. Riječ je o bivšem terenu broj 2, poznatom po nadimku "groblje prvaka", zbog velikih iznenađenja koja su na tom igralištu bila dosta česta. Nakon što je izgrađen novi teren broj 2, "groblje prvaka" postalo je teren broj 3, pa je taj teren u ljeto 2009. srušen kako bi se moglo krenuti u izgradnju novog na istom mjestu, a nakon što je gradnja dovršena, u ponedjeljak će otvoriti vrata gledateljima.

Ivo Karlović i ozlijeđeni Janko Tipsarević, koji još uvijek stoji u rasporedu, bit će treći iza 13 sati po našem vremenu na terenu broj 12. Prije njih, odigrat će se po jedan muški i ženski meč, prvo desetopostavljeni Amerikanac Mardy Fish i Španjolac Marcel Granollers, pa Kineskinja Shuai Zhang i 12. nositeljica, Ruskinja Svjetlana Kuznjecova.

Dodig na mladog Amerikanca

Ivan Dodig čekao je suparnika iz kvalifikacija, a nakon što su u subotu okončane, dočekao je 19-godišnjeg Amerikanca Ryana Harrisona, koji je u glavni ždrijeb ušao kao sretni gubitnik. Na putu do glavnog turnira pobijedio je Britanca Alexandera Warda i Francuza Laurenta Rochettea, dok je u završnici kvalifikacija pao u pet setova protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea - no, svejedno je dočekao svoju priliku i igrat će u glavnom ždrijebu.

Harrison je 124. na svijetu, protiv Dodiga još nije igrao, a ove godine se na ATP Touru istaknuo dolaskom do osmine finala Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, s pobjedama nad Jeremyjem Chardyjem, Guillermom Garcia-Lopezom i Milosem Raonicem prije nego ga je među posljednjih 16 zaustavio Rogera Federer. No, u ostatku sezone nije prošao prvo kolo glavnog ždrijeba nijednog ATP ili Grand Slam turnira.

Dodig i Harrison igrat će u utorak, a tog dana će u prvom kolu u akciji biti i Mirjana Lučić, koju čeka 24-postavljena Slovakinja Dominika Cibulkova.

Petra Martić i Vania King također su treće iza 13 sati po našem vremenu, a srest će se na terenu broj 16. Čekat će dovršetak dva meča muškog prvog kola - prvi će u akciji biti 30-postavljeni Brazilac Thomaz Bellucci i Nijemac Rainer Schüttler, pa 25-postavljeni Argentinac Juan Ignacio Chela i Australac Marinko Matosevic, rodom iz BiH, iz Jajca.

Po tradiciji, središnji teren će s početkom u 14 sati po našem vremenu otvoriti branitelj naslova Rafael Nadal, ujedno i prvi nositelj, kojeg čeka Amerikanac Michael Russell. Iza njega igrat će Francesca Schiavone i Jelena Dokic, dok će Britance najviše zanimati prvi nastup Andyja Murraya, koji protiv Španjolca Daniela Gimeno-Travera zaključuje prvi dan na glavnom stadionu.

Na terenu broj 1, također s početkom u 14 sati po našem vremenu, igrat će druga nositeljica i lanjska finalistica Vera Zvonareva, čija je startna suparnica Amerikanka Alison Riske, a slijede Tomaš Berdych i Filippo Volandri, pa Andy Roddick i Andreas Beck.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric20.06.2011. u 07:47
    Battle for Hercegovina
    matbaric
  • Obrisan korisnik19.06.2011. u 19:17
    Sutra Hrt prenosi samo mec Čilić - Ljubićić, i više ne prenose nista!  A cijeli prijenos od 14sati pa do 22 sata svaki dan do kraja turnira prenosi SPORT KLUB!  a Eurosport, DSF=Sport 1 ne prenose ni sekundu jer nemaju prava! Eventualno ako imate BBC Sport,jer oni  isto prenose... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • davie19.06.2011. u 18:04
    Sutra ipak prijenos meča Čilić-Ljubičić na HTV 2. Upravo u emisiji 'Olimp' objavljeno da je nacionalna kuća otkupila prava za ovaj prijenos....BRAVO!!! :)
    davie
  • labrador240119.06.2011. u 17:31
    Istina, prenosi Sportklub
    labrador2401
  • Obrisan korisnik19.06.2011. u 16:28
    i da, tezak zdrijeb za Dodiga. Nadao sam se da ce izbjeci Guccioonea koji je ubitacan server ili ovog mladog ljevaka Nijemca koji je dobio Harrisona, no zapalo ga je po meni jos gore, a to je da je Harrison upao kao LL, odlican igrac, sve udarce ima samo jedno cesto nema - a to je strpljivost, tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik