Tenis

U akciji svi hrvatski aduti

Ivor Krapac • ponedjeljak, 20.06.2011.
U akciji svi hrvatski aduti
Foto: Kristijan Komarica

Kiša koja je poremetila prvi dan Wimbledona dovela je do još bogatijeg hrvatskog programa u utorak. Marin Čilić i Ivan Ljubičić nastavit će hrvatski dvoboj, a Ivo Karlović svoj tek započeti ogled s Jankom Tipsarevićem, dok će Ivan Dodig, Mirjana Lučić i Petra Martić prvi put izaći na teren...

S nešto povoljnijom vremenskom prognozom, uz mogućnost povremenih kraćih pljuskova, ali većim dijelom suho vrijeme, šestero hrvatskih aduta u utorak će započeti ili nastaviti svoj lov na drugo kolo Wimbledona.

Prva će na redu biti Petra Martić, koja će u 13 sati po našem vremenu na terenu broj 16 započeti svoj dvoboj s Amerikankom Vanijom King. Riječ je o meču koji je trebao biti odigran u ponedjeljak, ali Martić i King zbog kiše nisu dočekale izlazak na teren.

Maratonci na "trojci"

Za razliku od prošle godine, kada su igrali na terenu broj 18, lanjski rekorderi John Isner i Nicolas Mahut će se ovog puta u prvom kolu Wimbledona sresti na terenu broj 3. Na rasporedu su kao četvrti iza 13 sati, a bude li taj meč po dužini barem malim dijelom na tragu prošlogodišnjeg, jasno je da u utorak neće završiti prije mraka.

Ako ste zaboravili, lani su igrali ukupno 11 sati i pet minuta kroz tri dana, zbog dva prekida zbog mraka.

Na središnjem terenu u akciji će biti Serena Williams, Roger Federer i Novak Đoković, kronološkim redom od 14 sati po našem vremenu, dok će na terenu broj 1 od 14 nadalje igrati Andy Roddick, Caroline Wozniacki i Robin Söderling.

Marin Čilić i Ivan Ljubičić će u drugom meču iza 13 po našem vremenu na terenu broj 3 nastaviti hrvatski ogled, prekinut kod 7:6(2), 3:6 i 2:1 iz Ljubičićevog kuta gledanja, bez breaka prednosti u trećem setu. Prije Marina i Ivana, na tom terenu igrat će Jelena Janković i Maria Jose Martinez Sanchez u ženskom prvom kolu.

Ivo Karlović i 23-postavljeni Srbin Janko Tipsarević su u ponedjeljak prije kiše stigli odigrati samo gem i još jedan poen. Karlo je uzeo svoj servis i poveo s 1:0, a Tipsarević dobio prvi poen drugog gema, dok ih nastavak čeka u drugom meču iza 13 po našem vremenu na terenu broj 12, nakon britanskog ogleda Naomi Broady i Anne Keothavong na startu ženskog turnira.

Ivan Dodig i Amerikanac Ryan Harrison, koji je u glavni ždrijeb ušao kao sretni gubitnik, igrat će četvrti meč iza 13 po našem vremenu na terenu broj 9. Čekat će završetak ženskog ogleda Sanije Mirze i Virginie Razzano i dva meča muškog prvog kola, Victora Hanescua i Jaroslava Pospišila, u kojem je Hanescu prije prekida poveo sa 6:4 i 2:1, pa Rika de Voesta i Rubena Ramireza Hidalga.

Mirjana Lučić još ne zna na kojem će terenu igrati protiv 24. nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove. Zasad se zna jedino da hrvatsko-slovački susret neće početi prije 18 sati po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 00:07
    Mislim da bi Škugor mogao doći do polufinala.
    Obrisan korisnik
  • matcky9620.06.2011. u 21:41
    Nadam se da će svi proći u 2.kolo, tj. jedan je već sigurno prošao! :)
    matcky96