Tenis

Dodig upotpunio nesretni ponedjeljak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 25.07.2011.
Dodig upotpunio nesretni ponedjeljak
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig zaustavljen je u prvom kolu umaškog Studena Croatia Opena. Osmopostavljeni hrvatski adut ostao je praznih ruku nakon tri seta ogleda sa Španjolcem Albertom Ramosom, čime se pridružio Antoniju Veiću i Dini Marcanu koji su izgubili u ranijem dijelu programa...

Prvi dan glavnog ždrijeba najstarijeg hrvatskog ATP turnira donio je poraze tri hrvatska aduta u singlu. Nakon što je Dino Marcan izgubio u posljednjem kolu kvalifikacija, a Antonio Veić na startu "glavne priredbe", ispao je i osmi nositelj Ivan Dodig, od kojeg je sa 6:4, 3:6 i 6:2 bio jači 23-godišnji ljevoruki španjolski tenisač Albert Ramos, 82. na svijetu.

Dodig je, tako, zaustavljen korak ranije nego prošle godine, kada je u Umagu u prvom kolu pobijedio Ivana Navarra, pa u osmini finala u hrvatskom dvoboju izgubio od Ivana Ljubičića. Ovo mu je ujedno bio četvrti uzastopni poraz, treći u nizu na startu turnira, nakon što se rano oprostio od Wimbledona (Ryan Harrison) i prošlotjednog Hamburga (Bastian Knittel).

Draganji i Marcanu dva gema

U slab dan za hrvatske igrače u Umagu uklopili su se i Marin Draganja i Dino Marcan u prvom kolu parova. Juniorski pobjednici Roland Garrosa iz 2009. godine uzeli su samo dva gema, jedan po setu, protiv Slovenca Blaža Kavčiča i Čeha Jaroslava Pospišila.

U prvom setu ogleda s Ramosom, 26-godišnji Međugorac imao je puno problema sa servisom, sa samo 47 posto ubačenog prvog, ali i s igrom, bez mogućnosti da se nametne suparniku ili pobjegne od forhenda ljevorukog Španjolca, kojim je njegov suparnik cijele večeri radio puno štete. Ramosu su za prvi korak prema pobjedi trebala dva breaka - Ivan je nadoknadio rani zaostatak od 2:0, ali gubitak servisa kod 2:2 pokazao se presudnim.

Do kraja seta Španjolac je izvukao po jednu break-loptu kod vodstva od 3:2 i na servisu za set kod 5:4.

U drugoj dionici je prvu opasnost na servisu prošao treći hrvatski reket, držeći za 2:1 nakon 30:40 i Ramosove prednosti. Tada se Ivan još tražio, da bi u završnici seta i pronašao svoju najbolju igru, postao puno agresivniji i uz ključni break za vodstvo od 5:3 izborio treći set.

Odlučujući dio meča krenuo je u Španjolčevom smjeru nakon gema s nekoliko odličnih reterna za break za 2:0. Dva gema kasnije, Dodigu se dogodila i ozljeda lijevog gležnja zbog koje je zatražio medicinski time-out, a nakon što je u nastavku ponovno izgubio servis i pao u zaostatak od 4:0, nada u povratak bila je vrlo tanka. Ramos je potvrdio break i otišao do 5:0, što je Ivan do kraja uspio tek smanjiti.

Od hrvatskih aduta, u Umagu su ostali još Mate Pavić i Mate Delić, koji će u prvom kolu igrati u utorak, dok će treći nositelj Ivan Ljubičić i četvrtopostavljeni Marin Čilić, nakon pauziranja na startu, u akciji biti u srijedu ili četvrtak.

Studena Croatia Open, 25.7.2011., prvo kolo: Ramos (Španjolska) - Dodig (Hrvatska, 8) 6:4, 3:6, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Kavčič/Pospišil (Slovenija/Češka) - Draganja/Marcan (Hrvatska, WC) 6:1, 6:1, Bolelli/Fognini (Italija) - O. Rochus/Stahovsky (Belgija/Ukrajina) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!