Tenis

Čilić i Dodig na najjače Francuze

Ante Zovko • subota, 13.08.2011.
Čilić i Dodig na najjače Francuze
Foto: Bruno Karadža

U nedjelju kreće novi Masters turnir u Sjevernoj Americi. Nakon kanadskog Montreala, najbolji svjetski tenisači sele u američki Cincinnati, gdje naša tri predstavnika čekaju sve samo ne lake zadaće.

U glavnom ždrijebu od hrvatskih tenisača su Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, a najteži posao imat će naš najbolje rangirani reket.

Čilić se nalazi u donjem dijelu ždrijeba s kojim nije imao sreće i koji mu je odmah na startu dodijelio Jo-Wilfrieda Tsongu, polufinalista Montreala koji je ondje srušio i Rogera Federera. Naš je igrač bio uspješniji u njihovom jedinom ogledu, u Queen'su 2007. (4:6, 6:3, 6:2). Ako uspije proći drugi francuski reket, Čilić ide na Davida Nalbandiana i četvrtog nositelja Andyja Murraya.

Ivan Dodig, koji je u Montrealu pokazao koliko je opasan svladavši Rafaela Nadala, na startu će imati puno lakši zadatak, barem na papiru, jer mu je ždrijeb dodijelio kvalifikanta. Međutim, ako prođe prvu prepreku, u drugom ga kolu čeka šesti nositelj Gäel Monfils, koji je u prvom kolu slobodan. U tom dijelu ždrijeba je i Andy Roddick, a eventualnom četvrtfinalu išao bi na Novaka Đokovića. Monfils je u jedinom dvoboju s Dodigom, u Halleu ove godine, bio bolji sa 6:2, 6:3.

Karlovića čeka 23. igrač svijeta, Nijemac Florian Mayer. Susreli su se dosad samo jednom, i to ove godine na tvrdoj podlozi, na Mastersu u Miamiju. Bolji je bio Mayer sa 6:4, 7:6(6). Iz 2006. datira njihov ogled u kvalifikacijama Sunrisea kad je prošao Karlović u tri tie-breaka.

Od zanimljivijih ogleda, valja izdvojiti mogući susret Rogera Federera i Juana Martina del Potra već u drugom kolu ako Argentinac svlada Andreasa Seppija. Federer i Del Potro nisu se susreli još od finala World Toura 2009., kad je Del Potro bio bolji kao i u finalu US Opena prije toga.

Prvi nositelj Đoković u drugom kolu kreće protiv Ryana Harrisona ili Juana Ignacija Chele, a Nadal protiv pobjednika dvoboja Guillerma Garcia-Lopeza i kvalifikanta. U trećem kolu moguć je susret s Fernandom Verdascom ili Mihailom Južnim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 16:35
    Sretno dečki budite kao u Montrealu bitićemo zadovoljni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2011. u 10:20
    Sad vidim da je Tsonga predao Đokoviću,znači da je ozlijeđen,pa je upitno da li će uopće igrati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 20:44
    ako se posloze sve kockice,cilic moze dobiti tsongu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2011. u 15:02
    nadam se da ce netko od nasih doci do cetvrtfinala jer imam ulaznice od cetvrtfinala pa nadalje
    Obrisan korisnik