Nogomet

Video: Arsenal pobjedom u Ligu prvaka

Mario Glasnović • srijeda, 24.08.2011.
Video: Arsenal pobjedom u Ligu prvaka
Foto: EPA

Večeras smo saznali i posljednje članove ovogodišnje Lige prvaka. Arsene Wenger ipak nije dopustio da Topnici dožive još jedan težak udarac. Arsenal je u gostima slavio s 2:1 i prošao u grupnu fazu. U ostalim susretima prolaz su osigurali favoriti, jedino je iznenadio bjeloruski BATE Borisov koji je u gostima pobijedio austrijski Sturm.

Zanimljivu utakmicu odigrali su Udinese i Arsenal. Nakon minimalne pobjede Topnika u prvoj utakmici u uzvratu je momčad Arsenea Wengera slavila s 2:1. Arsenal je bolje otvorio utakmicu, Gervinho je u prvoj minuti odlično prošao po strani i ubacio u sredinu, ali Handanovič je bio na mjestu. Nakon 15 minuta Udinese je preuzeo dominaciju. Antonio Di Natale je imao nekoliko dobrih prilika, najprije je u 16. bio neprecizan, a sedam minuta nakon toga pogodio je vratnicu.

U 32. minuti Gervinho je opet nanizao nekoliko igrača Udinesea i ubacio u sredinu, gdje su bili Theo Walcott i Robin van Persie. Obojica su imali stopostotne prilike, ali vratar Udinesea oba puta je izašao kao pobjednik u tim susretima.

U kontranapadu je zaprijetio Di Natale, ali njegov udarac nije završio u golu, iako je prevario Wojciecha Szczesnyja. Di Natale je bio precizan sedam minuta kasnije, talijanski reprezentativac sjajno je pogodio glavom, a lopta je u svom putu do gola pogodila stativu i završila iza leđa Szczesnyja. S minimalnim vodstvom Udinesea otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa manje zanimljivosti. Arsenal je izjednačio u 55. minuti preko kapetana Robina van Persija. Gervinho je još jednom probio stranu i vratio u sredinu šesnaesterca gdje se našao nizozemski napadač koji nije imao težak posao.

Udinese je priliku za povratak imao u 59. minuti kada je nakon navodnog igranja rukom u šesnaestercu Arsenala sudac Benquerenca pokazao na "bijelu točku". Mladi vratar Sczeszny obranio je udarac Antoniju Di Nataleu i tako je Udinese propustio veliku priliku za vraćanje u susret.

Arsenal je pobjedu i 14. uzastopnu sezonu u najelitnijem europskom natjecanju osigurao 11 minuta kasnije. U 70. minuti Theo Walcott pogađa za konačnih 2:1 i Englezima donosi četvrtog predstavnika u Ligi prvaka.

Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta u remiju Lavova na gostovanju kod Rubina. Francuzi su prednost iz prve utakmice (3:1) obranili u Rusiji, bilo je 1:1. Rubin je poveo u 77. minuti kada je pogodio veznjak Bibras Natcho. Rusi su nadu u prolaz imali sve do 87. minute, a tada je Bakari Kone pogodio za 1:1 i odveo Lyon u grupnu fazu.

Benfica je nakon pozitivnog remija u prvoj utakmici (2:2) pobijedila nizozemski Twente. Portugalci su bez većih poteškoća osigurali plasman u Ligu prvaka pobjedom od 3:1. Na poluvremenu je bilo 0:0, a u nastavku je Benfica golovima Belgijanca Alexa Witsela i Brazilca Luisaa upisala pobjedu. Počasni pogodak za goste postigao je Ruiz Gonzalez pet minuta prije kraja.

BATE Borisov potrudio se za jedino iznenađenje večeri. Bjeloruski predstavnik je u Grazu slavio protiv Sturma. U prvome susretu bilo je 1:1, a BATE je golovima Aleksandra Volodka i Marka Šimića osigurao nastup u Ligi prvaka.

Češki prvak Viktoria Plzen rutinski je odradila uzvrat pred svojim navijačima. Česi su nakon gostujuće pobjede od 3:1 i u uzvratu pobijedili Kopenhagen, bilo je 2:1 za momčad iz Plzena. Iako je Kopenhagen poveo, Česi su nisu dopustili iznenađenje.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Arsenal1:0Udinese
København1:3Viktoria Plzeň
Twente2:2Benfica
Lyon3:1Rubin Kazan
BATE Borisov1:1Sturm Graz
Maccabi Haifa2:1Genk
Bayern2:0Zürich
Odense BK1:0Villarreal
Wisła Krakov1:0APOEL
Dinamo4:1Malmö
APOEL3:1Wisła Krakov
Genk3:1 **Maccabi Haifa
Zürich0:1Bayern
Villarreal3:0Odense BK
Malmö2:0Dinamo
Rubin Kazan1:1Lyon
Benfica3:1Twente
Viktoria Plzeň2:1København
Sturm Graz0:2BATE Borisov
Udinese1:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 10:49
    Dobra partija Arsenala, od Walcotta očekojem još koji prodor kao onaj za drugi pogodak. Wojčwk je bio na nivou, mogao bi biti sjajan golman ako nastavi tako raditi, ionako već ima simpatije kod Gunnersa sa sjajnim obranama u zadnjim par utakmicama. Vermalena i Sagnau netreba niti spominjati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Weasley25.08.2011. u 10:27
    arsenal me ugodno iznenadio jučer, stvarno nisam očekivao pobjedu
    Weasley
  • hanson25.08.2011. u 10:25
    kakvo je to iznenađenje kaj su prošli talentirani bjelorusi koji su nekoliko puta zadnjih godina igrali ligu prvaka i u prvoj otakmici samo pukom slučajnošću nisu nabili netalerntirane austrijance?!
    hanson
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 09:34
    Ona dvojica su otišla, doći će neki drugi, ali Arsenal ostaje.GO GUNNERS!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 08:38
    Zbilja sam ocekivao da ce poslije prodaje Fabergasa i Nasrija Arsenal biti potpuno osakacen. Ali sinoc su me zbilja ugodno iznenadili i unistili mi dobitni listic :( tako mi i treba kad stavljam pare na talijane :)
    Obrisan korisnik