Nogomet

Bayern rutinski, poraz Villarreala

Branimir Markota • srijeda, 17.08.2011.
Bayern rutinski, poraz Villarreala
Foto: EPA

Osim utakmice na Maksimiru večeras su odigrane još četiri prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka. Domaćini su bili puno uspješniji, te su ostvarili sve pobjede. Bayern je lakoćom savladao Züricha, dok su minimalne pobjede ostvarili Maccabi, Wisla i možda iznenađujuće Odense protiv Villarreala.

Na Allianz areni Bayern je kontrolirao zbivanja na terenu svih 90. minuta i nije dopustio nikakvo iznenađenje protiv Züricha. Bavarci su silovito krenuli želeći sve riješiti već u prvoj utakmici, te su na krilima prepunog stadiona poveli već u 8. minuti. Robben je lijepo prošao po lijevoj strani, uputio centaršut koji s desetak metara Schweinsteiger glavom posprema pored nemoćnog Leonija. Pogodak je dao dodatni poticaj Bavarcima koji su nizali prilike, međutim do poluvremena nisu više uspjeli zatresti mrežu gostiju.

Drugo poluvrijeme proteklo je također u dominaciji minhenske momčadi. Najbolji igrač na terenu, Nizozemac Robben izluđivao je gostujuću obranu i gosti su tek uz bravurozne obrane Leonija uspjeli održavati poraz podnošljivim. No, u 72. minuti utakmice dogodio se još jedan trenutak inspiracije sjajnog Nizozemca koji je na asistenciju Gomeza preciznim udarcem s ruba šesnaesterca matirao Leonija.

Do kraja utakmice gosti su mogli i ozbiljnije stradati, no samo ih je sreća spasila od potpunog potopa. U 90. minuti drugi žuti zaradio je gostujući igrač Beda koji je prije ostalih otišao na tuširanje. Ivica Olić nije ulazio u igru, dok Danijel Pranjić nije konkurirao za sastav u ovoj utakmici.

Možda i najveće iznenađenje večeri priredili su nogometaši Odensea koji su pobijedili favoriziranu Žutu podmornicu. U čvrstoj utakmici domaćini su pogotkom Andreasena u 84. minuti poveli te svoje vodstvo sačuvali do kraja utakmice.

Maccabi iz Haife na svom terenu ugostio je belgijskog Genka te je slavio 2:1. Domaćini su odigrali furiozno prvo poluvrijeme nakon kojega su vodili 2:0 golovima Amashea u 8. i Dvalishvilija u 28. minuti. U nastavku su gosti uspjeli ublažiti poraz pogotkom Barde u 61. minuti te su si tako povećali šanse za prolaz u uzvratu. Zbog žutih kartona za momčad Maccabija nije konkurirao Jurica Buljat.

U Krakovu je domaća Wisla dočekala ciparskog Apoela. Nakon mršavih prvih 45 minuta bez golova, domaćinima se u nastavku isplatio pritisak te su pogotkom Maleckog u 71. minuti pobijedili neugodne Ciprane.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Arsenal1:0Udinese
København1:3Viktoria Plzeň
Twente2:2Benfica
Lyon3:1Rubin Kazan
BATE Borisov1:1Sturm Graz
Maccabi Haifa2:1Genk
Bayern2:0Zürich
Odense BK1:0Villarreal
Wisła Krakov1:0APOEL
Dinamo4:1Malmö
APOEL3:1Wisła Krakov
Genk3:1 **Maccabi Haifa
Zürich0:1Bayern
Villarreal3:0Odense BK
Malmö2:0Dinamo
Rubin Kazan1:1Lyon
Benfica3:1Twente
Viktoria Plzeň2:1København
Sturm Graz0:2BATE Borisov
Udinese1:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 13:25
    dinamo je daleko najblizi porazu,ko je gledo utakmicu slozice se,malmo je imao jedan sut uopce u utakmicu da bi dobili 3-0 revans prvo trebaju pronac nacin kako da opucaju 3 puta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 10:52
    Asti ovoga Villarreala zajeba me na kladionici :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 09:29
    a ne nije Jurica ima 3 žuta :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 08:33
    Dinamo je najbliže prolazu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 00:10
    Iznenadio me Vilareal
    Obrisan korisnik