Nogomet

Arsenal minimalno protiv Udinesea

Mario Glasnović • utorak, 16.08.2011.
Arsenal minimalno protiv Udinesea
Foto: EPA

U utakmicama četvrtog pretkola Lige prvaka odigrano je pet susreta. Na Emiratesu je Arsenal slavio protiv Udinesea rezultatom 1:0, a pobjede su ostvarili i Lyon našeg Dejana Lovrena te češki prvak Viktoria Plzen.

Arsenal je u sjajnoj utakmici uspio pobijediti Udinese rezultatom 1:0. Topnici su poveli već u petoj minuti utakmice, Aaron Ramsey je nakon dobre kombinacije prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac gdje se u pravo vrijeme i na pravom mjestu našao Theo Walcott.

Šest minuta nakon toga Antonio Di Natale pogodio je gredu nakon slobodnog udarca. Do kraja poluvremena obje momčadi su mogle postići pogotke, za Arsenal su bili neprecizni Gervinho i Walcott dok je najbolju priliku za Udinese imao Kolumbijac Pablo Armero. Veznjak Udinesea našao se sam pred vratima Arsenala, ali njegov udarac sjajno je obranio večeras iznimno raspoložen Szczesny.

U nastavku utakmice Udinese je nekoliko puta opasnije zaprijetio vratima Arsenala, ali mreža se nije tresla. Igrači Arsenea Wengera nisu pokazali previše u drugome poluvremenu, dok su gosti iz Italije dobrim nastupom najavili zanimljivu utakmicu u uzvratu.

Austrijski Strum na gostovanju kod BATE Borisova uspio je ostvariti pozitivan rezultat. U redovima gostiju cijelu utakmicu s klupe gledao je bivši HNL-ovac Silvije Čavlina, dok napadač mlade hrvatske reprezentacije Darko Bodul nije konkurirao za ovaj susret.

Gosti su poveli u 12. minuti preko austrijskog veznjaka Manuela Webera. Nadu domaćima donio je srpski branič Marko Šimić svojim pogotkom u 59. minuti utakmice.

Dejan Lovren i Lyon pobijedili su na Gerlandu neugodnu momčad Rubina iz Kazana. Rusi su šokirali Francuze pogotkom Dyadyuna u trećoj minuti utakmice. Lyon je vrlo brzo izjednačio, Bastos je uposlio Gomisa koji je izjednačio nakon samo sedam minuta.

Lavovi su do kraja utakmice postigli još dva pogotka, najprije su došli u vodstvo autogolom Kverkvele u 40., a treći pogodak postigli su u 71. minuti kada je bio precizan Jimmy Briand. Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta za svoju momčad.

Češki prvak Viktoria Plzen napravila je velik korak prema Ligi prvaka. Na Parken stadionu u Kopenhagenu slavili su protiv istoimenih domaćina rezultatom 3:1. Svi golovi pali su u drugome poluvremenu. Viktoria je povela autogolom Ottesena u 52. minuti, a samo sedam minuta kasnije Pilar je povećao na 2:0.

Tragičar Ottesen iskupio se za svoju grešku pogotkom u 69. minuti, no konačan rezultat i veliku prednost Česima donosi Filo 11 minuta prije kraja utakmice.

Twente i Benfica remizirali su u vrlo dobroj utakmici. Nizozemci su kao domaćini poveli golom De Jonga u šestoj minuti. Portugalci su izjednačili u 21. minuti kada je precizan bio Cardozo. Gosti su poveli u 35. minuti kada je nakon lijepe akcije Witsel asistirao Nolitu za 2:1. Twente je ipak uspio sačuvati čast i izjednačiti deset minuta prije kraja kada je pogodio Ruiz Gonzalez.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Arsenal1:0Udinese
København1:3Viktoria Plzeň
Twente2:2Benfica
Lyon3:1Rubin Kazan
BATE Borisov1:1Sturm Graz
Maccabi Haifa2:1Genk
Bayern2:0Zürich
Odense BK1:0Villarreal
Wisła Krakov1:0APOEL
Dinamo4:1Malmö
APOEL3:1Wisła Krakov
Genk3:1 **Maccabi Haifa
Zürich0:1Bayern
Villarreal3:0Odense BK
Malmö2:0Dinamo
Rubin Kazan1:1Lyon
Benfica3:1Twente
Viktoria Plzeň2:1København
Sturm Graz0:2BATE Borisov
Udinese1:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 18:41
    mrzim duple postvove ali moram: http://www.fcviktoria.cz/cs/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 18:40
    Viktoria Plzen je osnovana 1911., jeste ikada čuli za taj klub? Sto godina ima, nikad čuo za njega i svojim je navijačima poklonio ulazak u Ligu Prvaka. Ovo mi je vijest dana majke mi...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj17.08.2011. u 14:07
    tko o čemu ti o gluposti. ak ti je kriket uzbudljiv uživaj u njemu i dalje
    Mihalj
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 13:01
    Ovisi kako gledaš, za naše ekipe da jer imaju veću šansu, ali su oni ovako lipo progurali trećeg iz lige petice DIREKTNO, a četvrtog ovde da igra s "jačima". A prije su i 3. i 4. išli u razigravanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2011. u 11:56
    Oni ne smiju biti zadovoljni sa tim rezultatom!!!
    Obrisan korisnik