Nogomet

Video: Favoriti lako, APOEL i Genk nakon drame

Vedran Filipović • utorak, 23.08.2011.
Video: Favoriti lako, APOEL i Genk nakon drame
Foto: EPA

Osim u Švedskoj, diljem Europe igrale su se utakmice posljednjeg pretkola, čistilišta pred Ligu prvaka. Ulazak u nogometni El Dorado i svoje ime unutar jedne od kuglica u Nyonu, osim zagrebačkog kluba, osigurali su Bayern, Villarreal, APOEL i Genk nakon trilera.

Nakon šokantnog poraza u Danskoj kada je Zapata poklonio loptu Andreasenu u 84. minuti za slavlje Odensea, Villarreal je put u najelitnije europsko klupsko natjecanje morao tražiti na svome El Madrigalu. Trener Garrido izjavio je prije utakmice da se pribojava realizacije svojih napadača. I pogodio je. U prvom poluvremenu žuta podmornica je bila apsolutno bolji protivnik na terenu, no promašili su tri "mrtvaca" u čemu se posebno istakao Giuseppe Rossi. Na odmor se otišlo s rezultatom iz Danske.

No, u drugom poluvremenu proradio je talijanski golgeter. Jedan pogodak u 50., drugi u 66. minuti i već je tu Villarreal bio u prednosti. Pocrvenili su Kadrii kod gostiju i Valero kod domaćina, a Marchena je osam minuta prije kraja potvrdio prolaz Španjolaca.


szólj hozzá: Vil 3-0 Ode

Bavarci su pogocima Schweinsteigera i Robbena lako matirali Zürich pred tjedan dana, a za uzvrat u Švicarskoj su se više bavili prepucavanjem s Kahnom koji je izjavio da kapetanski dvojac, Schweini i Phillip Lahm, nemaju dovoljno autoriteta na travnjaku. U takvom ozračju lako su očuvali prednost iz prvog susreta, Gomez je na asistenciju Müllera već u sedmoj minuti zapečatio ulazak Bayerna u natjecanje po skupinama Lige prvaka. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.


szólj hozzá: Zur 0-1 Bay

Ciparski APOEL također je momčad koja će se veseliti idućih dana, rezultatom 3:1 pobijedili su poljsku Wislu te nadoknadili minimalni zaostatak iz prvog dijela. Proključao je stadion nakon pola sata igre, nesretni Pareiko je pospremio loptu u svoju mrežu.

Nedugo nakon što je počeli drugo poluvrijeme, Almeida je zabio za domaćine. Vaga je opet otišla na stranu Wisle nakon što je Wilk postigao pogodak na asistenciju Ilieva. Poljaci su u tom trenutku imali prednost tog gola u gostima, no spasitelj Ciprana postao je Almeida koji se u 87. Minuti opet našao na pravom mjestu i donio Ligu prvaka na Cipar.


szólj hozzá: Apo 3-1 Wis

Najvećoj drami svjedočili su gledatelji na Cristal areni u Belgiji. Maccabi je slavio u Izraelu 2:1, domaćini su se imali čemu nadati u uzvratu. U šest minuta pala su sva tri pogotka regularnog dijela. Domaćine je u vodstvo doveo Vossen u 35., izjednačio je Golasa dvije minute kasnije, a dodatnih 30 minuta nogometa donio je Thomas Buffel u 41. minuti susreta. Semafor se nije mijenjao do posljednjeg sučevog zvižduka i krenulo se u produžetke.

U prvom produžetku imao je Genk veliku dozu sreće. Nakon jednog prodora po lijevoj strani, Tawatha sam "kao duh" u šesnaestercu domaćih gađa stativu. Početkom drugog produžetka Howard Webb dodjeljuje drugi žuti i crveni karton stoperu gostiju Cohenu. Usprkos prilikama s obje strane, pristupilo se ruletu jedanaesteraca. Junak domaćina postao je vratar László Köteles koji je u prve dvije serije obranio udarce Dvalishvilija i Golase, Pudil je potvrdio prolaz i neviđeno slavlje u Genku je otpočelo.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Arsenal1:0Udinese
København1:3Viktoria Plzeň
Twente2:2Benfica
Lyon3:1Rubin Kazan
BATE Borisov1:1Sturm Graz
Maccabi Haifa2:1Genk
Bayern2:0Zürich
Odense BK1:0Villarreal
Wisła Krakov1:0APOEL
Dinamo4:1Malmö
APOEL3:1Wisła Krakov
Genk3:1 **Maccabi Haifa
Zürich0:1Bayern
Villarreal3:0Odense BK
Malmö2:0Dinamo
Rubin Kazan1:1Lyon
Benfica3:1Twente
Viktoria Plzeň2:1København
Sturm Graz0:2BATE Borisov
Udinese1:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8224.08.2011. u 15:30
    Rossi je zvijer. Tesko da ce ga Villarreal jos dugo zadrzati.
    Vatreni82
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 09:54
    apoel, genk, dinamo.....prošle godine žilina i partizan, može se i bez velikih para. jedina dobar stvar koju je platini napravio u svom mandatu.
    Obrisan korisnik
  • randy marsh24.08.2011. u 07:30
    Svaka čast za APOEL, vrhunska tekma
    randy marsh