Tenis

Težak ždrijeb za naše

Vedran Babić • četvrtak, 25.08.2011.
Težak ždrijeb za naše
Foto: Kristijan Komarica

Ždrijeb posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, nije bio baš sretan za hrvatske tenisače, koji su svi redom dobili nezgodne prve suparnike...

Po prvi put u povijesti hrvatski tenis imat će tri nositelja na jednom Grand Slam turniru, no za daljnji iskorak sva trojica će se morati dobro potruditi.

27. nositelj Marin Čilić u prvom kolu igra protiv sve boljeg Ryana Harrisona, 67. tenisača svijeta. 19-godišnjaka iz Louisiane ne pamtimo po dobru - u prvom kolu US Opena prošle godine eliminirao je Ivana Ljubičića, a u istoj fazi Wimbledona ove godine u tri je seta izbacio Ivana Dodiga.

Na sjevernoameričkoj turneji igrao je dva polufinala (Atlanta, Los Angeles), dok je u Washingtonu odnosno Cincinnatiju izgubio od Viktora Troickog odnosno Novaka Đokovića. Harrison, koji je na turniru zahvaljujući pozivnici, igra s velikim samopouzdanjem, uživa u renkingu karijere, a nema sumnje kako će imati i veliku podršku domaćih navijača, što čini Čilićev posao još težim.

U svom prvom meču poslije Umaga 30. nositelj Ivan Ljubičić igrat će protiv Slovenca Blaža Kavčića (81.). Kavčić je ovog tjedna poslije 50-satne avanture od Uzbekistana do Winston-Salema u prvom kolu pobijedio Lleytona Hewitta, no ove sezone nije igrao puno na tvrdoj podlozi. Zbog Ljubičićeve ozljede leđa nepoznanica je koliko će on moći pružiti u Flushing Meadowsu.

32. nositelj Ivan Dodig svoj će debi u ulozi nositelja odraditi protiv nekoć trećeg tenisača svijeta Nikolaja Davidenka. Iako je 30-godišnji Rus daleko od svoje nekadašnje forme, koja ga je dovela do dva polufinala US Opena (2006. i 2007.), njegova kvaliteta i iskustvo nikada se ne smiju podcijeniti. No, Ivan je u životnoj formi, što je i potvrdio porazivši Rafaela Nadala u Montrealu i lagali bismo kada ne bismo očekivali njegovu pobjedu i prolaz u drugo kolo.

Dobrim rezultatima u Montrealu i Cincinnatiju nepostavljeni Ivo Karlović u "pet do dvanaest" izborio je izravan nastup u glavnom ždrijebu te će u prvom kolu igrati protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza, danas tek 294. tenisača svijeta.

Gonzalez je zbog ozljeda ove sezone odigrao samo šest mečeva na Touru (3 pobjede), a svoj posljednji meč prošle sezone odigrao je upravo u New Yorku gdje je u prvom kolu predao meč Dodigu. Karlović je, inače, slavio u oba međusobna dvoboja s Čileancem, oba na travi Queen'sa (2005. i 2008.).

Koliko je ždrijeb za naša tri nositelja bio težak, dovoljno govori podatak da bi u trećem kolu, ako se tamo plasiraju, mogli igrati protiv Novaka Đokovića (Dodig), Rafaela Nadala (Ljubičić) odnosno Rogera Federera (Čilić). Riječ je, naravno, o trima najboljim tenisačima svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kaiser1326.08.2011. u 08:15
    Da, često se žalimo na loš ždrijeb, ne znam čemu se nadaju i što je onda dobar ždrijeb.. Možda kvalifikanti u prva dva kola?
    kaiser13
  • Obrisan korisnik26.08.2011. u 07:28
    Želim im svu sreću ali mi nije jasno zašto je to baš tako težak ždrijeb...pa koga su mislili izvući na Grand Slamu! Mislim da je ždrijeb korektan, nisu dobili nikoga iz Topa 30, tej je Davidenko 39. i stvarno ne vidim koju kombinaciju su trebali dobiti da bi se reklo da je ždrijeb lagan ili barem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 22:23
    A nisu mi baš u nekoj formi Nadal i Roger tako da i nije to tako loš ždrijeb
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 21:49
    s obzirom na formu naših a i dosta težak ždrijeb nažalost ne očekujem baš puno dobrih vijesti.sretno im bilo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 20:10
    bit će gutavo....
    Obrisan korisnik