Nogomet

Jurčić: "Ponosan sam na reakciju ekipe"

Iz Maksimira:Tomislav Pacak • srijeda, 14.09.2011.
Jurčić: "Ponosan sam na reakciju ekipe"
Foto: Kristijan Komarica

Nogomet se igra za bodove, no ponekad i dojam puno znači. A Dinamo je ostavio jako dobar dojam protiv Reala iz Madrida na otvaranju Lige prvaka, tek jednom Madriđani su matirali Ivana Kelavu što im je bilo dovoljno za tri boda u Maksimiru. Dakako da nakon takve utakmice ostaje žal za bodom bez obzira što i konačni omjer udaraca i šansi jasno pokazuje da je Real bio kvalitetniji protivnik i da je apsolutno zasluženo slavio...

Krunoslav Jurčić nije imao priliku voditi utakmicu direktno protiv svog uzora, Josea Mourinha koji je zbog suspenzije utakmicu gledao s maksimirskih tribina, a ne kako se najavljivao u Esplanadi. No, Jurčić ima na što biti ponosan, protiv jednog puno kvalitetnijeg protivnika složio je igru koja je u pojedinim periodima utakmice bila al pari jednoj od najskupljih i najboljih momčadi svijeta.

Ipak, Dinamov trener odmah je u startu konferencije za medije naglasio: "Ja ne volim gubiti. Bez obzira što su reakcije pozitivne, meni je žao. Ponosan sam na reakciju svoje ekipe, i vidio sam zadovoljne ljude koji napuštaju Maksimir. Ne sjećam se kada se odavde odlazilo zadovoljno, a da je Dinamo izgubio."

No, u porazima se uči, vjeruje Kruno: "Vjerujem da ćemo i iz ove utakmice izvući neke pozitivne stvari, pa i ovaj poraz može biti koristan za 'fajtove' s Ajaxom i Lyonom, da ćemo moći zabiti koji pogodak i osvojiti koji bod. Čestitke igračima i navijačima, bio je prekrasan ambijent u Maksimiru."

Dinamo je jako dobro zaustavio glavnog kreativca Reala, Mesuta Özila: "Adrian Calello već duže vremena igra jako dobro. On je i protiv Malmöa zaustavio njihovog najboljeg igrača. Jako je napredovao u tehničkim elementima, a defenzivno nikad nije ni bio upitan. Iz utakmice u utakmicu se dokazuje da je na toj poziciji jako dobar igrač."

Badelj i Sammir možda su bili nešto slabiji od svojeg potencijala, ostali su odigrali iznad toga, no Jurčić se nije želio upuštati u takve procjene: "Ne volim individualno govoriti o igračima nakon utakmice. Od njih se u startu jako puno očekuje, pa smo prema njima stroži nego prema ostalima."

Smatra li Dinamov trener da je nadmudrio Mourinha i je li mu žao što Portugalac nije bio na klupi? "Jako sam žalostan što se nisam slikao s Mourinhom, ozbiljno to kažem. Bilo bi prepotetno reći da smo mi iznenadili Real. Mi smo dosta dobro njih blokirali. Željeli smo iskoristiti svaku sitaciju da uspostavimo kontrolu lopte, i morali smo napadati loptu, što je bitno kada se igra protiv Reala. Prvi puta kada to nismo napravili primili smo gol. Igraju moji dečki protiv njegovih, i oni se nadmudruju."

U pogledu unatrag, na pripremu i vođenje utakmice, Jurčić je otkrio da je postojala opcija da Dinamo zaigra s dva napadača, ali okolnosti su usmjerile stvari drugačije: "Razmišljali smo da ubacimo i drugog napadača, no nastupili smo s Ibanezom i Tomečakom koji nisu potpuno spremni, pa bi takva kombinacija bila preriskantna. Imali smo dovoljno ofenzivnih igrača, ne bi jedan dodatni napadač značio da smo ofenzivniji."

Kako je reagirao Mateo Kovačić kada mu je Kruno rekao da će igrati? "Pitao sam ga jučer dok je gledao travnjak – bi li volio igrati protiv Reala, a on je odgovorio da mu je to velika želja i tad sam mu rekao – sutra igraš. On je čudesan potencijal, pitanje je dana kada će izrasti u muškarca koji može izdržati 90 minuta protiv Reala. Mi ćemo ga njegovati i zalijevati, on je zaista veliki potencijal."

Je li mu žao što u šansi iz prvog poluvremena nije bio Beqiraj umjesto Rukavine? "Ja bih ovako pitao – bi li Beqiraj došao u tu šansu? Sedam dana sam Rukavini govorio da stalno stanja kako izlazi sam pred Casillasa i da zamisli gdje će pucati. Žao mi je što je samo zažmirio i pucao tek toliko da puca, jer sedam dana sam ga pripremao psihički na tu priliku."

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo0:1Real Madrid
Ajax0:0Lyon
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade15.09.2011. u 16:35
    Jurčić me razuvjerio. Drago mi je da je to bilo protiv Reala. (a ne protiv nekog iz Skandinavije)
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 14:57
    Je li itko primijetio kako je komentator 'preselio' Lucha Gonzaleza s Velodromea na Maksimir? Prozvao ga je umjesto Ibaneza dva puta, jednom u prvom dijelu, drugi puta u 90. minuti, puko sam od smijeha XD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 10:48
    gledajte, da ruki uz onakvu brzinu i osjećaj za prostor zna riješit situaciju 1-na-1 zvao bi se thierry henry i nebi igrao u dinamu. osim toga, olić je bio još smješniji u takvim situacijama ali se iskustvom popravio....
    Obrisan korisnik
  • Mihalj15.09.2011. u 10:13
    ruki ne zna jednostavno 1-1, kak db veli dudu bi ono rutinski riješio. kao i protiv izraela. i kak phantom kaže zna se on otkrit i prati igru al jebemu ne zna zabit 1 na 1
    Mihalj
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 09:09
    bećo je odličan igrač, ali ne bi se on ni našao u onoj prilici jučer. rukavina je tip igrača za kontre, bećo nije. najbolje je kad igraju zajedno... ali onda fali defanzivac protiv reala, ali budu oni igrali skupa protiv ajaxa doma pa ćemo vidjeti
    Obrisan korisnik