Tenis

Čilić i Dodig za Hrvatsku

Ivor Krapac • subota, 17.09.2011.
Čilić i Dodig za Hrvatsku
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska će u meču parova u susretu s Južnoafrikancima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa zaigrati bez ikakvih kalkulacija. Uz Marina Čilića, kojeg je Goran Prpić najavio u petak nakon prva dva singla, u akciji će biti Ivan Dodig, dok će prvotno nominirani Nikola Mektić i Antonio Veić i u subotu biti u ulozi navijača...

Osim u slučaju da nakon petka bude 2-0 za Hrvatsku, bilo je realno očekivati da Nikola Mektić i Antonio Veić drugog dana neće biti na terenu u meču parova u Potchefstroomu. Kako je prvi dan okončan s 1-1, prostor za kalkulacije bio je umanjen, a u hrvatskom taboru odabrana je najjača kombinacija koju Goran Prpić može poslati na teren - u lov na pobjedu će međugorski dvojac, Marin Čilić i Ivan Dodig.

S obzirom da je prvog dana bio na terenu samo 51 minutu protiv Izaka van der Merwea, Čilić će ovaj meč dočekati svjež, dok je s Dodigom situacija nešto drugačija. U petak je igrao gotovo tri i pol sata u porazu od Kevina Andersona, ali očito je dovoljno spreman i za drugi dan, a rasplete li se ovaj susret tako, trebao bi biti i za treći, u slučaju da bude potreban u potencijalno odlučujućem petom meču ovog vikenda. No, do toga je još dug put.

Čilić i Dodig su jednom već zajedno igrali za reprezentaciju, u prošlogodišnjem četvrtfinalu Svjetske skupine protiv Srbije, u Splitu, uz poraz sa 6:3, 6:2 i 6:4 u korist para Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić. Na turnirima su se dosad spojili pet puta, triput ove godine, a najviše su napravili početkom sezone na tvrdoj podlozi Chennaija. Tada su došli do polufinala i u toj fazi ždrijeba pružili vrlo dobar otpor Maheshu Bhupathiju i Leanderu Paesu, koji su ih nadjačali sa 6:1, 6:7(4) i 10:5.

Kao i Goran Prpić, i domaći izbornik John-Laffnie de Jager odlučio je mijenjati nominirani par. Umjesto Kevina Andersona, kojeg čuva za nedjeljni prvi singl protiv Čilića, De Jager će na teren poslati Ravena Klaasena, a partner će mu biti prethodno već najavljeni Rik de Voest. Klaasen je 134., a De Voest 144. na ATP ljestvici parova - obojica su slabije rangirani od Čilića (71.), a ispred Dodiga (146.) u toj konkurenciji.

Južnoafrički dvojac koji će u 13 sati izaći na teren u Potchefstroomu dosad još nije igrao zajedno ni u Davis Cupu, ni na turnirima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 15:41
    http://www.sportlemon.tv/v-2/10/44/v-304532.html
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 13:18
    Prpicu gori pod nogama a sve pada na ledja ove dvojice... Da su barem Karlovic i Zovko ode... :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 13:00
    Da su Anderson i De Voest bilo bi puno teze, ovako ocekujen nasu pobjedu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 12:52
    Bit ce dobro ak dobijemo taj par ali ako ne ...
    Obrisan korisnik