Tenis

Dodig: "Sve smo bolji iz meča u meč"

Ivor Krapac • subota, 17.09.2011.
Dodig: "Sve smo bolji iz meča u meč"
Foto: Duje Bonačić

Posao još nije dovršen, ali Hrvatska je u subotu napravila vrlo važan korak prema povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Marin Čilić i Ivan Dodig su pobjedom u parovima osigurali vodstvo na ulasku u posljednji dan, gurajući Južnoafrikance pod dodatni pritisak uoči posljednja dva singla, a osim što gube s 2-1, domaćima dodatnu brigu predstavljaju i ozljede koje su pogodile njihov sastav...

Iako su u drugom i trećem setu pali u igri, pogotovo u usporedbi s puno uvjerljivijim preostalim dijelom meča, Marin Čilić i Ivan Dodig napravili su dovoljno da ne pruže Riku de Voestu i Ravenu Klaasenu veću nadu da će s terena otići sretni. Čilić i Dodig slavili su sa 6:2, 6:4, 3:6 i 6:1, osiguravši Hrvatskoj dvije nedjeljne "meč-lopte" za povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa - prvu će imati Marin, a ukoliko je ne iskoristi, svoju šansu dobit će Ivan.

Zahvala navijačima

U Potchefstroomu ne nedostaje hrvatskih navijača na tribinama, a Marin Čilić zahvalio im je što su došli: "Malo smo iznenađeni podrškom Hrvata ovdje, ali smo time polaskani. Bio nam je pravi užitak igrati pred ovakvom publikom".

Vezane vijesti

Hrvatskom paru je posao olakšalo što je domaći izbornik John-Laffnie de Jager prisilno izmijenio prvotno nominiranu kombinaciju, pošteđujući Kevina Andersona napora s obzirom da najbolji južnoafrički tenisač ima problema s koljenom. Ta briga mogla bi domaću reprezentaciju mučiti i u nedjelju, a u subotu je bila vjerojatno i presudna za njihove izglede za pobjedu. De Voest i Klaasen nikad prije nisu igrali skupa, prvi zajednički nastup pokazao im se kao pretežak izazov.

"Za nas je bilo pozitivno što Anderson nije igrao. Klaasen je pokazivao nervozu i sigurno nema takvu kvalitetu kao Anderson", osvrnuo se Čilić nakon pobjede izborene nakon gotovo puna tri sata: "Mi smo igrali dosta dobro, no jasno je da u meču koji se igra na tri osvojena seta nije lako držati visoku razinu cijelo vrijeme. Izuzetno dobro smo igrali na važne lopte".

"Odigrali smo kvalitetan meč", dodao je Ivan Dodig: "Nismo često igrali zajedno, ali smo iz meča u meč sve bolji. Bio mi je užitak igrati i nadam se da ćemo kao par i ubuduće pobjeđivati u reprezentaciji".

Goran Prpić: "Sada smo jedan korak ispred Južne Afrike, ali susret nije odlučen. Idemo korak po korak, no nadam se da ćemo pobijediti".

John-Laffnie de Jager pojasnio je što muči Kevina Andersona, koji je, čini se, pod upitnikom i za nedjeljni singl, u kojem bi se s početkom u 10 sati trebao sresti s Čilićem. "U petak se žalio na ozljedu koljena, a u subotu nije bilo ništa bolje", kazao je domaći izbornik o svojem glavnom adutu: "Jednostavno nije bio u stanju igrati, a još uvijek ne znamo hoće li moći nastupiti u nedjelju".

Ne bude li Anderson spreman, Hrvatskoj će vrata ukupne pobjede biti još otvorenija, ali s obzirom da vodeći južnoafrički tenisač očito nije na 100 posto, Čilić će imati jako dobre argumente za pobjedu i u slučaju da njegov predviđeni suparnik bude na terenu. U slučaju da Marin izgubi i da odluka mora pasti u petom meču vikenda, za očekivati je da bi se susreli Dodig i De Voest s obzirom da Južnoafrikanci ne mogu računati na Izaka van der Merwea, kojeg čeka šest tjedana stanke zbog ozljede ruke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 00:23
    Idemo dečki! Hrvatskoj je definitivno mjesto u DC-u!
    Obrisan korisnik