Nogomet

Hannover prekinuo dvije serije

Vedran Babić • četvrtak, 29.09.2011.
Hannover prekinuo dvije serije
Foto: EPA

U utakmicama 2. kola Europske lige u skupinama A, B i C bilo je pregršt uzbuđenja. Tottenham se nakratko našao u problemima protiv Shamrocka, ali je s tri pogotka u pet minuta riješio susret u svoju korist, a Vrdoljakova Legia uzela je sva tri boda protiv Oremušova Hapoela dvije minute prije kraja. Hannover je prekinuo dvije serije, do pobjede su stigli još Standard i PSV, a vidjeli smo i jedan remi...

Skupina A

Rubin - PAOK 2:2
(Natcho 52', Djadjun 66'/ Athanasiadis 23', Fotakis 80')

Nakon 0:0 s Tottenhamom u prvom kolu, PAOK, za koji je naš vratar Dario Krešić odigrao svih 90 minuta, još jednom je remizirao. Ovoga puta na dalekom gostovanju u Kazanu protiv Rubina. Domaćini su u susret krenuli malo pospano, što su gosti iskoristili za postizanje vodećeg pogotka u 23. minuti kada je precizan bio Athanasiadis.

Veći posjed koji je Rubin uživao plodove je počeo davati u drugom dijelu. Prvo je zabio Natcho, a potom Djadjun, i Rusi su tako već do 66. minute preokrenuli rezultat u svoju korist. No, da Rubin ne dođe do druge pobjede u skupini pobrinuo se Fotakis, koji je deset minuta prije kraja postavio konačnih 2:2 nakon dobre kombinacije Ivića i bivšeg igrača Dinama Etta.


Tottenham - Shamrock 3:1
(Pavljučenko 60', Defoe 62', Dos Santos 65'/ Rice 51')

Iako je u utakmicu ušao bez nekoliko standardnih prvotimaca poput Gomesa, Balea i Modrića, Tottenham je uspješno apsolvirao ispit u liku irskog prvaka Shamrocka. Ćorluka je odigrao svih 90 minuta, a Kranjčar zbog ozljede nije ni konkurirao za mjesto u zapisniku.

Odmah od prve minute Tottenham je pritisnuo goste i imao nekoliko dobrih prigoda za vodstvo. Pavljučenko je pokušao u dva navrata, a Rose je u 34. minuti uzdrmao gredu, no rezultat se nije mijenjao i na odmor se otišlo bez pogodaka. U petoj minuti nastavka - šok za domaćina. Cudicini je obranio udarac McCabea, lopta se odbila do Sullivana, koji pronalazi Ricea, a ovaj prosljeđuje loptu u mrežu.

Irci su se nakon postignutog pogotka očekivano još više povukli, dok je Tottenham nastavio napadati. Bolja igra domaćinu se napokon isplatila pogocima Pavljučenka, Defoea i Dos Santosa u razmaku samo pet minuta.

Skupina B

Standard - Kopenhagen 3:0
(Seijas 57', Felipe 72', Kanu 79')

Pobjedom protiv Kopenhagena Standard je zasjeo na čelo skupine B. Belgijci su bili bolja momčad na terenu i zasluženo su osvojili tri boda. Gosti su, međutim, "kapitulirali" tek u drugom dijelu, ali zato čak tri puta. Strijelci su bili Seijas, Felipe i Kanu za na kraju uvjerljivih 3:0.


Vorskla - Hannover 1:2
(Kurilov 50'/ Abdellaoue 32', Pander 44')

Hannover je u Poltavi stigao do svoje prve gostujuće pobjede u Europi u četvrtom pokušaju. S druge strane, Vorskli je ovo prvi domaći poraz u europskim natjecanjima još od 2000. godine. Doduše, od onda pa do danas kod kuće su odigrali samo četiri utakmice. Što se tijeka utakmice tiče, trenutno šestoplasirana momčad njemačke Bundeslige na poluvrijeme je otišla s prednošću od 2:0 pogocima Abdellaouea i Pandera, a domaćin je odmah početkom nastavka smanjio na 2:1. No, do kraja utakmice više nije uspio promijeniti rezultat na semaforu.

Skupina C

Legia - Hapoel Tel Aviv 3:2
(Ljuboja 67', Komorowski 72'(11m), Radović 89'/ Tamuz 34', Lala 79')

U vrlo uzbudljivom duelu u Varšavi Legia je pogotkom Srbina Radovića iz 89. minute stigla do punog plijena. Gosti su prvi poveli pogotkom Tamuza, no u razmaku od samo pet minuta Legia je postigla dva pogotka i okrenula susret naglavačke. 11 minuta prije kraja Lala je, činilo se, donio Izraelcima bod, no Radović se u samoj završnici pobrinuo za drukčiji scenarij.

Bivši Dinamovac Ivica Vrdoljak, inače kapetan Legije, igru je napustio na poluvremenu, njegov suigrač i vratar Marijan Antolović nije bio ni u zapisniku, dok je u dresu Hapoela do 84. minute na travnjaku bio Hajdukov igrač na posudbi, Mirko Oremuš.


Rapid Bukurešt - PSV 1:3
(Alexa 28'/ Bouma 43', Toivonen 89', Matavž 90'+2')

U duelu dviju momčadi koje su upisale pobjede nakon prvog kola slavio je PSV. I to kako. Premda je izgledalo da neće biti pobjednika nakon što je Rapid poveo preko Alexe, a Bouma izjednačio krajem prvog poluvremena, nizozemski je predstavnik u samoj završnici postigao dva pogotka i tako ostavio Rumunje praznih ruku. PSV sada s maksimalnih šest bodova čeka ostatak natjecanja, a Rapid ostaje na tri.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rubin Kazan2:2PAOK
Tottenham3:1Shamrock Rovers
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 08:29
    Šteta za Antolovića ako ne brani, jer je predobar talent, a otišao je u klub koji stvara velike vratare!! Nadam se njegovom uspjehu!
    Obrisan korisnik