Nogomet

Poker Milana, Inter ponovno kiksao

Ivana Spahija • srijeda, 26.10.2011.
Poker Milana, Inter ponovno kiksao
Foto: EPA

Odigrano je osam susreta devetog kola Serie A koji su ponudili ponešto neočekivanih rezultata. Milan je rutinski odradio dvoboj s Parmom i uzeo važna tri boda za proboj prema samom vrhu. Napoli je slavio u derbiju s Udineseom, kojega je tako spriječio u ponovnom preuzimanju prvog mjesta, a novi kiks upisala je momčad Intera, koja je izvukla samo bod u gostima kod Atalante.

Nogometaši Milana rutinski su odradili domaći dvoboj s Parmom, s visokih 4:1 uzeli su važna tri boda za proboj prema vrhu ljestvice. Rossoneri su prikazali vrlo dobru predstavu pred domaćim navijačima, iako ni gosti iz Parme nisu ostali praznih ruku, ali su bodovi zasluženo otišli na stranu aktualnog prvaka. Ovom pobjedom Milan se uspeo na peto mjesto, ali za vodećim Juventusom zaostaje samo dva boda.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji su do vodstva mogli doći u 14. minuti, ali je Giovinco loptu poslao pokraj gola. Tri minute kasnije ponovno je zaprijetila Parma, Zaccardo je glavom potražio vrata Milana, ali je neprecizno gađao pokraj vratnice. Milan je golu gostiju prvi put ozbiljnije zaprijetio u 26. minuti kada je pokušaj Ibrahimovića iz daljine prohujao nekoliko centimetara pokraj vratnice.

Milan je do pogotka došao u 30. minuti susreta, Nocerino je iskoristio grešku u obrani Parme i matirao Mirantea za vodstvo Milana od 1:0. Samo tri minute kasnije ponovno se u glavnoj ulozi našao Nocerino, lijepim pogotkom s ruba prostora ponovno je pronašao put do mreže nemoćnog Mirantea za prednost Rossonera od 2:0. Parma je pokušala uzvratiti u 42. minuti, ali je Valdes gađao pokraj gola.

Početkom drugog dijela Milan je krenuo agresivno, udarac Cassana iz 54. minute jedva je zaustavila obrana gostiju, a pet minuta kasnije Mirante je odlično neutralizirao dobar pokušaj Aquilanija. Bez prilike nisu ostali ni gosti, Giovinco je u 64. minuti potražio vrata Milana, ali je na visini zadatka bio Abbiati.

Novu priliku za povećanje vodstva Rossoneri su propustili u 70. minuti kada je Cassano gađao iznad gola, a samo tri minute Ibrahimović je pronašao put do mreže Parme za veliko vodstvo Milana od 3:0. Ipak, Parma se ni nakon tog pogotka nije predala i Giovinco je u 78. minuti pronašao put do mreže Abbiatija, smanjivši tako vodstvo Milana na 3:1. Mreža Parme ponovno se zatresla u 90. minuti kada je Nocerino nakon dodavanja Cassana matirao nemoćnog Mirantea za svoj hat trick i konačno slavlje Milana od 4:1.

U derbiju ovog kola odigranom u Napulju, nogometaši Napolija rezultatom 2:0 svladali su Udinese, kojega su tako spriječili u ponovnom preuzimanju prvog mjesta. Na vrhu ljestvice i dalje je ostao Juventus, koji ima samo bod prednosti ispred momčadi iz Udina. Napoli se nakon ove pobjede uspeo na četvrto mjesto i za Starom damom zaostaje dva boda.

Utakmica je započela s pritiskom obiju momčadi, Napoli je mogao povesti u četvrtoj minuti, ali je pokušaj Campagnara zaustavila obrana gostiju. Tri minute kasnije uzvratio je u Udinese, dobro je gađao Badu, ali je pravovremeno reagirao domaći branič Cannavaro. U 17. minuti susreta Hamšik je pronašao put do mreže gostiju, ali je njegov pogodak poništen zbog zaleđa.

Ipak, samo tri minute kasnije Napoli je došao do pogotka. Lavezzi je odigrao dupli pas s Cavanijem i matirao Handanoviča za vodstvo domaćina od 1:0. Lavezzi je u 25. minuti mogao doći i do drugog pogotka, s vrata je izišao Handanovič, ali je pokušaj Napolijeva napadača uspjela neutralizirati gostujuća obrana.

Sredinom prvog dijela probudili su se i gosti, Floro Flores je u 34. minuti potražio vrata Napolija, ali je odlično reagirao De Sanctis, koji je pet minuta kasnije odlično zaustavio i opasan pokušaj Asamoaha. Unatoč trenutnom pritisku gostiju, Napoli je do povećanja vodstva došao u 44. minuti. Slobodan udarac izveo je Džemaili, lopta je došla do Maggija, koji je glavom matirao Handanoviča. Drugo poluvrijeme bilo je siromašnije prilikama od prvog, u nekoliko navrata zaprijetio je Napoli, ali se rezultat zaustavio na konačnih 2:0 za važna tri boda domaćinima.

Nogometaši Lazija propustili su priliku preuzeti vrh ljestvice, na svom su Olimpicu rezultatom 1:1 uzeli samo bod Cataniji i time su ostali na trećem mjestu na ljestvici, ali sa samo bodom zaostatka za vodećim Juventusom. Nebesko plavi su rano došli do vodstva, ali ih je lošije drugo poluvrijeme stajalo primljenog pogotka i Catania je zasluženo uzela bod s kojim se uspela na deveto mjesto na ljestvici.

U susret su bolje ušli gosti sa Sicilije, koji su bili u prilici povesti već u četvrtoj minuti, ali je udarac Delvecchija uspješno zaustavio vratar Lazija Marchetti. Tri minute kasnije ponovno je zaprijetila Catania, iz slobodnog udarca je gađao Almiron, ali je lopta završila pokraj gola. Unatoč pritisku gostiju, prvi su u vodstvo došli nogometaši Lazija. Igrala se 17. minuta kada je Klose pronašao put do mreže Andujara za vodstvo Lazija od 1:0.

Domaćini su do povećanja vodstva mogli doći u 25. minuti, ali je Sculli pogodio vratnicu. Samo minutu kasnije Sculli je ponovno potražio vrata Catanije, ali je na visini zadatka bio Andujar. Početak drugog dijela pripao je nogometašima Catanije, koji su krenuli po izjednačujući pogodak. Pokušaj Bergessija u 48. minuti jedva je zaustavio Marchetti, a devet minuta kasnije Lodi je gađao malo iznad grede. Pritisak se gostima isplatio u 63. minuti kada je Bergessio pronašao put do mreže Lazija i poravnao rezultat na 1:1, što je bilo i konačno rješenje ove utakmice.

Novo razočaranje upisao je Inter, koji je u gostima u Bergamu rezultatom 1:1 uzeo tek bod Atalanti i time je ostao tek na 16. mjestu na ljestvici. Momčad iz Bergama pruža odlične predstave, da u sezonu nije ušla s minusom od šest bodova, nakon devet odigranih kola bila bi na trećem mjestu i borila se za sam vrh. Ovako se drži na 12. mjestu na ljestvici.

Obje su momčadi prilično uspavano ušle u susret, a Inter je do vodstva došao u 32. minuti. Maicon je dobro uposlio Sneijdera, koji je loptu pospremio u mrežu Consiglija za vodstvo gostiju od 1:0. Osam minuta kasnije ponovno je iz slobodnog udarca zaprijetio Sneijder, ali je na mjestu bio Consigli. Unatoč pritisku Intera, Atalanta je u 44. minuti došla do izjednačenja. Denis je iskoristio uspavanost u crno-plavoj obrani i matirao nemoćnog Julia Cesara.

U drugom dijelu Inter je jače pritisnuo obranu domaćina, svoje su udarce isprobali Pazzini, Stanković i Milito, ali bez uspjeha. Domaćini su u 89. minuti propustili priliku uzeti sva tri boda divu iz Milana, Denis je vrlo loše izveo udarac s bijele točke kojega je s lakoćom zaustavio Castellazzi, pa se semafor zaustavio na konačnih 1:1 za raspodjelu bodova iz ovog dvoboja.

Razočaranje su upisali i nogometaši Rome, koji su rezultatom 2:1 poraženi u gostima kod Genoe. Vučicu je ovaj poraz malo udaljio od utrke za prvim mjestom, s pet bodova zaostatka za Juventusom trenutno se drži osmom mjestu na ljestvici. No, zato slavi Genoa, koja se s nova tri boda uspela na sedmo mjesto i za Starom damom zaostaje četiri boda.

Roma je od početka dvoboja krenula s pritiskom na obranu domaćina, a prvu veliku priliku propustila je u 24. minuti kada je Borini iz blizine loptu poslao pokraj gola. Dvije minute kasnije ponovno je bljesnula prilika za Rimljane, Gago je glavom potražio vrata Genoe, ali je odlično reagirao domaći vratar Frey. Genoa je došla do vodstva u 38. minuti susreta, Palacio je nakon slaloma kroz gostujuću obranu dodao za Jankovića, koji je s lakoćom pronašao put do mreže Stekelenburga.

Drugo poluvrijeme pripalo je gostima, koji su pošto-poto krenuli po pogodak izjednačenja. To im se ostvarilo u 82. minuti susreta kada je Borini nakon asistencije Borriella pronašao put do mreže Freya i poravnao rezultat na 1:1. Ipak, sreća Vukova potrajala je samo šest minuta, Kučka je u 88. minuti pronašao put do mreže Stekelenburga za konačnih 2:1 i više sretno nego spretno slavlje Genoe na Marassiju.

Od ostalih susreta, Cesena i Cagliari podijelili su bodove rezultatom 1:1, a naš Marko Livaja cijeli je susret odgledao s klupe Cesene. Bologna je pogotkom Acquafresce uzela sva tri boda Chievu i uspela se na 17. mjesto na ljestvici, a neodlučeno su odigrale i Novara i Siena, koje su podijelile bodove rezultatom 1:1. Siena se s novim bodom uspela na deseto mjesto, dok Novara trenutno zauzima 18. mjesto na ljestvici.

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Juventus2:1Fiorentina
Lazio1:1Catania
Milan4:1Parma
Napoli2:0Udinese
Novara1:1Siena
Atalanta1:1Inter
Cesena1:1Cagliari
Chievo0:1Bologna
Genoa2:1Roma
Palermo2:0Lecce
1Juventus 3868:20+4884
2Milan 3874:33+4180
3Udinese 3852:35+1764
4Lazio 3856:47+962
5Napoli 3866:46+2061
6Inter 3858:55+358
7Roma 3860:54+656
8Parma 3854:53+156
9Bologna 3841:43-251
10Chievo 3835:45-1049
11Catania 3847:52-548
12Atalanta (-6)3841:43-246
13Fiorentina 3837:43-646
14Siena 3845:45044
15Cagliari 3837:46-943
16Palermo 3852:62-1043
17Genoa 3850:69-1942
18Lecce 3840:56-1636
19Novara 3835:65-3032
20Cesena 3824:60-3622

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 08:15
    Mislim da su Milan, Juventus, Lazio, Inter, Napoli i Udinese, mozda i Roma najveci kandidati za naslov:-D... Ako netko od njih osvoji odmah cu ponosno ustvrditi: rekao sam vam! Ma ovakva neizvjesnost je ono što ligu čini zanimljivom,valjda smo se mi vec nazalost naucili na Dinamo i Hajduk koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 07:37
    mislin da je tu milan najozbiljniji kandidat za titulu, dobra su ekipa i igraju sve bolje i bolje skupa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 07:33
    Ja također smatram da je 8 bodova zaostatka u 8 kola jako puno posebice kad se vidi igra Intera koji ju definitivno nema.Smjena trenera + igraci u poznim godinama i potpuno iscrpljeni,zaista ne vidim nista dobro ove sezone za Inter uz poneke bljeskove.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 00:45
    liga će biti neizvjesna do nove godine samo zato jer je Milan ušao u sezonu s pola momčadi, a raspored im je donio lazio, udine, juve, napoli... S Interom u ovakvom stanju, jedino Milan realno ima snage u kontinuitetu pobjeđivat... U subotu Roma - Milan, jedva čekam :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 00:44
    nisu loši nego podjednaki....dobro kaže lfc od 1. do 16.mjesta 8 bodova razlike je užasno malo....pogle druge lige petice, svagdje 16, 17 bodova razlike...i ponosni hnl 29 bodova (dinamo 31, vž 2)
    Obrisan korisnik

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Juventus2:1Fiorentina
Lazio1:1Catania
Milan4:1Parma
Napoli2:0Udinese
Novara1:1Siena
Atalanta1:1Inter
Cesena1:1Cagliari
Chievo0:1Bologna
Genoa2:1Roma
Palermo2:0Lecce
1Juventus 3868:20+4884
2Milan 3874:33+4180
3Udinese 3852:35+1764
4Lazio 3856:47+962
5Napoli 3866:46+2061
6Inter 3858:55+358
7Roma 3860:54+656
8Parma 3854:53+156
9Bologna 3841:43-251
10Chievo 3835:45-1049
11Catania 3847:52-548
12Atalanta (-6)3841:43-246
13Fiorentina 3837:43-646
14Siena 3845:45044
15Cagliari 3837:46-943
16Palermo 3852:62-1043
17Genoa 3850:69-1942
18Lecce 3840:56-1636
19Novara 3835:65-3032
20Cesena 3824:60-3622