Nogomet

Vidljiva razlika u kvaliteti

Mario Glasnović • srijeda, 02.11.2011.
Vidljiva razlika u kvaliteti
Foto: Davor Sajko

Dinamo je teško poražen u Amsterdamu. Modra obrana četiri puta je potpisala kapitulaciju, a nakon neočekivano visokog i uvjerljivog poraza teško je pozitivno ocijeniti Jurčićeve izabranike.

Ivan Kelava: Teško je vrataru dati prolaznu ocjenu nakon četiri primljena pogotka. Kelava je dva puta dobro reagirao i spasio svoja vrata. U 35. je spriječio udarac Vide, a u 56. minuti je dobro reagirao kod udarca de Jonga. U završnici utakmice Lukokiju je također "skinuo udarac".

Šime Vrsaljko: Debitant u Ligi prvaka. U obrani je nekoliko puta "curio", a u napadu nije bio preaktivan. Imao je dva dobra prodora, a kod oba je mogao bolje reagirati.

Domagoj Vida: Stajao daleko od igrača u početnim minutama, kod primljenog pogotka također mogao bolje reagirati. U 35. minuti je skoro matirao Kelavu. Vida je odigrao ispod svoje razine, no borbenost i htijenje ne mogu mu se oduzeti.

Josip Šimunić: Najiskusniji pojedinac u gostujućim redovima odigrao je najiskusnije. Dobro i pravovremeno je reagirao u većini problematičnih situacija, no Dinamova obrana nije bila na razini večeras.

Luis Ezequiel Ibánez: U prvome poluvremenu imao je nekoliko centaršuteva, a nastavak utakmice otvorio dobrim i snažnim udarcem. Istaknuo se borbenošću, ali to nije bilo dovoljno za nešto više.

Adrian Calello: Dinamov defenzivni Argentinac odigrao je prvo poluvrijeme. Zaradio žuti karton u 25. minuti. Calello na mjestu "korektora" nije odigrao utakmicu na visokoj razini.

Jerko Leko: Prijetio mu je žuti karton i neigranje na Santiago Bernabeu. Drugi defenzivac zagrebačke momčadi nije pokrio ono što je trebao. Ajax je većinu utakmice imao inicijativu i posjed lopte, a Calello i Leko nisu dobro obavili svoje obrambene zadatke.

Milan Badelj: Badeljova loša forma nastavila se i u ovoj utakmici. Dinamov kapetan nije odigrao dobro. Na početku utakmice je nešto pokušavao, no Ajaxovi veznjaci nisu mu dopustili više u ovoj utakmici.

Mateo Kovačić: Mladi i talentirani veznjak bio je neprimjetan, što mu se ne može i ne smije zamjeriti s obzirom na neiskustvo u velikim utakmicama. Zanimljivo je da je Kovačić pretrčao najviše u momčadi Dinama.

Sammir: Dinamova "desetka" imala je nekoliko "bljeskova", ali to nije bilo dovoljno za nešto konkretnije u napadu modrih. Nije odigrao onako kako se to od njega očekuje, Sammira je zamijenio Šitum u 72. minuti

Ante Rukavina: Jedini pravi napadač koji je krenuo od prve minute. Rukavina je bio poprilično usamljen i nevidljiv. Zamijenio ga Fatos Beqiraj nakon deset minuta nastavka.

Ivan Tomečak: Ušao u igru umjesto Calella. Na otvaranju drugog poluvremena unio živost, a do kraja utakmice odigrao je dobro. Nekoliko puta je zaprijetio i unio dodatnu probojnost koja je nedostajala Dinamu u ovoj utakmici.

Fatos Beqiraj: Borbeni i rastrčani Crnogorac ušao je u igru umjesto Rukavine. Imao je sjajnu priliku u 68. minuti, ali zakasnio je na ubačaj Tomečaka.

Mario Šitum: Dinamov mladi ofenzivac dobio je 15-ak minuta igre. Istaknuo se udarcem iz daljine. Premalo igrao za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • admiracool03.11.2011. u 13:56
    evo ja prosurfao: Milan Badelj 5.0 Yet another anonymous performer in midfield. Badelj looked threatening once or twice, but was unable to leave his mark on the game. dakle, Badelj = katastrofa
    admiracool
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 13:13
    LJudi jednostavno previše očekujete od dinama,neke igrače se diže u nebesa a da su baš tako dobri nebi ni igrali u dinamu nego negdje vanka,a mediji još dižu tenzije i najavljuju čuda čak i sinoć poslije poraza komentator u studiju kaže kako računa na koji bi način dinamo ipak bio treći u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 10:23
    ja neznam jel ti to mene zezaš ili što?? znači po tebi je badelj bio katastrofa?? ajde budi barem malo realan i stavi na stranu što s ničim nikad nisi zadoovoljan i što možda mrziš badelja.. ili malo prosurfaj po siteovima europskih novina koje su dale report o tekmi pa češ onda vidjeti tko je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:33
    Milan Badelj: Badeljova loša forma nastavila se i u ovoj utakmici. Dinamov kapetan nije odigrao dobro. Na početku utakmice je nešto pokušavao, no Ajaxovi veznjaci nisu mu dopustili više u ovoj utakmici. Daj nebudi papak od novinara i napisi da je Badelj papcina koju je Mamic trebao prodat i bok -... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 08:51
    ajojjjjjjjjjjjjjjjj hahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaha
    Obrisan korisnik