Nogomet

Kelava: "Ajax nas je sve impresionirao"

Iz Amsterdama:Marin Vuković • četvrtak, 03.11.2011.
Kelava: "Ajax nas je sve impresionirao"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamovom vrataru Ivanu Kelavi večeras nije bilo lako jer na travnjaku Amsterdam Arene bio je jedan od najzaposlenijih pojedinaca. Nakon utakmice priznao je kako je impresioniran Ajaxovom igrom i lakoćom stvaranja prilika.

"Što da kažem, nije nam sigurno trebao ovaj pogodak u zadnjoj minuti, kao što nam nije trebao ni pogodak u zadnjoj minuti u Zagrebu. Ajax se pokazao kao sjajna momčad, prezentirali su lakoću igre, lakoću stvaranja šansi i mene osobno i cijelu momčad su impresionirali", započeo je svoje izlaganje Dinamov vratar Ivan Kelava, koji je večeras imao zaista puno posla.

Može li Dinamo bolje od onoga što je pokazao večeras? "Sigurno da može bolje, mi smo trčali i dali smo sve od sebe, ali oni su odigrali jednu perfektnu utakmicu i nisu nam dopustili da im se približimo. Ne možemo iz svoje kože", dodao je Kelava.

"Svaka škola se plaća, svaka škola je zalog za budućnost i moramo izvući pouke iz ove utakmice. U Zagrebu smo primili gol u zadnjoj minuti, ovdje smo primili gol u zadnjoj minuti, pa to sve na kraju izgleda puno ružnije, ali nismo posebno pametni ako iz svega toga ne izvučemo nekakve pouke", smatra čuvar Dinamove mreže.

"Znali smo od početka kada smo dobili ovu grupu da nam neće biti lako, to su sve sjajne ekipe. Mogli smo i mi dati više, šteta je što su izostali neki naši golovi i neke naše šanse, ali opet ponavljam da treba izvući maksimum iz ovoga i pripremati se za budućnost."

Večerašnji je poraz mogao biti i puno uvjerljiviji da je Ajax iskoristio još poneku od brojnih prilika pred Dinamovim vratima, a s takvom se konstatacijom slaže i Kelava.

"Sigurno da je moglo biti uvjerljivije, mene je fascinirala njihova lakoća stvaranja prilika i oni su maksimalno kontrolirali utakmicu. Ljepše bi doduše zvučalo 3:0 nego 4:0, ali to su neke stvari koje mi sebi ne smijemo dopustiti u budućnosti."

Najmlađi igrač u redovima Dinama Mateo Kovačić poput svog momčadskog kolege bio je impresioniran predstavom Ajaxa, a jednako tako smatra kako Dinamo nije trebao još jednom primiti taj četvrti pogodak.

"Šteta je što su zabili taj pogodak u zadnjoj minuti, ali nema se što reći - bolji su i skidamo im kapu", kazao je modri 17-godišnjak. "Igrali su fenomenalan nogomet, ovo što sam večeras vidio nisam vidio već dugo. Mi smo trčali koliko smo mogli, ali oni su jednostavno bili bolji i preostaje nam da se okrenemo prvenstvu."

"Ne znam jesu li imali jedno pogrešno dodavanje, njihove kretnje, otvaranja, sve to uče od malih nogu i mislim da su stvarno vrhunska momčad", dodao je Kovačić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 09:32
    Zna se kada igrači ostave srce na terenu da ce dobiti pljesak pa makar dobili 10 komada. Za prosječnu plačicu u Hrvata, ovi skupo plaćeni igrači nisu napustili travnjak krvavih koljena. Za Dinamo - sinonim slobodne Hrvatske države- Sveti klub čiji navijači su mnogi poginuli u ratu- Za ponos i čast... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 14:41
    jesi siguran da ne bude na kraju i gora gol razlika od -17?real pa lyon,ne bih se kladio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 11:53
    pa utjesno je da dinamo ne moze biti gori od spartaka iz moskve s 0 bodova i -18 gol razlikom i dinamo kijeva sa 0 bodova i -17 gol razlikom :( malo mi je samo bed sto cemo biti gori od partizana a njima smo se rugali., oni su imali -12 ili -13
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 11:25
    Nebi se složio. Nismo valjd aušli u LP da postavimo najgori rekord svih vremena? Ovih 0:9 pred gostovanje u Madridu svakako na to janso sada upućuje. Kao fanu Dinama, bilo bi mi draže da su igrali Euroligu onda.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj03.11.2011. u 11:05
    ovo si dobro rekao. 2006. je s kužom bila super atmosfera i točno se znala prva 11-orcia, već sljedeće godine je počeo muljati sa sastavom, izmišljao zorana mamića na stoperu i ostalo i bio je potop u europi. pa onda ne znam što bi bilo bolje s njim tim više kaj nije niš pošteno trenirao od tad... [više na forumu]
    Mihalj