Nogomet

Joe: "Ovako su nas razbili samo na Wembleyu"

Iz Amsterdama:Marin Vuković • srijeda, 02.11.2011.
Joe: "Ovako su nas razbili samo na Wembleyu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Dinama teško su poraženi u četvrtom nastupu u Ligi prvaka i nakon susreta imali su samo riječi hvale za svog protivnika, koji ih je taktički, trkački i tehnički u potpunosti nadigrao...

Nakon teškog amsterdamskog poraza Dinamovi nogometaši nisu bili posebno raspoloženi za izjave. Prvi je pred sedmu silu izašao najiskusniji u redovima modrih, Josip Šimunić, i ocijenio kako je ovakav poraz s obzirom na sve okolnosti Dinamova realnost.

"Ne trebamo se zavaravati, Ajax nas je večeras uništio. Igraju nogomet, igraju brz nogomet, igraju pressing. Treba im skinuti kapu i svaka im čast", pohvalio je Joe večerašnje protivnike, koji su Kelavinu mrežu napunili s četiri pogotka, a mogli su s još najmanje toliko.

"Igrači Ajaxa godinama igraju zajedno i makar to glupo zvuči, mi smo pokušali sve, ali oni su jednostavno bolji, puno bolji", dodao je Šimunić.

"Činjenica je da smo izgubili 4:0. Ja sam svjestan da će se kod nas zbog situacije na sve ovo gledati negativno, ali ja ne bih volio da to bude tako. Vjerujem da ima i pozitivnih stvari, posebno zbog toga što su svi mladi igrači skupili neko iskustvo. Puno smo naučili i u sljedeće dvije utakmice u Ligi prvaka uživat ćemo kao što smo dosad uživali u ovom društvu. Nemojmo na sve gledati negativno, velik je uspjeh što je Dinamo uopće u Ligi prvaka", rekao je Dinamov stoper.

Ima li straha među mlađim igračima na ovako velikoj sceni? "Ne vjerujem da ima straha. Na početku utakmice, dok ne dobiju malo sigurnosti, ali ne primjećujem da među njima ima straha."

Premda se u Dinamu često govori o stjecanju iskustva za budućnost, činjenica je da će mnogi igrači koji ove godine igraju u Ligi prvaka i stječu iskustvo već sljedeće sezone neće igrati u modrom dresu. Šimunić ne bježi od činjenice da momčad treba u što sličnijem sastavu zadržati i sljedeće sezone.

"Bilo bi u svakom slučaju dobro da ostanu svi važni igrači, ali kad pogledate budžet Dinama i jednog Ajaxa, ovo je jednostavno realnost i činjenica", zaključio je Šimunić i potom ocijenio kako je u dosadašnjoj karijeri tek jednom bio u momčadi koja je ovako teško poražena.

"Koliko se ja sjećam, ovaj poraz mogu usporediti jedino s Wembleyjem, kada su nas ubili Englezi", završio je svoje izlaganje.

Kratku izjavu dala je i Dinamova "sedmica", Jerko Leko, koji se također slaže kako je ovo stvarnost s kojom se Dinamo mora pomiriti, barem ove sezone.

"Ne znam kako je to izgledalo s tribina ili na malim ekranima, ali mi smo se trudili i pokušavali no nismo mogli ništa učiniti. Ovo je Dinamova realnost", rekao je Leko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 11:57
    A dobro je Jurčić rekao prije par dana. Protiv Dinama se svi isprazne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 10:28
    Nerealno je očekivati od Dinama da napravi išta više u LP, ali ovakve igre su ipak sramota, a ove stalne priče mi se učimo igrati u LP, e drugi su iskusniji su više naporne. S druge strane imamo velikog APOELA koji u jednoj jakoj skupini nakon četiri kola ima 8 bodova. Zar je moguće da su oni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kaiser1303.11.2011. u 10:28
    Ali zarada bi bila višestruko manja. Prioriteti se moraju znati :)
    kaiser13
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:56
    ja neznam koliko je ovo dobro za image. mislim da bi bolje izgledalo u europa league uzeti koji bod i mozda proci grupu nego u LP ispasti bez boda i bez gola....stadion bi se svakako napunio i protiv slabijih momcadi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:20
    Zasluzili su krov na maximiru od 65 000 000€,malo novaca su dosad dobili od grada Zagreba kao vrhunski klub.Dinamo ne zaboravimo vode kao vrhunski europski klub u rangu R.K. Zagreb i V.K. Mladost u dijeljenju novaca od grada,rezultati pokazuju da tu nema dileme. Koliko ono Vrsaljko vrijedi,20 000... [više na forumu]
    Obrisan korisnik