Nogomet

Mourinho: "Kod 6:0 se malo opustite"

Borna Rupnik • srijeda, 23.11.2011.
Mourinho: "Kod 6:0 se malo opustite"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener Real Madrida Jose Mourinho bio je zadovoljan nakon uvjerljivih 6:2 protiv Dinama i nije zamjerio svojim igračima primljene pogotke. Na njihov je račun imao dosta pohvala...

Kraljevski je klub u petom kolu Lige prvaka upisao i petu pobjedu. Protiv Dinama su pogoci počeli padati rano, od prve minute, a rezultat se na kraju zaustavio na 6:2 za domaću momčad pod vodstvom portugalskog stručnjaka Josea Mourinha.

"Vidio sam gladni Real makar motiv nije bio velik, trebao nam je samo bod. Tada mnogi igrači ne traže spektakl, ali bili smo ozbiljni, igrali brzo i navijačima pružili vrlo dobru partiju", konstatirao je Mourinho poslije utakmice.

"S obzirom na dvije utakmice na život i smrt s Portugalom te težak susret s Valencijom, normalno je da sam zamijenio Cristiana Ronalda. Pričao sam s njim prije utakmice i zaključili smo da protiv Dinama ne možemo izgubiti, a bude li komplikacija, da će ući na jedno poluvrijeme. No, moja je namjera bila da Ronaldo ne igra, a kada smo zabili prve golove i sam mi je rekao da shvaća da neće zaigrati".

Osvrnuo se i na učinak svojih igrača koji ne dobivaju često priliku na terenu: "Oni ne igraju samo zato što neki drugi igraju još bolje, ali znao sam da mogu odgovoriti na zahtjeve. Morali su biti dobri za ovako kvalitetnu predstavu, i nisu me iznenadili. Oni koji su ostali sa mnom na klupi uživali su u igri svojih suigrača".

"Borili smo se za prve četiri pobjede i igrači uvijek imaju pravo na pogrešku. Na kraju smo bili umorni, pala nam je koncentracija, a kod 6:0 se malo opustite, nije to neuobičajeno. Najvažnije je da smo se plasirali u sljedeći krug pet uzastopnih pobjeda, jedini smo s takvim učinkom", dodao je Portugalac.

Napadački mu je dvojac, Karim Benzema - Gonzalo Higuain dobro funkcionirao i zaradio je pohvale trenera: "Obojica su odlični, imamo fantastičan par napadača. Nekad igraju zajedno, nekada ih mijenjam, ali sjajni su".

Nekoliko je riječi posvetio i Nuriju Sahinu, turskom veznom igraču, koji traži pravu formu poslije oporavka od ozljede.

"Njemu je ovo predsezona. Nedostaje mu brzine i samopouzdanja, ali silno se trudio protiv Dinama i bio je dobar. Doveli smo najboljeg igrača Bundeslige, ali trebat će mu još vremena. Mislio sam da će igrati manje, no vidio sam da s obzirom na kontrolu utakmice može odraditi svih 90 minuta", zaključio je Jose Mourinho.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • admiracool26.11.2011. u 18:05
    ja sam argumentirao, ako si pismen znas valjda citat... sad ces jos rec da je Stoke bio bolji u obje utakmice... a nakon toga da je Dinamo bio ravnopravan Realu u prvoj utakmici... blago majci
    admiracool
  • Mihalj23.11.2011. u 15:55
    ja ne trebam ništa dokazivat, jer ja nisam ništa tvrdio. ti tvrdiš nešto pa to i dokaži ak su ti ovo jedini dokazi onda stvarno.. svaka ti čast. smiješan si i smiješni su tvoji postovi ni tvoj prijatelj koji tvrdi da je hajduk igrao 2 izjednačene utakmice sa stokeom nije ništa bolji.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 13:56
    čovik pokušava pomoć al izgleda ne ide.. ajde, daj mi onda objasni kako prošle godine momčad koja je skoro cijelo njemačko prvenstvo bila prva je u europa ligi postigla isti rezultat kao i dinamo? kako jedan inter koji se bori za opstanak u talijanskoj ligi osigura brzo prolazak skupine u ligi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • admiracool23.11.2011. u 13:21
    aj ti prvo dokazi da je regularan... kad bi ti i dao dokaze onda ces rec da su to pojedinacni slucajevi, jel da... evo ti dokaz, pogledaj samo utakmice Hajduka i Dinama sa Splitom ove sezone. Bruno Maric? kakav jos dokaz treba?
    admiracool
  • admiracool23.11.2011. u 13:16
    slazem se za IQ test... sta se tice Stokea, valjda si pismen pa znas citat tablice... Stoke je prvi u svojoj grupi uz 3 pobjede i jedan nerjeseni, a u grupi su mahom momcadi koje znaju igrati nogomet... u isto vrijeme, cini se, Dinamo je jedina momcad koju je Malmo razvalio ove sezone. Malmo je... [više na forumu]
    admiracool