Nogomet

Video: Barcelona bez opuštanja, Milanu bod

Vedran Babić • utorak, 06.12.2011.
Video: Barcelona bez opuštanja, Milanu bod
Foto: EPA

Barcelona je u posljednjem kolu skupine H ostvarila laganu pobjedu protiv BATE-a, a Milan je doživio šok u posljednjim minutama i na kraju osvojio samo bod u Pragu...

Barcelona - BATE 4:0
(Roberto 35', Montoya 60', Pedro 63', 89'(11m))

Bez ikakvih šokova Barcelona je odradila i posljednju utakmicu uoči derbija s vječitim rivalom Realom iz Madrida na Santiago Bernabeu u subotu. Zbog goleme važnosti te utakmice, ali i zbog činjenice da je njegova momčad već osigurala prvu poziciju u skupini, trener Guardiola je odmarao gotovo cijelu početnu postavu. Tek su Pedro i Thiago od "poznatijih" krenuli od prve minute.

Vezane vijesti

No, čak i takva postava Barcelone sastavljena od većine igrača iz Barcelone B, dominirala je protiv inferiornijeg suparnika i upisala laganu pobjedu 4:0. Prvi se u strijelce upisao 19-godišnji Roberto u 35. minuti, a slijedio ga je godinu dana stariji Montoya, koji je potom asistirao Pedru za 3:0. U samoj završnici odlični Cuenca izborio je jedanaesterac, a Pedro postavio konačnih 4:0.


Viktoria Plzen - Milan 2:2
(Bystron 89', Duriš 90'+3'/ Pato 47', Robinho 48')

Hrabra Viktoria Plzen nastavlja svoj euro-nastup u Europskoj ligi nakon senzacionalno izborenog remija protiv favoriziranog Milana. Iako su Rossoneri naizgled riješili utakmicu blitz-kriegom početkom drugog dijela, borbeni Česi su u samoj završnici uzvratili istom mjerom i došli do boda.

Prvo je u 47. minuti Pato poslije Robinhova dodavanja zaobišao vratara Cecha i pogodio mrežu, da bi već u idućem napadu Robinho povećao vodstvo odigravši dupli pas upravo s Patom. U obje te akcije domaći branič Čišovsky načinio je kardinalne greške.

Do kraja utakmice Milan je u par navrata mogao zapečatiti pobjedu, a imali su i domaćini šansu kada je osam minuta prije kraja Petržela pogodio vratnicu. Činilo se kako će Milan ipak mirno privesti utakmicu kraju, a onda su Bystron i Duriš u razmaku od četiri minute šokirali talijanskog prvoligaša i bacili svoje navijače u trans.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barcelona4:0BATE Borisov
Viktoria Plzeň2:2Milan
1Barcelona 620:4+1616
2Milan 611:8+39
3Viktoria Plzeň 64:11-75
4BATE Borisov 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 23:10
    ljudi igraju skoro bolje nego prva ekipa,haha...brzo,jednostavno,lopta 70%,20 udaraca,samo 5 faulova,ma cudo..pored ovakvi mladi igraca ne moraju se brinit za sljedeci 10 godina..
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH06.12.2011. u 23:06
    Ovakva utakmica je došla kao naručena za Barcelonine rezerve da uhvate veću minutažu u nekom susretu Lige prvaka jer takvih prilika neće biti puno.
    ALGHAZANTH