Košarka

Kvarner preko Križevaca do Zadra

Vedran Filipović • subota, 17.12.2011.
Kvarner preko Križevaca do Zadra
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši riječkog Kvarnera su se pobjedom pred svojim navijačima 95:89 protiv Križevaca plasirali u osminu finala kupa gdje će im protivnik biti Zadar. Riječane su do slavlja predvodili Matteo Juričić koji je odigrao najbolju utakmicu nakon povratka iz Dubrave (Cibone) i 18-godišnji Šibenčanin Širko...

Domaći strateg Aramis Naglić prije susreta u Kupu Krešimira Ćosića najavio je da će priliku dobiti mahom mlađi igrači koji se bore za dragocjene minute na prvenstvenim parketima. Izvan sastava ostali su Češković zbog zadnje lože te Salamun radi ozlijeđenog gležnja dok su gosti bili lišeni pomoći svog prvog razigravača Josipa Glavinića.

Mladi Henrik Širko ubacio je u sedmoj minuti dvije vezane trice te dao domaćima prvu dvoznamenkastu prednost na susretu (24:14). Ipak, prednost nije dugo ostala na strani Kvarneraša budući da su Križevčani predvođeni Svobodom sredinom druge četvrtine poveli 32:34. Na odmor se otišlo u potpunom egalu - 46:46.

Gosti su bolje ušli u drugi dio te već nakon četiri minute bježe na +8, no Riječani tada rade seriju od 11-2, a šest minuta prije kraja Marino Kučan je stavio tricu za 82:75.

Cijeli je susret bio obilježen amplitudama obje momčadi, pa su tako gosti na ulasku u zadnje tri minute imali prednost od 84:85. No, tada Ivan Buva zarađuje tehničku grešku, a Kvarner ubacuje sedam(!) slobodnih bacanja za redom od čega je Juričić pogodio četiri te bježe na nedostižnih 91:85 minutu i pol prije kraja.

Riječki playmaker Juričić odigrao je utakmicu sezone ubacivši 25 poena, a pridružio mu se i Širko s 19. Šimović je zabio 16, a Marino Kučan devet poena. Kod gostiju Žitko 22, Gligora 19, Svoboda 14, a tragičar Buva ubacio je 13 poena.

Kvarnerov protivnik u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića biti će momčad Zadra, a susret se igra 20. prosinca u Višnjiku.

Kup Krešimira Ćosića

1/16 finala

Kvarner 201095:89Križevci
Šibenka63:61Sonik Puntamika
Međimurje74:90Alkar
Slavonski Brod76:71Dubrovnik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!