Košarka

Međimurci bez dovoljno snage

Iz Čakovca:Ivana Strahija • nedjelja, 18.12.2011.
Međimurci bez dovoljno snage
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Međimurja, neprikosnoveno najbolji A2-ligaši na Sjeveru, dočekali su hrvatskog prvoligaša Alkar iz Sinja, i hrabro se suprotstavili protivnicima iz višeg košarkaškog ranga u šesnaestini finala Kupa Krešimira Ćosića. Na kraju je presudila bolja forma gostiju, no košarkaši iz Čakovca pružili su odličan otpor.

Međimurje - Alkar 74:90 (23:18, 22:20, 12:34, 17:18)

Dvorana 2. Osnovne škole u Čakovcu, gledatelja: 400
Suci: Prpić, Palavra, Petrović

MEĐIMURJE: Novak N. 0, Pustić 5, Novak Mario 9, Miko 5, Krajačić 11, Zaspan 8, Fodor 8, Krištofić 3, Biševac 8, Lončarić 3, Jelenić -, Novak Matija 14
Trener: Roko Sorić

ALKAR: Vrančić 2, Modrić S. 13, Anzulović 0, Modrić M. 4, Župić 6, Bubalo B. 0, Bubalo F. 8, Kanaet 0, Gaurina 15, Lozančić 13, Rogić 20, Ćurković 9
Trener: Domazet D

U prvih 10 minuta Čakovčani su uvjerljivo bolja ekipa na parketu dvorane 2. Osnovne škole, a Sinjani nemaju previše rješenja za Biševca i Zaspana. U jednom je trenutku prednost domaćina bila i 13 poena, što je Alkare sigurno natjeralo na pojačano znojenje.

Prvi dio završava s 23:18, a u drugom je dijelu Međimurje svoju prednost povećalo i na 45:31, nakon što su Matiji Novaku ušle dvije trice i šut iz slobodnog bacanja. Na 45. su košu Međimurci stali, a Sinjani ih do isteka poluvremena postižu još sedam, za konačnih 45:38.

Dvorana nije krila oduševljenje takvim razvojem situacije, iako je pad Međimuraca bio za očekivati. Igrali su naime bez Mede, Marija Novaka, koji je obolio od upale pluća, dok je Krajačić igrao s bandažiranim, još uvijek nezaliječenim prstom.

No, još se uvijek domaćini dobro drže, a Sinjani su ih stigli tek nakon što je Zaspan propustio realizirati dva napada za redom. U konačno vodstvo, 49:50, Alkar dolazi košem Rogića, a za Međimurje povratka više nije bilo. Treća četvrtina završila je tako s 57:72, a konačno je bilo 74:90.

Uz već spomenuti izostanak igrača, Međimurci su u utakmici bili i bez svog standardnog trenera, pa je ekipu vodio mladi Roko Sorić. Svoj je posao odradio korektno, a zbog poraza nije bio potišten. "Na kraju je presudilo ono što nam i inače nedostaje, snaga. Odigrali smo mnogo utakmica u zadnje vrijeme, a sigurno nam je nedostajao i Medo kao i jedan junior. Mislim da smo pružili odličan otpor, a igrali smo iznad svojih mogućnosti."

Gostujući trener Damir Domazet pak je ovako vidio utakmicu: "Nije nam jednostavno išlo u prvom poluvremenu. Znali smo da dolazimo k protivniku koji hara A2 ligom. Nismo podcijenili Međimurje, da bi to bilo razlogom lošije igre u prvom poluvremenu, mislim da nas je put malo izmorio."

U osmini finala Sinjani se susreću sa Šibenčanima: "Mi u svakoj utakmici nastojimo pružiti najbolje, pa što se dogodi", najavio je Domazet susret protiv Jollyja.

Kup Krešimira Ćosića

1/16 finala

Kvarner 201095:89Križevci
Šibenka63:61Sonik Puntamika
Međimurje74:90Alkar
Slavonski Brod76:71Dubrovnik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!