Košarka

Svjetlost preokretom do slavlja u Kupu

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 19.12.2011.
Svjetlost preokretom do slavlja u Kupu
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Svjetlosti iz Slavonskog Broda u svojoj su dvorani u sklopu prvog kruga drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića izbacili ekipu Dubrovnika. U posljednjim minutama Brođani su napravili preokret i pobjedom rezultatom 76:71 izborili susret s Dardom.

Ždrijeb prvog kruga drugog dijela košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića spojio je Svjetlost Brod i Dubrovnik. Gosti su u Slavonski Brod doputovali bez Perića, Oštrića i Čiklića, dok u igru nije ulazio ni ozlijeđeni Karač. S druge strane, na raspolaganju je ponovno bio bivši igrač Svjetlosti Mario Hajdić.

Dubrovčani su ušli bolje u susret, vodili cijelu prvu četvrtinu koju su završili rezultatom 13:10 u svoju korist. U drugoj dionici domaćini povremeno dovode prednost na svoju stranu, ali sve do treće četvrtine igralo su u posvemašnjem egalu.

Tada s deset uzastopnih poena gosti odlaze na 52:44. Razlika u njihovu korist je nastavljala rasti te je sredinom posljednje četvrtine domaća momčad zaostajala 13 poena (54:67). S istekom 37. minute na semaforu je pisalo 63:71, a potom slijedi neobjašnjivi pad u igri gostiju.

Posljednje tri minute ne postižu niti jedan koš, a domaćini serijom 13:0 dolaze do pobjede 76:71. U njihovim redovima danas se istaknuo Šamadan s 25 poena, dok je Tomeljak dodao 20. Kod gostiju je Begić ubacio 17, D. Hajdić 14, a M. Hajdić 13 poena. U sljedećem kolu Svjetlost će igrati s Dardom, nakon čega pobjednika tog susreta čeka Cedevita.

Kup Krešimira Ćosića

1/16 finala

Kvarner 201095:89Križevci
Šibenka63:61Sonik Puntamika
Međimurje74:90Alkar
Slavonski Brod76:71Dubrovnik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!