Rukomet

Teško izborene pobjede Kiela i Montpelliera

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.12.2011.
Teško izborene pobjede Kiela i Montpelliera
Foto: Davor Sajko

U nedjelju su odigrane i posljednje dvije utakmice Lige prvaka u ovog godini. Obje pobjede otišle su na stranu domaćina, slavili su i Kiel i Montpellier, ali za te su se bodove morali podosta pomučiti. Kobenhavn je nakon pola sata igre imao i prednost od dva pogotka...

Montpellier - Pick Szeged

Nakon što su u mađarskoj doživjeli 35:38 poraz rukometaši Montpelliera i u drugom susretu u kojem su snage odmjerili s Pickom imali su vrlo težak posao. Francuski prvak prednost, uglavnom minimalnu, održavao je do 20. minute. U idućim minutama domaći su olako propustili nekoliko uzastopnih napada, pa su pet minuta prije kraja gostujući rukometaši držali za sebe pozitivnih 14:12. Ipak, do kraja su i oni ušli u seriju promašaja, te je prva polovica susreta završila s +3 u korist francuskog predstavnika.

Karabatića i društvo i u nastavku je mučila koncentrirana i čvrsta mađarska obrana i unatoč velikom bodrenju s tribina neizvjesnost je potrajala do posljednjih minuta. Odličnu utakmicu u dresu Montpelliera odigrao je vratar Prost, svojim obranama uspio je spriječiti novo gostujuće preuzimanje prednosti. Pick je stao na korak do izjednačenja, nakon 23:22 domaći je sastav uspio preuzeti kontrolu i osvojiti bodove.

Gajić sa šest i Karabatić s pet pogodaka predvodili su napade svoje momčadi, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Ancsin sa sedam zgoditaka. Dva je postigao Pribanić.

THW Kiel - AG Kobenhavn

Godinu je na prvom mjestu Skupine D završio Kiel, a posljednji bodovi upisani su nakon dosta problema i uspostave ravnoteže u nastavku. Rukometaši Kobenhavna bili su ravnopravan protivnik svih 60 minuta, ali na kraju nisu uspjeli Kielu zadati drugi europski poraz na domaćem terenu. Igru u prvoj polovici susreta obilježili su Niklas Ekberg i Mikkel Hansen. Obrana njemačkog sastava nije pronalazila rješenja za Ekbergove šuteve, dok je potonji postigao zgoditka u vrlo važnim trenucima. Obojica su utakmicu završila s osam preciznih pokušaja.

I dok su gosti igrali odlično u napadu, a posebno u obrani, Kiel se i ovaj put mogao osloniti na svoje uobičajene jake strane, Filipa Jichu i vratara Thierryja Omeyera. U 41. minuti danska je momčad držala tri pogotka prednosti, no domaćin je u pravom trenutku ušao u 5:0 seriju i susret usmjerio u svoju korist. U posljednjih dvadesetak minuta ofenzivci Kobenhavna uspjeli su postići tek šest pogodaka i upravo u tom periodu izgubili ovaj dvoboj.

Točku na i stavio je Kielov najbolji strijelac Christian Zeitz svojim sedmim pogotkom. Jicha je postigao dva manje, dok je Omeyer susret završio s 14 obrana. Hvidt je na drugoj strani zaustavio osam šuteva.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Partizan24:27Abanca Ademar Leon
Kiel28:26Kobenhavn
Montpellier29:26OTP Bank Pick Szeged
1Kiel 10318:263+5516
2Kobenhavn 10297:268+2915
3Abanca Ademar Leon 10302:296+613
4Montpellier 10307:292+1510
5OTP Bank Pick Szeged 10285:316-316
6Partizan 10243:317-740

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.12.2011. u 15:54
    Ovaj Montpellier je miljama daleko od najjačih Europskih momčadi, toliko mučenja sa prosječnim Szegedom to i dokazuje. Mislim da bi se i Zagreb lako obračunao sa Montpellierom iako kotiraju kao najbolja Francuska momčad.
    ALGHAZANTH