Rukomet

Goluža: "Nismo dali sve od sebe"

Ante Zovko • ponedjeljak, 16.01.2012.
Goluža: "Nismo dali sve od sebe"
Foto: EPA

Nakon pobjede u prvom kolu Europskog prvenstva protiv Islanda, izbornik Slavko Goluža nije bio zadovoljan obrambenim izdanjem Hrvatske.

U pobjedi 31:29 Hrvatske protiv Islanda izbornik Goluža pronašao je najviše zamjerki na obrambenu igru koja, rekao je, nije bila dovoljno pokretljiva da bi mogla uroditi laganim pogocima.

"Iskrene česttike igračima što su izdržali pritisak ovakve sjajne momčadi", komentirao je izbornik za HRT nakon susreta u kojem su Kauboji uglavnom hvatali islandsku prednost. "Sve što oni igraju strašno igraju. Podsjetila me utakmica na naš međusobni dvoboj u Austriji. Igrali su strpljivo u napadu, s puno pasova, nama su ruke bile dolje, a oni su to redovito kažnjavali jer nismo stizali reagirati."

Posebno je istaknuo jedan element: "Obrana nam nije najbolje funkcionirala i zato nismo uspijevali izlaziti u tranziciju. U drugom poluvremenu smo se trebali odvojiti, ali sam čuvao obranu 5-1 za kraj. Alilović je bio sjajan u tom periodu, Buntić je zabio što je trebao, a priključio se i Balić u ključnim trenucima."

"Imali smo posla s jako dobrom reprezentacijom. Bilo je nervoze s naše strane, ali bez obzira na sve, najvažnija je pobjedom otvoriti prventvo", rezimirao je Goluža prve dojmove.

Hrvatski strateg nije zadovoljan izlaskom na protivničke igrače i promjene obrana-napad. "Ako se na pivote ne izađe, oni to kažnjavaju. Bočna pokretljivost je bila loša, primili smo 2-3 pogotka kod ulazaka i izlazaka naših igrača, moramo popraviti taj segment naše igre. Nismo dali sve od sebe, ali za to je kriv protivnik."

"Umrtvili su nas i nismo mogli razviti našu igru. Čekali su naš kiks i kažnjavali nas", dodao je. "Na kraju je to bilo puno bolje, radili smo puno viškova na kojoj je bio Manuel što je on dobro iskoristio."

Hrvatski najbolji strijelac s osam pogodaka i igrač utakmice, Manuel Štrlek, nije htio isticati svoj učinak: "Mi smo reprezentacija sa širokim kadrom i svakome se može otvoriti, danas je meni, sutra će nekom drugom."

Komentirao je Štrlek susret drugog kola protiv Slovenije koja je poražena od Norveške: "Sad im je biti ili ne biti. Kvalitetni su, mladi, brzo igraju, imaju dobre vratare. Ako ne budemo na maksimumu, izgubit ćemo."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 16:32
    ti si vjerojatno oborio rekord po broju minusa, boli te briga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 14:52
    sta ste se uspirili odmah...ja ne kazem da balic nije najbolji igrac koji je igrao rukomet u povijesti, to stoji...ali u ovom trenutku nije...i nemoze ga se usporedjivat sa karabaticem ( bas zato sto je i stariji 5 godina ), zato iz istog razloga ni nemoze dobit punu minutazu...pa dajte ljudi, na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 11:11
    moj osvrt na balića i komentar od @premochnee....balić u ovom trenutku NIJE bolji igrač od karabatića, jer je nikola bolji u obrani-to je činjenica. uostalom, karabatić je 5 godina mlađi i i fizički puno močniji. ALI....jedno veliko ALI....balićeva imaginacija u napadu, je nešto što karabatić i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 11:02
    sigurno da nismo, posebno u obrani...onoj 6-0, koju si spremao mjesec dana baš za island i koja je bila totalna rupa-budaletino! mi moramo igrati barem 30 minuta 5-1! uz to, kopljar treba igrati samo obranu, jer u napadu imamo buntića, koji je za njega izmislio rukomet, a mjenjat ga mogu i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 10:41
    Pazi veliki stručnjak Goluža čuva najbolju obranu za kraj??? A šta da je Island poveo 3-4 razlike? Jel i Buntića čuvao za kraj? Imamo Gopčevog klauna na klupi i to če nas nažalost koštat. Pa on uigrava obranu samo za Island i onda popije 29 komada i iscrpi do maksimuma prvu šestorku.
    Obrisan korisnik