Euro 2012. - Skupina B, 3. kolo, 19.01.2012, 20:15 h
Češka
Češka 21:27(12:12) Sjeverna Makedonija
Sjeverna Makedonija

Makedonci izborili drugi krug

Maj Gašparac • četvrtak, 19.01.2012.
Makedonci izborili drugi krug
Foto: EPA

Rukometna reprezentacija Makedonije slavljem nad Češkom izborila je drugi krug Europskog prvenstva. Makedonci su izborili odlučujuću pobjedu dobro odigranim drugim poluvremenom, konačni rezultat susreta bio je 27:21, a Češku je poraz u ovom susretu izbacio s natjecanja.

U izravnom dvoboju za drugi krug Europskog prvenstva reprezentacija Makedonije svladala je Češku rezultatom 27:21 (12:12) i tako izborila plasman u sljedeću fazu. U prvom poluvremenu niti jedna momčad se nije uspjela rezultatski "odlijepiti", dok je nastavak donio kvalitetniju igru Makedonije i zasluženu pobjedu.

Obje momčadi vrlo su motivirano započele utakmicu. Makedonci su u susret ušli sa znanjem kako ih samo pobjeda vodi u sljedeći krug, dok je Česima i neodlučeni rezultat bio dovoljan.

Prva je povela reprezentacija Makedonije, dugačak napad pogotkom je okončao Zlatko Mojsovski, a rezultat je ubrzo poravnao Pavel Horák. Igrala se čvrsta utakmica na početku koje su Makedonci teško probijali 6-0 obranu češke reprezentacije. Nakon početnih 15 minuta niti jedna reprezentacija nije se uspjela rezultatski "odlijepiti", rezultat je bio 8:8.

I u drugoj polovici prvog poluvremena igralo se gol za gol, a do prve prednosti od dva pogotka razlike Česi su došli u 25 minuti kada je Jan Filip pogodio iz kontranapada za 11:9. No, tu prednost izabranici Martina Liptaka nisu uspjeli dugo zadržati. Ubrzo je Makedonija, koja je u tim trenucima imala i igrača više, poravnala rezultat golovima Stevčea Alušovskog i Filipa Mirkulovskog.

Do kraja poluvremena obje momčadi postigle su po još jedan pogodak. Za Češku je pogodio Filip Jicha, dok je u dresu makedonske reprezentacije isto učinio Branislav Angelovski te je prvih 30 minuta završeno rezultatom 12:12. Malo je nedostajalo Česima da na odmor odu s pogotkom prednosti, priliku iz kontranapada u završnim trenucima imao je Horák, no njegov udarac završio je u mreži nakon zvuka sirene.

U nastavku susreta gledatelji u Nišu mogli su vidjeti efikasniju utakmicu. U drugo poluvrijeme izvrsno su ušli Makedonci koji, predvođeni raspoloženim Kirom Lazarovom, do 36. minute serijom 3-0 stvaraju vodstvo od 15:12. Tu prednost Makedonci su održavali i u narednim minutama, a u 48. minuti zgoditkom Vladimira Temelkova odlaze na plus četiri.

Sigurnu prednost Makedonci su i povećali do kraja utakmice te tako osvojili vrijedne bodove koji ih vode u drugi krug, dok češki rukometaši napuštaju natjecanje. Kako bi pokušala smanjiti prednost Makedonaca, Češka je u posljednjim minutama susreta promijenila obranu, no to se nije pokazalo uspješnim, a utakmica je završena rezultatom 27:21 u korist makedonskih rukometaša koji će u drugi krug prenijeti jedan bod.

Najefikasniji igrač utakmice bio je makedonski reprezentativac Lazarov sa sedam postignutih pogodaka, dok je kod Čeha najraspoloženiji bio Jicha koji se pet puta upisao u strijelce.

Euro 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka29:24Švedska
Češka21:27Sjeverna Makedonija
1Njemačka 377:74+34
2Sjeverna Makedonija 376:71+53
3Švedska 382:84-23
4Češka 377:83-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 09:38
    drago mi je za makedonce, bravo! ali kako se njemci provukli....nikad lošiji, a nose 4 boda dalje! jebate, koja sreća! bit će gusto u toj skupini. srbi su prvi favoriti za polufinale, ali trebat će dobiti makedoniju (fanatični su, a imaju i jaku navijačku podršku), sada osokoljene švabe i švede... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 09:10
    tamo gdje zlatno sunce sja, tamo je Makedonija...narod i zemlja koju volim ja...Bravo makedonci!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 03:31
    xyz, nemoj plakati
    Obrisan korisnik
  • xyz20.01.2012. u 02:10
    nisam te razumio bas, al pretpostavljam sta zelis reci. ali bez lazarova koji je medu najboljim desnim vanskim u svijetu, nema vaseg napada, sve vam krece od njega.
    xyz
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 02:08
    Makedonskata reprezentacija ne e samo Kiril Lazarov. Toj mozebi ni e najgolemata zvezda i koga ne igra e mnogu potesko. Ama sovrseno znaeme da igrame i koga toj ne e vo moznost. Znaci, fanovite i igracite se edno. Kaj nas otsekogas bile edno i taka i ke bide. Ako zboruvas loso za eden, toa vazi za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik