Košarka

Bavčević: "Imamo potencijal za brzu košarku"

Bernard Jurišić • nedjelja, 22.01.2012.
Bavčević: "Imamo potencijal za brzu košarku"
Foto: Bruno Karadža

Novi vjetrovi i nova/stara lica obilježili su subotnju utakmicu između Splita i Križevaca. Novi trener Nikša Bavčević "otvorio je račun" pobjedom protiv momčadi koja je Žutima nanijela prvi poraz ove sezone i iskazao zadovoljstvo reakcijom momčadi na svoje ideje...

Nova lica na klupi Splita (trener Bavčević, pomoćnik Ante Nazor, fizioterapeut Frane Plazibat), stara u klupskoj "galeriji" (Rato Tvrdić, Damir Šolman, Petar Skansi, Josip Bilić). Novi vjetrovi zapuhali su Gripama, ali navika pobjeđivanja u svojoj dvorani je ostala. Križevcima je vraćen dug za težak poraz u prvom dijelu sezone.

"Utakmica je dugo bila neizvjesna, ali mi neke svoje šanse nismo znali iskoristiti. Nismo uspjeli zaustaviti tri glavna igrača Splita, Subotića, Mimicu i Sobina, a na kraju je nekoliko izgubljenih lopti i promašenih bacanja prevagnulo na stranu Splita", rekao je nakon utakmice trener Križevaca PF Tihomir Bujan.

Sobin: "Treba vremena za nove sisteme"

Vezane vijesti

Kapetan Josip Sobin bio je jedan od najboljih splitskih igrača u pobjedi protiv Križevaca. Utakmicu je završio s 22 poena i šest osvojenih lopti:

"Samo smo tri dana radili s novim trenerom i trebat će nam malo vremena za prilagodbu novim sistemima. Odlično smo trenirali u ova tri dana i vjerujem da ćemo biti još bolji i nastaviti s pobjedama."

Sobinom protivnik tijekom utakmice vrlo često je bio Ivan Buva, 20-godišnji Cedevitin centar na posudbi u Križevcima:

"Split je zasluženo pobijedio, igrali su bolje i kažnjavali naše greške. Kad god bismo im se približili, pronašli bi neko rješenje da se odlijepe."

"Križevci ne zvuče glamurozno, ali tu ima nekoliko iskusnih, kvalitetnih igrača, dobar trener i momčad koja ima i glavu i rep i puno širu mogućnost rotacija od nas u ovom trenutku", rekao je novi trener Žutih Nikša Bavčević o Križevcima, a zatim se posvetio svojoj momčadi:

"Nadao sam se da će Grgurević i Markulin moći, no bez njih smo morali malo više kalkulirati u rotaciji. Napad je bio koliko-toliko dobar, ali nisam zadovoljan obrambenom čvrstinom moje momčadi."

Svjestan je Bavčević da je pred njim puno posla: "Znam da su moji igrači bili pod dojmom trenerske promjene i da su htjeli zadovoljiti neke forme koje sam od njih tražio, a za to treba vremena. Imali su veliku želju pobijediti i pokazati se, a to se zna odraziti nervozom i promašenim zicerima. Imamo potencijal za brzu košarku, ali to ne ide bez skoka i to kolektivnog, ne pojedinačnog. Tu moramo napredovati."

Među nova lica može se ubrojati i ono 18-godišnjeg Danca Esbena Reinholta, koji je dobio 21 minutu protiv Križevaca, čime je gotovo izjednačio minutažu u svim prethodnim utakmicama ove sezone zajedno. 19-godišnji Reinholt uvijek je bio na parketu s barem još jednim vršnjakom, s obzirom da se na njega ne odnosi pravilo o "zaštićenom igraču".

"Dao sam mu dosta vremena da gradi sigurnost, da vidi da neće na klupu nakon prve greške. Puno se s njim još treba raditi i učiti ga košarci, ali pokazao je da ima fizikalije za igrati ovu ligu", zaključio je Bavčević.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 19:31
    a slušaj ako pileta usporediš s hitlerom, musolinijem, staljinom, gadafijem, miloševićem onda je stvarno super čovjek
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 22:20
    Vušković super trener,i super čovjek!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 22:07
    Mate Balota,posjeti psihijatra,pa nećeš vrijeđati u komentarima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 21:27
    Pikepiletina taktika Ante Nazora,a ne Nikše bavčevića koji nema pojma.Toliko o tvom repliciranju!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 19:18
    Ti si ili pijan ili lud ili najvjerojatnije oboje :) vušković super čovjek i super trener. tako nešto ni njegovi ukućani ne misle o njemu. ljigavac i smutljivac ka i onaj mu ludi brat šta je tija tuć Vujčića posli poraza u Zadru.
    Obrisan korisnik