Košarka

Bilbau pobjeda, Unicaja na dnu

Marko Domljanović • srijeda, 25.01.2012.
Bilbau pobjeda, Unicaja na dnu
Foto: EPA

Prvu pobjedu u Topu 16 Eurolige večeras je upisao Gescrap Bilbao u drugoj večerašnjoj utakmici skupine F. Vrlo izjednačena utakmica prelomljena je serijom trica domaće momčadi u posljednjoj četvrtini koje su Unicaju iz Malage prikovale za posljednje mjesto u skupini.

Susret poraženih momčadi iz prvog kola bolje su otvorili gosti iz Malage koji tricom Garbajose nakon tri i pol minute dolaze do vodstva od 6:11. Domaćini tada malo pojačavaju ritam i polaganjem Vasiliadisa prelaze u vodstvo, a isti igrač zatim pogađa i dodatno bacanje za 17:15. Četvrtinu je slobodnim bacanjem zaključio Jackson pa Gescrap Bilbao nakon prvih deset minuta ima 22:17.

U drugoj četvrtini domaćini najvećim dijelom uspijevaju zadržati stečenu prednost koja je svoj vrhunac dosegla kod 29:23 u 17. minuti (opet Vasiliadis), ali tada se kod Unicaje budi Freeland koji u završnici poluvremena postiže osam koševa i izjednačava rezultat na 34:34. Ipak, prednost domaćinima na poluvremenu je osigurao Jackson polaganjem u posljednjem napadu Bilbaa.

Sa šest koševa u nizu početkom treće četvrtine Unicaja dolazi do 38:42 na što domaćini odgovaraju svojim nizom koji tricom zaključuje Mumbru za 45:42. Slijedi razdoblje u kojem se igra koš za koš, a domaćini se napokon odvajaju krajem četvrtine kada Vasiliadis i Mavroeidis pogađaju za 56:50. Sa po još dva koša sa svake strane ušlo se u posljednjih deset minuta.

Njih je tricom otvorio Mumbru za dotad najveću prednost domaće momčadi, a kada je još jednu tricu dodao i Lopez utakmica je bila prelomljena. Festival dalekometnih pogodaka zatim nastavljaju Hervelle i još jednom Lopez, a novim košem Mumbrua domaćini dolaze do velikih 76:56. To je uzrokovalo lagano opuštanje kod Gescrap Bilbaa koje je kažnjeno serijom od 9:0, ali sve dvojbe oko konačnog ishoda košem je otklonio Banić i njegova momčad tada mirno privodi stvari kraju, sve do konačnih 85:70.

Vasiliadis s 19 i Mumbru s 18 koševa bili su najbolji u redovima pobjednika, a Marko Banić je za 17 i pol minuta na parketu upisao osam koševa (4/5 za dva). Kod Unicaje je najefikasniji bio Freeland sa 18 koševa (9/11 za dva), a njega je u stopu pratio Fitch sa 17 poena i pet skokova. Hrvoje Perić ubacio je 11 koševa, a Luka Žorić večeras nije bio ni blizu sjajnom izdanju iz prošlog kola - zabio je šest koševa uz pet dohvaćenih lopti.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Real Madrid69:88Montepaschi Siena
Dominion Bilbao Basket85:70Unicaja Málaga
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!