Nogomet

Lisice nadmudrile Norwich

Ante Zovko • subota, 18.02.2012.
Lisice nadmudrile Norwich

Četvrtfinale FA kupa dobilo je prve sudionike. To su premierligaši Everton i Bolton te član Championshipa Leicester City koji je slavio u premierligaškom dvorištu, u Norwichu.

Everton je nastavio niz neporaženosti protiv prošlosezonskog premierligaša Blackpoola. U sedmoj utakmici bez poraza momčad Nikice Jelavića, koji nije mogao nastupiti zbog ozljede pubične kosti, slavila je zasluženo 2:0.

Većina igrača nije ni stigla osjetiti loptu, a već se ona zakotrljala u Blackpoolovoj mreži. Gueye ubacuje s lijevog krila, Fellaini kratkim dodirom priprema udarac Drentheu koji ne oklijeva i iz prve sprema udarac iza Gilksa. Nakon 49 sekundi 1:0.

Drenthe je u sedmoj minuti izveo korner iz kojeg je pao drugi gol. Stracqualursi iz drugog pokušaja iz neposredne blizine sprema drugu loptu u mrežu.

Darron Gibson upropastio je odličnu priliku za treći pogodak u 26. Drenthe sjajno proigrava Gueyea, ali prije nego što je napadač uspio uputiti udarac, ulijeće bivši veznjak Manchester Uniteda i gađa pored gola. Domaći su mogli već do poluvremena uvaliti još nekoliko komada u mrežu Mandarina. U 40. minuti Fellainijev udarac je blokiran u situaciji kad je vratar već bio svladan. Međutim, gosti koji su prošle sezone pokupili dosta simpatija zbog napadačkog stila, nisu odustajali i u prvoj minuti sudačke nadoknade izborili jedanaesterac.

Ipak, Blackpool nije uspio ni "uljepšati" poraz. Nakon što je Heitinga srušio Bednara, Philips s bijele točke gađa preko prečke i izaziva uzdah olakšanja na većem dijelu Goodison Parka. Ivan Klasnić s klupe je odgledao susret protiv Millwalla u Londonu i pobjedu svojih Wanderersa 2:0 koja nije prošla bez repova.

Bolton je poveo nakon kontroverzne situacije u trećoj minuti. Dok je sudac još razgovarao s domaćim braničem, nogometaši Boltona brzo su izveli slobodni udarac, a 19-godišnji debitant Miyaichi je bio egzekutor poslavši loptu u gornji kut. Nastalo je negodovanje na tribinama Dena, ali ništa se nije promijenilo.

Uz snažnu navijačku potporu drugoligaš je zavladao terenom što se posjeda lopte tiče, no praktički ništa konkretno se nije dogodilo sve do drugog gola Boltona koji pao "iz ničega". N'Gog se u 59. okrenuo i iznenada pogodio. Atmosfera je automatski za oktavu bila tiša, a i Bolton je sve više umrtvljivao igru čekajući završetak.

Puno sadržajnija i uzbudljivija utakmica odigrana je u Norwichu gdje je svoje mjesto u četvrtfinalu osigurao drugoligaš Leicester City pobjedom 2:1.

Lisice su počele iznimno agresivno i u prvih pet minuta iznudile četiri kornera. Isplatilo se u petoj minuti, kad nakon četvrtog kornera St. Ledger ulijeće i glavom snažno zakucava u rašlje.

Premierligaš u 21. minuti dobiva priliku poravnati s bijele točke. Jedanaesterac je sviran vrataru Schmeichelu koji je išao pokupiti visoku loptu, a u putanji mu se našao Bennett. Sudac nije imao razumijevanja. Sin slavnog danskog vratara Petera jednom rukom brani udarac Hoolahana, ali veznjak posprema odbijenu loptu u mrežu.

U 30. minuti nogometaši Leicestera već su počeli slaviti novo vodstvo kad je vratar Steer promašio loptu ubačenu iz kornera, Morgan opalio prema golu, a lopta se odbila o Wardova prsa. Bilo je teško procijeniti je li prešla gol-liniju.

Zato je sigurno prešla u 72. minuti nakon sjajnog solo prodora Nugenta koji je predriblao dva domaća braniča i mirno plasirao loptu pored Steera.

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!